Αυτή είναι η πρώτη χώρα που δέχθηκε την πρόταση του Ινφαντίνο και ονομάζει ένα γήπεδό της «Πελέ»

Αυτή είναι η πρώτη χώρα που δέχθηκε την πρόταση του Ινφαντίνο και ονομάζει ένα γήπεδό της «Πελέ»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο πρότεινε ένα γήπεδο σε κάθε χώρα να πάρει το όνομα του Πελέ και ήδη κάποιοι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.

Ο πρωθυπουργός του Πράσινου Ακρωτηρίου, Ουλίσες Κορέια Σίλβα, έκανε γνωστό ότι το Εθνικό Στάδιο της χώρας, στην πρωτεύουσα Πράια, θα μετονομαστεί σε «Στάδιο Πελέ». 

Πρόκειται για ένα γήπεδο 15.000 θέσεων, το οποίο φιλοξενεί ποδοσφαιρικούς αγώνες για την εθνική ομάδα του Πράσινου Ακρωτηρίου.

«Ως φόρο τιμής και αναγνώριση σε αυτή τη φιγούρα που μας κάνει όλους σπουδαίους, εκδηλώνω την πρόθεση να ονομάσουμε το εθνικό μας γήπεδο ως "Στάδιο Πελέ", σε μια πρωτοβουλία που, πιστεύω, θα ακολουθήσουν πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Με τον θάνατο του βασιλιά Πελέ, ο οποίος έγινε μια πλανητική φιγούρα, μια εικόνα των μαζών που δείχνει ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο, τώρα είναι επιθυμία μας να του αποτίσουμε φόρο τιμής» ήταν το μήνυμά του. 

 

 

 

 

Πηγή: www.sdna.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Β' Κατηγορία: LIVE τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής

Β' Κατηγορία: LIVE τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής

Με επτά παιχνίδια ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, η 13η και τελευταία για το 2025 αγωνιστική για το πρωτάθλημα Β' κατηγορίας και το ThemaSports.com θα σας μεταφέρει την εξέλιξη των αναμετρήσεων.