Κλίνσμαν: «Ο Γιαμάλ και ο Μουσιάλα θα έπαιζαν στην Serie B αν ήταν Ιταλοί»

Κλίνσμαν: «Ο Γιαμάλ και ο Μουσιάλα θα έπαιζαν στην Serie B αν ήταν Ιταλοί»

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν μίλησε για την τάση των Ιταλών να μην δίνουν χώρο να «αναπνεύσουν» σε παίκτες με ποιότητα.

Η αποτυχία της Ιταλίας να προκριθεί σε τρίτο διαδοχικό Μουντιάλ έχει σηκώσει πολλή συζήτηση για τις παθογένειες του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν μπορεί να είναι Γερμανός, αλλά έχοντας περάσει μια τριετία στην Ίντερ γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στη χώρα και θεωρεί πως η εμμονή των Ιταλών με την τακτική δεν δίνει χώρο σε παιδιά με ταλέντο να «αναπνεύσουν» και να αναδειχθούν.

«Η Ιταλία πληρώνει το τίμημα για την έλλειψη ηγετών, τεχνικά προικισμένων παικτών και πίστης στα νέα ταλέντα. Αν είχαν γεννηθεί στην Ιταλία ο Λαμίν Γιαμάλ και ο Τζαμάλ Μουσιάλα, σίγουρα θα έπαιζαν στη Serie B για να αποκτήσουν εμπειρία», τόνισε ο θρυλικός επιθετικός χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τους δύο ταλαντούχους άσους που καθιερώθηκαν από πολύ μικρή ηλικία σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν αντίστοιχα, αλλά και στις εθνικές ομάδες Ισπανίας και Γερμανίας.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Έβαλε σε μπελάδες τη Σεβίλλη και συνεχίζει να ελπίζει η Οβιέδο - Άλωσε τη Βαλένθια η ψυχωμένη Θέλτα! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Έβαλε σε μπελάδες τη Σεβίλλη και συνεχίζει να ελπίζει η Οβιέδο - Άλωσε τη Βαλένθια η ψυχωμένη Θέλτα! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Η Οβιέδο συνεχίζει, έστω και με λίγες πιθανότητες να ελπίζει στη σωτηρία, αφού νίκησε 1-0 και έβαλε σε μπελάδες τη Σεβίλλη. Σπουδαίο «διπλό» στη Βαλένθια για τη Θέλτα, ισόπαλες Αλαβές και Οσασούνα.

BEST OF THEMASPORTS