Στόχοι οργανωμένων εγκληματικών ομάδων τα σπίτια ποδοσφαιριστών της Premier League

Στόχοι οργανωμένων εγκληματικών ομάδων τα σπίτια ποδοσφαιριστών της Premier League

Τα σπίτια των παικτών της Premier League έχουν γίνει στόχοι οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που στοχεύουν τους πλουσιότερους και πιο εκτεθειμένους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Daily Mail».

Το περασμένο Σάββατο, η κατοικία του Ραχίμ Στέρλινγκ στο Μπέρκσαϊρ παραβιάστηκε ενώ ο επιθετικός της Τσέλσι βρισκόταν εκεί με την οικογένειά του. Πρόκειται για τη δεύτερη γνωστή εισβολή στο σπίτι του, μετά την πρώτη το 2022 κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Στο ίδιο διάστημα, άλλοι διάσημοι ποδοσφαιριστές όπως οι Τζακ Γκρίλις, Βίκτορ Λίντελοφ και Αλεξάντερ Ίσακ έχουν γίνει επίσης στόχοι. Και αυτά είναι μόνο τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η αύξηση των περιστατικών συνδέεται με την εκτόξευση των μισθών των ποδοσφαιριστών και τη δημόσια προβολή του πλούτου τους, γεγονός που τους καθιστά εύκολα αναγνωρίσιμους και προβλέψιμους λόγω προπονήσεων και αγωνιστικών προγραμμάτων.

Οι εγκληματίες που στοχεύουν την ελίτ δεν είναι απλοί διαρρήκτες. Πρόκειται για υψηλά εξειδικευμένες ομάδες που δρουν οργανωμένα, συχνά διεθνώς. Το παράδειγμα του Αλεξάντερ Ίσακ είναι χαρακτηριστικό: τέσσερις Ιταλοί ταξίδεψαν στο Νιούκαστλ για να διαρρήξουν τρία σπίτια, αρπάζοντας πολυτελή αντικείμενα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου λιρών. Στο δικαστήριο, περιγράφηκαν ως επαγγελματική ομάδα “touring burglars”, που χρησιμοποιεί SIM cards, αναγνώριση πινακίδων και ενδελεχή παρακολούθηση των στόχων.

Παρόμοιες ομάδες έχουν δει το φως και από τη Χιλή, ενώ οι ειδικοί σημειώνουν ότι πολλοί από τους εισβολείς φτάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό με συγκεκριμένα “προγράμματα” και στόχους. Κατά τη διάρκεια μιας διάρρηξης στο σπίτι του σεφ Marcus Wareing, μια χιλιάνικη συμμορία είχε ακόμα χρησιμοποιήσει πορτοκαλί σημάδια για να εντοπίσει το ακίνητο υψηλής αξίας.

Ο Jeff Hill, πρώην ανώτερος ντετέκτιβ, επισημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές είναι οι «τέλειοι στόχοι» για τέτοιους εγκληματίες. «Κάθε χρόνο, δεκάδες παίκτες γίνονται πολυεκατομμυριούχοι και ανανεώνονται συνεχώς οι στόχοι. Οι παίκτες προστατεύουν τους εαυτούς τους με μέτρα ασφαλείας που θεωρούν επαρκή, αλλά αυτά είναι συχνά πολύ πιο απλά από ό,τι απαιτεί η αξία των σπιτιών τους.»

Το σοκαριστικό είναι ότι οι εισβολές πλέον δεν γίνονται μόνο όταν οι παίκτες λείπουν στο εξωτερικό. Το περιστατικό του Στέρλινγκ δείχνει ότι οι εγκληματίες είναι πλέον πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν εισβολή ενώ η οικογένεια βρίσκεται στο σπίτι, δείγμα της αυξανόμενης αυτοπεποίθησης και της εμπειρίας τους.

Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν στραφεί σε πανικό-δωμάτια, σκύλους φύλαξης και άλλα μέτρα προστασίας. Ωστόσο, όπως τονίζει ο Hill, «κανένα μέτρο δεν είναι αποτελεσματικό από μόνο του. Απαιτείται ολιστική και σωστά οργανωμένη προσέγγιση».

Ακόμα και διάσημοι ποδοσφαιριστές έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση: ο Said Benrahma τιμωρήθηκε πέρυσι με πρόστιμο 12.000 λιρών αφού οι σκύλοι του επιτέθηκαν σε άνθρωπο και σε άλλο σκύλο, ενώ άλλοι όπως ο Jake O’Brien επενδύουν σε γερμανικούς ποιμενικούς για να ενισχύσουν την προστασία τους.

Πηγή: monobala.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ-ΠΑΦΟΣ: Το... παστέλωσε ο Βέισμπεκ, σε ματς με 3 κόκκινες!

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ-ΠΑΦΟΣ: Το... παστέλωσε ο Βέισμπεκ, σε ματς με 3 κόκκινες!

Ο Απόλλωνας υποδέχεται την Πάφο για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Θυμηθείτε τι έγινε στον α' γύρο.