Οικογένεια βρήκε μια ιδιαίτερη λύση στο πρόβλημα στέγασης: Το σπίτι-τέτρις με θέα το ποτάμι
Μια οικογένεια στην Αργεντινή που αντιμετώπισε πρόβλημα στέγασης βρήκε μια πρωτοποριακή λύση, η οποία χρειάστηκε έξι μήνες για να υλοποιηθεί.




Η Πορτογαλία πήρε επεισοδιακά το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ με τη νίκη (2-1) απέναντι στην Κροατία. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 67' με εκτέλεση πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά περισσότερη κουβέντα έχει γίνει με όσα ψιθύρισε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ παρά με το γκολ του.
Μάλιστα, ο «CR7» δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί,, ότι οι «παλμοί του αυξήθηκαν» τη στιγμή που ετοιμάστηκε να εκτελέσει το πέναλτι που, στο 68ο λεπτό, έκανε το 1-1. Και τα δεδομένα... το αποδεικνύουν. Σε μια δημοσίευση που κοινοποίησε η «WHOOP», μια εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο Πορτογάλος αστέρας, είναι δυνατό να δει κανείς τον καρδιακό ρυθμό του 41χρονου επιθετικού σε διάφορες κομβικές στιγμές του αγώνα.
Ενώ ετοιμαζόταν να εκτελέσει το πέναλτι, ο καρδιακός ρυθμός του Κριστιάνο Ρονάλντο αυξήθηκε στους 144 παλμούς ανά λεπτό (BPM), και οι φυσιολογικές τιμές σε έναν ενήλικα που δεν είναι σωματικά δραστήριος κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 60 και 100. Αλλά ήταν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών που ο καρδιακός ρυθμός του Κριστιάνο... εξερράγη. Όταν είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, ο Πορτογάλος κατέγραψε 157 BPM, την υψηλότερη τιμή σε όλα τα 90 λεπτά.
Goal nine hundred and seventy six and the Portuguese dream lives on.
— WHOOP (@WHOOP) July 3, 2026
No one’s heart beats like his:
Penalty prep: 144 bpm@cristiano goal: 157 bpm
Go-ahead goal: 134 bpm
Win secured: 141 bpm pic.twitter.com/hsYUGHwALt
Όταν η Πορτογαλία έφτασε στο 2-1 με το γκολ του Γκονσάλο Ράμος στις καθυστερήσεις, ο ο καρδιακός ρυθμός που καταγράφηκε ήταν 134 BPM, ενώ μετά το τελικό σφύριγμα, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στους 141 BPM.
«Το απόγευμα, είχα την αίσθηση ότι θα υπήρχε πέναλτι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ήμουν προετοιμασμένος, ένιωθα ότι θα συνέβαινε. Είναι δύσκολο, δεν θα το αρνηθώ. Ο σφυγμός μου ανέβαινε γρήγορα, αλλά εμπιστευόμουν τα συναισθήματά μου, το ένστικτό μου και πίστευα ότι θα σκόραρα. Αυτό πιστεύω πάντα», δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τον αγώνα.
athletiko.gr
Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις