Αυτή η χώρα θα δώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να φιλοξενήσει αγώνες F1

Αυτή η χώρα θα δώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να φιλοξενήσει αγώνες F1

Λεφτά πέρα από κάθε φαντασία προσφέρει μια χώρα προκειμένου να λάβει θέση στο καλεντάρι της Formula 1 από το 2028.

Αρκετές είναι οι χώρες που έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον ώστε να κερδίσουν μια θέση στο καλεντάρι της F1. Μια από αυτές είναι και η Ταϊλάνδη, που φαίνεται πως το αίτημα της να εισέλθει στη Formula 1, όλο και κερδίζει έδαφος. 

Το υπουργικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε πακέτο ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να φτιαχτεί πίστα στην Μπανγκόκ και να φιλοξενηθούν εκεί αγώνες του κορυφαίου επιπέδου του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το πλάνο είναι να γίνει ντεμπούτο των μονοθεσίων εκεί το 2028 και να αποτελέσει σταθμός τους για αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, έγινε γνωστό πως ο Άλεξ Άλμπον, Ταϊλανδός οδηγός Formula 1, παρευρέθηκε σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Μετέπειτα σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε: «Προχωράει, προφανώς τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά είναι πραγματικά καλό να βλέπουμε τη δέσμευση από την Ταϊλάνδη. Το παίρνουν πολύ σοβαρά. Και νομίζω ότι ως προϊόν, έχουν ένα πολύ δυνατό προϊόν. Αν δείτε τα έργα... Αν δείτε πόσο σοβαρά είναι».

Ο Άλμπον πρόσθεσε: «Έχω δει μια γενική εικόνα για το τι προσπαθούν να κάνουν με αυτό. Και ναι, φαίνεται καλό, δεν νομίζω ότι μπορώ να πω [πολλά περισσότερα]. Οπότε θα προτιμούσα να μην πω τίποτα γι' αυτό. Και πάλι, δεν θέλω να πω πολλά, αλλά παρακολουθώ πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα».

athletiko.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Φλικ: “Ευχαριστώ τον Ντέκο και τον πρόεδρο που έχτισαν αυτή την υπέροχη Μπαρτσελόνα”

Φλικ: “Ευχαριστώ τον Ντέκο και τον πρόεδρο που έχτισαν αυτή την υπέροχη Μπαρτσελόνα”

Η Μπαρτσελόνα έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της νέας σεζόν μέσω του αγώνα της με την Αλ Αχλί για το τουρνουά Ζοάν Γκαμπέρ, με τον Χάνσι Φλικ να παίρνει το λόγο και να ευχαριστεί τους διοικούντες τον σύλλογο για τις κινήσεις που πραγματοποίησαν το φετινό καλοκαίρι.