Πρώην παίκτης της ΑΕΚ Αθ. και της Ανόρθωσης ξεκίνησε μαθήματα προπονητικής

Πρώην παίκτης της ΑΕΚ Αθ. και της Ανόρθωσης ξεκίνησε μαθήματα προπονητικής

Ο Γκρέγκορζ Κριχόβιακ έβαλε τέλος σε μια μεγάλη καριέρα σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο.

 

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα. Ο 35χρονος Πολωνός μέσος, άλλοτε αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του με 100 συμμετοχές, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (27/10) την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Σε μια καριέρα που διήρκησε 20 χρόνια, ο Κριχόβιακ φόρεσε τη φανέλα κορυφαίων συλλόγων όπως οι Παρί Σεν ΖερμένΣεβίλληΛοκομοτίβ ΜόσχαςΓουέστ ΜπρομΝαντΡεμςΜπορντόΚράσνονταρΑλ Σαμπάμπ και Ανόρθωση, όπου ολοκλήρωσε την πορεία του.

Στην Ελλάδα πέρασε από την ΑΕΚ στο φινάλε της σεζόν 2021-22, καταγράφοντας 9 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ, ενώ οι μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του ήρθαν με τη Σεβίλλη, με την οποία κατέκτησε δύο διαδοχικά Europa League (2015 και 2016).

Η νέα καριέρα του Κριχόβιακ

Ο πρώην διεθνής αμυντικός μέσος της Πολωνίας και της ΑΕΚ, ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή Προπονητών της Πολωνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (PZPN), εντάσσοντας τον εαυτό του στην ειδική κατηγορία UEFA B+A για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Η συγκεκριμένη σχολή αποτελεί τον νέο δρόμο για πολλούς εν ενεργεία παίκτες που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τη μετάβαση στην προπονητική.

 

athletiko.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του «The Voice of Greece»!

Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του «The Voice of Greece»!

Ο Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού «The Voice of Greece».