Νεοφυτίδης: «Το 2025 αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσημο για τον ΠΑ.Σ.Π.» (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεοφυτίδης: «Το 2025 αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσημο για τον ΠΑ.Σ.Π.» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μήνυμα του στα social media, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, αποχαιρετά το 2025, το οποίο όπως τονίζει, αποτέλεσε μία χρονιά-ορόσημο για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά:

«Το 2025 αποτέλεσε μια χρονιά–ορόσημο για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) και για την εκπροσώπηση των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο. Ήταν μια χρονιά κατά την οποία η συλλογική προσπάθεια μετουσιώθηκε σε θεσμική παρουσία, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και απτά αποτελέσματα για τους ποδοσφαιριστές.

Έχω την τιμή να έχω εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της FIFPRO και να έχω αναλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου, ενισχύοντας ουσιαστικά τη φωνή της Κύπρου στο παγκόσμιο κίνημα των ποδοσφαιριστών. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η τοποθέτησή μου στην Επιτροπή Ποδοσφαίρου της UEFA διασφαλίζει ότι η φωνή των ποδοσφαιριστών συμμετέχει ενεργά στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Σε εθνικό επίπεδο, μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της χρονιάς ήταν η επίσημη επιβεβαίωση από τον Υπουργό Εργασίας για την εφαρμογή του εθνικού κατώτατου μισθού στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα για την κατοχύρωση της αξιοπρέπειας στην εργασία, τη νομική ασφάλεια και τον σεβασμό των ποδοσφαιριστών ως εργαζομένων.

Σε εσωτερικό επίπεδο, ο ΠΑ.Σ.Π. πραγματοποίησε με επιτυχία τη Γενική του Συνέλευση, με την επανεκλογή του Γιώργου Μερκή στη θέση του Προέδρου και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου για ακόμη μία θητεία. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑ.Σ.Π. συμμετέχουν τέσσερις (4) γυναίκες στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενισχύοντας ουσιαστικά τη δημοκρατική εκπροσώπηση, την ισότητα και τη συμπερίληψη.

Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η πολεοδομική άδεια και η έγκριση των αρχιτεκτονικών σχεδίων για τη δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του ΠΑ.Σ.Π. στην Αλάμπρα, μια επένδυση με μακροπρόθεσμο όφελος για την εκπαίδευση, τις διπλές καριέρες και τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο.

Το 2025 καταγράφηκε επίσης ρεκόρ συμμετοχών στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΠΑ.Σ.Π., σε συνεργασία με 14 πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των μελών μας στις πολιτικές στήριξης της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Πέρα από τα πιο πάνω, ο ΠΑ.Σ.Π. παρέμεινε σταθερά προσηλωμένος σε ζητήματα ισότητας, ευημερίας και ασφάλειας:
Αναλάβαμε συνεχή και θεσμική δράση για την ίση μεταχείριση και την ενίσχυση του γυναικείου ποδοσφαίρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Εθνική Γυναικών.

Συνεχίσαμε παρεμβάσεις για την υγεία, την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας των ποδοσφαιριστών, διατηρώντας την ευημερία τους στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου.

Προχωρήσαμε σε οργανωτικό και ψηφιακό εκσυγχρονισμό, θέτοντας τις βάσεις για τη νέα στρατηγική περίοδο του ΠΑ.Σ.Π., με ενισχυμένες δομές, διαφάνεια και ουσιαστική επικοινωνία με τα μέλη.

Το 2025 ήταν η χρονιά κατά την οποία η εκπροσώπηση μετατράπηκε σε επιρροή και η διεκδίκηση σε αποτέλεσμα.

Ο ΠΑ.Σ.Π. προχωρά μπροστά πιο ισχυρός, πιο αξιόπιστος και πιο αποτελεσματικός, με ξεκάθαρη δέσμευση να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών και να διασφαλίζει ότι οι ίδιοι παραμένουν στο επίκεντρο του ποδοσφαίρου.

Σπύρος Νεοφυτίδης
Εκτελεστικός Πρόεδρος
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.)».

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

ΕΝΥ: Η πορεία της σεζόν 2025/26 σε ΒΙΝΤΕΟ

ΕΝΥ: Η πορεία της σεζόν 2025/26 σε ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε τα στιγμιότυπα όλων των αγώνων της ΕΝΥ στην τρέχουσα σεζόν.