ΖΙΒΑΝΑΡΗΣ: «Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί - Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί με μοντέλα του παρελθόντος»

ΖΙΒΑΝΑΡΗΣ: «Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί - Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί με μοντέλα του παρελθόντος»

Σήμερα (04/03) στις 17:00, θα ξεκινήσει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου ΑΠΟΕΛ που θα πραγματοποιηθεί στο Pavillion Hall, όπου η διοίκηση θα τοποθετηθεί μεταξύ άλλων, για τους λόγους που δεν υπέγραψε το περιβόητο έγγραφο εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Βραζιλιάνων επενδυτών.

Παράλληλα, αναμένεται να επεξηγηθούν και οι θέσεις που έλαβε το τελευταίο διάστημα το Σωματείο σε σχέση με τις αλλαγές που προέκυψαν στη «γαλαζοκίτρινη» Εταιρεία.

Η Συνέλευση ξεκίνησε με ομιλία από τον πρόεδρο του Σωματείου, Κυριάκο Ζιβανάρη, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ομάδα και άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ θα έχει ενεργό συμμετοχή στην «επόμενη μέρα» των «γαλαζοκιτρίνων».

Ανάμεσα σε άλλα είπε:

«Η μεγαλύτερη κριτική που δεχόμασταν, ήταν ότι βλέπαμε το χρέος να μεγαλώνει. Ως πρόεδρος του Σωματείου αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, για το πώς κατέληξαν τα οικονομικά της εταιρείας.

Το Σωματείο κλήθηκε να διαχειριστεί μία ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, την οποία γνωρίζει ήδη ο κόσμος. Από πλευράς Εταιρείας κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση, με την επισήμανση πως σε περίπτωση που δεν προχωρούσε η υπογραφή της, θα ετίθετο θέμα βιωσιμότητας του ΑΠΟΕΛ.

Με δική μας πρωτοβουλία επιδιώξαμε απευθείας επικοινωνία με τους εκπροσώπους των επενδυτών, ώστε να έχουμε πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα των δεδομένων. Όταν φτάσαμε στο στάδιο της υπογραφής, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη.

Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν μπορούσε να τεθεί προς έγκριση, καθώς η πρόταση δεν συνιστούσε επενδυτική συμφωνία, αλλά μορφή δανεισμού. Τα νομικά ζητήματα που προέκυπταν ήταν εμφανή, ενώ δεν υπήρχαν επαρκείς διασφαλίσεις για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα του συλλόγου.

Η απόφαση που λάβαμε ήταν κατά την κρίση μας, η μοναδική υπεύθυνη επιλογή. Δεν απορρίψαμε τους επενδυτές ως προοπτική, αλλά τη συγκεκριμένη μορφή συμφωνίας που μας παρουσιάστηκε.

Στην περσινή Συνέλευση ξεκαθάρισα τις θέσεις του Σωματείου γύρω από τις συζητήσεις με τους "8" και τους Βραζιλιάνους. Προτάξαμε το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ. Τονίσαμε ότι καμία συμφωνία δεν θα υπογραφόταν δεν είχε την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν ανήκει σε πρόσωπα, ανήκει στον κόσμο του. Ο κόσμος δικαιούται να ακούει την αλήθεια και να συμμετέχει. Το Σωματείο ενίσχυε την προσπάθεια εξεύρεσης μακροχρόνιας λύσης στα οικονομικά. Το Σωματείο πρέπει να συμμετέχει από την αρχή σε οποιεσδήποτε συζητήσεις αφορούν το μέλλον του ΑΠΟΕΛ. Στόχος μας δεν ήταν ποτέ να διαχειριστούμε μια κρίση, αλλά να την προλάβουμε.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί με μοντέλα του παρελθόντος. Πρέπει να χτίσουμε έναν σύγχρονο οργανισμό που λειτουργεία με κανόνες. Δεν μπορεί η βιωσιμότητα του ΑΠΟΕΛ να εξαρτάται από το αποτέλεσμα ενός αγώνα ή μιας χρονιάς.

Ο τρόπος με τον οποίο θα πορευθούμε, θα παρθεί σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους. Σήμερα θέλουμε να ακούσουμε τις ιδέες σας. Αντιλαμβανόμαστε την ανυπομονησία του κόσμου. Οι καιροί επιτάσσουν σοβαρότητα και το Σωματείο στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Με τον Χάρη Φωτίου υπάρχει συνεργασία και εμπιστοσύνη. Τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα, αλλά το ΑΠΟΕΛ είναι για τα δύσκολα».

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Βίντεο: Συγκίνηση - Δείτε τις πρώτες εικόνες της άφιξης των Κυπρίων από το Ντουμπάι - Ανάμεσά τους και τρία βρέφη

Βίντεο: Συγκίνηση - Δείτε τις πρώτες εικόνες της άφιξης των Κυπρίων από το Ντουμπάι - Ανάμεσά τους και τρία βρέφη

Η πρώτη πτήση επαναπατρισμού Κυπρίων που βρίσκονται στο Ντουμπάι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 18:35. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 182 Κύπριοι πολίτες εκ των οποίων τρία βρέφη.