Ξανά «χρυσή» η Γουενγουέν Λι

Ξανά «χρυσή» η Γουενγουέν Λι

Το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες πανηγύρισε σήμερα (11/8) η Γουενγουέν Λι.

Η Κινέζα αρσιβαρίστρια επικράτησε στα +81 κιλά της διοργάνωσης του Παρισιού και έκανε ένα άτυπο... "repeat", καθώς είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και στην ανώτατη κατηγορία του αθλήματος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο που τότε ήταν τα +87 κιλά.

Η 24χρονη Λι σήκωσε 136 κιλά στο αρασέ, 173 στο ζετέ και 309 στο σύνολο και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τη Χίε-τζέονγκ Παρκ. Η 21 ετών αθλήτρια από τη Νότια Κορέα σήκωσε 131 κιλά στο αρασέ, 168 στο ζετέ και 299 στο σύνολο.

Στο μεταξύ, την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Έμιλι Κάμπελ από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα +87 κιλά στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Η 30χρονη αρσιβαρίστρια σήκωσε 126 κιλά στο αρασέ, 162 στο ζετέ και 288 στο σύνολο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Οι Έλληνες της Premier League: Πέντε, ένας στην Championship και… ρεκόρ στο «Νησί»!

Οι Έλληνες της Premier League: Πέντε, ένας στην Championship και… ρεκόρ στο «Νησί»!

Οι πύλες της Premier League ανοίγουν απόψε, για μία ακόμη χρονιά, με τη σεζόν 2026-27 να έχει… γαλανόλευκο χρώμα. Πέντε Έλληνες θα αγωνίζονται φέτος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, αριθμός που ισοφαρίζει αυτόν της περιόδου 2019-20, και καταδεικνύει την ανοδική πορεία ποδοσφαίρου της χώρας μας.