Κοντά στην απόκτηση του Νίκου Αθανασίου που ήθελε η Ομόνοια τον περασμένο Γενάρη
Ο Νίκος Αθανασίου αναμένεται να συνεχίσει στον ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να εξετάζουν σοβαρά την αγορά των δικαιωμάτων του από τον Ολυμπιακό.




Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των δύο χωρών εξέφρασαν επισήμως την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας ότι η σύνδεση της αναμέτρησης με εκδηλώσεις υπέρ της LGBTQ+ κοινότητας έρχεται σε αντίθεση με τις πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες τους. Για τον λόγο αυτό ζήτησαν από τη FIFA να μην υπάρξουν σχετικές δράσεις ή συμβολισμοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Η παγκόσμια ομοσπονδία, ωστόσο, δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους. Η FIFA επανέλαβε ότι οι σημαίες του ουράνιου τόξου και άλλα σύμβολα που επιτρέπονται από τον Κώδικα Συμπεριφοράς των γηπέδων μπορούν να εισέρχονται κανονικά στις εξέδρες, τονίζοντας παράλληλα ότι οι εκδηλώσεις Pride διοργανώνονται από τους τοπικούς φορείς του Σιάτλ και δεν αποτελούν επίσημο μέρος του αγωνιστικού προγράμματος του Μουντιάλ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Παρά τις αντιδράσεις, τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Ιράν, Αμίρ Γκαλενόεϊ, όσο και ο προπονητής της Αιγύπτου, Χοσάμ Χασάν, απέφυγαν να δώσουν συνέχεια στην αντιπαράθεση, υπογραμμίζοντας ότι η προσοχή των ομάδων τους είναι αποκλειστικά στραμμένη στο ποδόσφαιρο και στην κρίσιμη αναμέτρηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ή αξιόπιστη πληροφορία που να αναφέρει ότι η FIFA απείλησε με αποβολή ή μηδενισμό της Αιγύπτου και του Ιράν σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής ή αντίδρασης στις εκδηλώσεις Pride.
Πηγή: monobala.gr
Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις