Για τους «γαλαζοκίτρινους», το Κύπελλο αποτελεί πλέον τον μοναδικό δρόμο προς τη διάκριση, καθώς η πορεία στο πρωτάθλημα δεν άφησε περιθώρια για χαμόγελα. Το αυριανό παιχνίδι στη Λεμεσό δεν είναι απλά μια αναμέτρηση, αλλά μια δοκιμασία χαρακτήρα όπου η ομάδα καλείται να «γιατρέψει» τις πληγές της.
Ωστόσο, για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ πρέπει να σταματήσουν τα «δώρα» στην άμυνα.
Οι εικόνες από τα πρόσφατα ντέρμπι, όπου η ομάδα πιάστηκε «κοιμώμενη» σε φάσεις που απαιτούσαν απλή συγκέντρωση (όπως το τρίτο γκολ του Απόλλωνα ή οι αντεπιθέσεις της Ομόνοιας), δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Η έλλειψη επικοινωνίας και οι καθυστερημένες αντιδράσεις είναι οι «παθογένειες» που πρέπει να μείνουν εκτός γηπέδου αύριο. Η σοβαρότητα στα μετόπισθεν θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιβίωση της ομάδας στον θεσμό.