Ο Ράφα Μπενίτεθ, στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV ενόψει του ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, στάθηκε στη συνολική εικόνα της ομάδας στα playoffs, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες απέναντι σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου αλλά και τη δουλειά που γίνεται με φόντο το μέλλον.
Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της προσπάθειας και της ανταγωνιστικότητας, αλλά και τη διαδικασία χτισίματος ενός πιο νεανικού και εξελισσόμενου συνόλου, δίνοντας ξεκάθαρα αισιόδοξη προοπτική για τη συνέχεια.
Aναλυτικά όσα δήλωσε:
Aκολουθούν ακόμη δύο ντέρμπι για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία των playoffs, με την ομάδα να βγάζει σε μεγάλο μέρος του προηγούμενου αγώνα ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ποια είναι η προσδοκία σας στα δύο επόμενα παιχνίδια;
“Νομίζω πως ο κόσμος θα πρέπει να αντιληφθεί πως για εμάς είναι πιο περίπλοκο συγκριτικά με τις άλλες τρεις ομάδες. Παίζουν για το Champions League και αυτό το γνωρίζαμε, όταν τερματίσαμε τέταρτοι. Είναι κάτι που έχουμε υπόψη μας και γι’ αυτό είμαστε ικανοποιημένοι με την αφοσίωση, την προσπάθεια και τον τρόπο που αγωνιστήκαμε απέναντι στην ΑΕΚ. Μέχρι το τελευταίο λεπτό η ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική, παίζοντας μόνο για την 4η θέση και την περηφάνια μας, ενώ ο αντίπαλος έπαιζε για τον τίτλο.
Θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους παίκτες μας γι’ αυτό, αλλά δεν σημαίνει πως είμαστε χαρούμενοι με την κατάσταση. Ξέρουμε πως είναι μια περίοδος που θέλουμε να βελτιωθούμε, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε τους παίκτες να δουλεύουν τόσο σκληρά σ’ αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν”.