Η τέχνη των πωλήσεων της Σπόρτινγκ: Έσοδα 710,450 εκατ. ευρώ σε επτά χρόνια

Η τέχνη των πωλήσεων της Σπόρτινγκ: Έσοδα 710,450 εκατ. ευρώ σε επτά χρόνια

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει αναγάγει σε τέχνη την πώληση των ποδοσφαιριστών, ειδικά επί των ημερών του Φρεντερίκο Βαράντα την τελευταία επταετία.

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί πολλά περισσότερα από την κατάκτηση τίτλων για να είναι μια ομάδα επιτυχημένη. Θέλει έσοδα, που προέρχονται από έξυπνες αγορές και στη συνέχεια πωλήσεις παικτών. Στην Πορτογαλία γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το παιχνίδι, με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας τα τελευταία χρόνια να παίρνει το… χρυσό στη σχετική κατηγορία, συνδυάζοντας τα «τρελά» έσοδα με τίτλους, 

Τα «λιοντάρια», από τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν ανέλαβε την προεδρία ο Φρεντερίκο Βαράντα, έχουν κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 3 Λιγκ Καπ, δύο Κύπελλα και ένα Super Cup. Αλλά παράλληλα, έχει μπει στα ταμεία της Σπόρτινγκ μόνο από πωλήσεις παικτών, το εξωπραγματικό ποσό των 710,450 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετικό αφιέρωμα της εφημερίδας «A Bola».

 

Για να γίνει αυτό όμως, η διοίκηση Βαράντα για να μπορέσει να φέρει έσοδα και τίτλους στην ομάδα, επέλεξε να επενδύσει στον Ρούμπεν Αμορίμ, έναν προπονητή που δεν είχε ένα γεμάτο επιτυχίες βιογραφικό, αλλά τελικά πωλήθηκε κι αυτός 10 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα μέσα της περασμένης σεζόν.

 

Η κορυφαία πώληση της ομάδας της Λισαβόνας είναι αυτή του Βίκτορ Γκιόκερες προ ημερών, που έφτασε τα 65,8 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχουν κι άλλες που γέμισαν τα ταμεία της τα τελευταία χρόνια. Δεύτερη μεγαλύτερη πώληση ήταν αυτή του Μπρούνο Φερνάντες, ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται και η παραχώρηση του Ζέλσον Μάρτινς στην Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 22,5 ευρώ.

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Πρωτάθλημα Νέων Κ-19 Α' Κατηγορίας: Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της 24ης αγωνιστικής - Αύριο η δράση στο κύπελλο

Πρωτάθλημα Νέων Κ-19 Α' Κατηγορίας: Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της 24ης αγωνιστικής - Αύριο η δράση στο κύπελλο

Ορίστηκαν σε νέα ημερομηνία τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Α' Κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένα για διεξαγωγή στις 4 Απριλίου και αναβλήθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών.