Να βρίσκεται δηλαδή, τουλάχιστον στο -3 από τον ΑΠΟΕΛ, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής στο στάδιο «Αλφαμέγα» (28/02, 17:00), ούτως ώστε να μπορεί με νίκη, να προσπεράσει τους «γαλαζοκίτρινους» της Λευκωσίας, αφού θα υπερτερεί στην ισοβαθμία και να μπει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα στην εξάδα.
Αντ' αυτού, η Λεμεσιανή ομάδα τα έκανε όλα λάθος απέναντι σε Ανόρθωση και Freedom24 Krasava ΕΝΥ, ενώ κόντρα στην Πάφο είχε πολύ καλή απόδοση, όμως γνώρισε ισάριθμες ήττες, με αποτέλεσμα πριν από τα ματς της προηγούμενης (23ης) αγωνιστικής που θα αντιμετώπιζε την ουραγό ΕΝΠ, να περιμένει νέο... «δώρο» από το ΑΠΟΕΛ, το οποίο όμως αυτή τη φορά δεν της έκανε το χατίρι, αφού επικράτησε της Ομόνοιας με 1-0 και πλέον η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα πάει στη Λεμεσό με διαφορά ασφαλείας (σσ. +6), με στόχο να κλειδώσει τη θέση της στην εξάδα και να βλέπει... πιο ψηλά.
Ρεαλιστικά ομιλούντες, οι πιθανότητες της ΑΕΛ για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα έστω και στο... παραένα, είναι λίγες, όμως όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, οφείλει να τις κυνηγήσει, αφού ο ΑΠΟΕΛ έχει δύσκολο πρόγραμμα στο φινάλε, ενώ και ο Άρης που είναι στο +6, βρίσκεται σε «κακό φεγγάρι» και αγνοεί τη νίκη εδώ και λίγο καιρό.
Βέβαια, για να μπορεί η ομάδα του Ούγκο Μάρτινς να... εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες της, θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ με οποιοδήποτε σκορ, αφού ακόμη και η ισοπαλία θα είναι καταδικαστική.
Και παρότι η ΑΕΛ έκανε φέτος αρκετά βήματα προόδου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θα αναγκαστεί για 5η συνεχόμενη χρονιά να... ταλαιπωρείται στο Β' γκρουπ.