Ακόμη και όταν μπορούσε να βγάλει πολλαπλάσια χρήματα, ο Άγγλος επιθετικός τίμησε κάθε συμβόλαιό του με τις αγαπημένες του Αλεπούδες, έπαιξε στο Champions League μαζί τους, κατέκτησε και το FA Cup και ακόμη και όταν όλοι γύρω του έφευγαν όταν η Λέστερ έπεσε και πάλι στην Championship, εκείνος παρέμεινε για να ηγηθεί της ομάδας σε ένα πρωτάθλημα που είχε να αγωνιστεί μια δεκαετία.
Όλα αυτά τα χρόνια ο Vardy παρέμενε αυθεντικός. Όπως τον γνώριζαν οι φίλοι του καθώς έπαιζε ερασιτεχνικά, έτσι ακριβώς εμφανιζόταν και στα σαλόνια της Premier League. Δεν σταμάτησε να γιορτάζει κατεβάζοντας τις μπύρες, δεν σταμάτησε να προκαλεί τους αντιπάλους του και φυσικά δεν σταμάτησε να σκοράρει σε κάθε επίπεδο.
31 γκολ πέτυχε με τη Φλίτγουντ Τάουν στην πέμπτη εθνική κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου το 2011-12, 16 τέρματα σκόραρε δύο χρόνια αργότερα στην Championship με τη Λέστερ, 24 φορές βρήκε δίχτυα τη χρονιά του τίτλου και 23 στα 33 του όταν η Λέστερ κατέληξε 5η.
Ο Vardy πέτυχε 18 γκολ στη δεύτερη του θητεία στην Championship την περυσινή σεζόν και φέτος, στα 37 του ξεκίνησε με το 100% σκοράροντας στην πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Τότεναμ.
Jamie Vardy vs Τότεναμ σημειώσατε άσσο
Ο Jamie Vardy δεν περίμενε να φτάσει τα 37 του για να πονέσει την Τότεναμ. Οι φίλοι των Πετεινών δεν έχουν τα ίδια συναισθήματα με εκείνους των άλλων ομάδων για αυτόν και φυσικά ο λόγος είναι εκείνο το πρωτάθλημα του 2016. Η Τότεναμ ήταν τότε ο βασικότερος ανταγωνιστής της Λέστερ για τον τίτλο και για τους οπαδούς της, εκείνος ο άθλος δεν είναι δα και η μεγαλύτερη στιγμή του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Οι οπαδοί της πανηγύρισαν τον υποβιβασμό της Λέστερ και έχουν ανοίξει κόντρα με τους φίλους των Αλεπούδων και φέτος ταξίδεψαν μαζικά στο King Power Stadium για την πρεμιέρα της Premier League. Και ενώ όλα έδειχναν ιδανικά για τα Σπιρούνια, λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού, ο Jamie Vardy χωρίς καν να σηκωθεί, έγραψε με κεφαλιά το 1-1.
Πιο πριν, πήρε τη δύναμή του πίνοντας ένα τονωτικό ποτό καθώς έβγαινε από τα αποδυτήρια και μετά την ισοφάριση, άρχισε το δικό του σόου. Πρώτα υπενθύμισε στους φίλους της Τότεναμ την πικρή αλήθεια, δείχνοντάς τους ότι εκείνος έχει κατακτήσει μία Premier League, ενώ αυτοί καμία και στη συνέχεια αντάλλαξε μπόλικες βρισιές με το κακό παιδί των Spurs, Cristian Romero.
Ο Jamie Vardy τα επόμενα λεπτά σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες για να φέρει τούμπα το παιχνίδι και πολύ θα θέλαμε να δούμε τι θα ακολουθούσε, αλλά ο 37χρονος έχει ακόμα τουλάχιστον 37 αγωνιστικές για να μας χαρίσει παρόμοιες στιγμές. Η φετινή Premier League άλλωστε, μόλις ξεκίνησε.
oneman.gr