Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο αειθαλής Ρότζερ Φέντερερ πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του σε βάρος του Ράφα Ναδάλ και κατέκτησε το Shanghai Masters για δεύτερη φορά στην καριέρα του! Ο Ελβετός μαέστρος χρειάστηκε μόλις 72 λεπτά για να λυγίσει τον κουρασμένο Ισπανό (που προερχόταν από τον θρίαμβο στο Πεκίνο) με 6-4, 6-3 και να φτάσει στους έξι τίτλους για φέτος, «πιάνοντας» τον μεγάλο αντίπαλό του στην κορυφή της σχετικής λίστας. Του έσπασε, μάλιστα, και το σερί των 16 νικών στο tour! Πέρα από αυτό, ο βασιλιάς έχει πλέον 94 τρόπαια στην τρομερή συλλογή του, όσα και ο Ιβάν Λεντλ, και κυνηγάει τώρα μόνο τον Τζίμι Κόνορς, που έχει 109. Μοιάζει άφθαστο το ρεκόρ του Αμερικανού, αλλά περίμενε κανείς ότι ο τενίστας από τη Βασιλεία θα ισοφάριζε την επίδοση του Λεντλ; Ο Φέντερερ πανηγύρισε στην Κίνα τον 27ο Masters τίτλο του και χάρη σε αυτόν είναι ζωντανός στη μάχη για την επιστροφή στο Νο.1 στο τέλος της σεζόν. Ο Ναδάλ έχει σαφέστατα το πάνω χέρι, όμως μην ξεχνάτε ότι ο Φεντ παραδοσιακά πάει καλά στην indoor season και δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη... H διαφορά τους, πάντως, είναι τώρα στους 1960 βαθμούς και όλα λογικά θα κριθούν σε Βασιλεία, Παρίσι και Λονδίνο, όπου λογικά θα δώσουν το «παρών» οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι. Ο Φέντερερ έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα τις διαθέσεις του και μπήκε... απευθείας στη θέση του οδηγού, κάνοντας το μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ. Με φοβερά νούμερα στο σερβίς του, κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του σετ, την ώρα που ο Ναδάλ έδειχνε να ενοχλείται από ένα πρόβλημα στο δεξί γόνατο. Ο τενίστας από τη Βασιλεία ήταν το ίδιο επιβλητικός στο δεύτερο σετ και κατάφερε να σημειώσει το καθοριστικό μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (3-2). Το σερβίς του παρέμεινε ακαταμάχητο και έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στο 5-3, όταν σημείωσε νέο μπρέικ και καθάρισε οριστικά το παιχνίδι. Έχει φέτος 6/6 σε τελικούς! Τα χτυπήματα του Ελβετού ήταν «φονικά» τόσο από την πλευρά του backhand, όσο και από την πλευρά του forehand, ενώ έχασε συνολικά μόλις οκτώ πόντους όταν είχε τις μπάλες στα χέρια του! Μιλάμε για μια μεγαλειώδη εμφάνιση... Πλησιάζοντας προς το τέλος της καριέρας του, έχει καταφέρει να «μαζέψει» το βαρύ head to head απέναντι στον Ράφα, που μετά τις πέντε συνεχόμενες ήττες του προηγείται πια με 23-15. Θυμίζουμε ότι ο Φέντερερ νίκησε τον Ναδάλ στη Βασιλεία το 2015 και τη φετινή σεζόν σε Μελβούρνη, Μαϊάμι, Indian Wells και, φυσικά, Σανγκάη. Το Shanghai Masters είναι το τρίτο του φετινό Masters (προηγήθηκαν το Μαϊάμι και το Indian Wells), ενώ έχει φύγει νικητής και από Μελβούρνη, Χάλε και Λονδίνο. Είναι, χωρίς αμφιβολία, Φέντερερ και Ναδάλ είναι οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της σεζόν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά... Και ανεξάρτητα από προτιμήσεις, οι φίλοι του τένις θα πρέπει να νιώθουν τυχεροί που απολαμβάνουν τη συνύπαρξη αυτών των υπεραθλητών!       Πηγή: www.sdna.gr  
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο -ThemaSports
16/05 @ 21:11

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο

Με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από όλο τον κόσμο και με την παρουσία όλων των Κύπριων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024, το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting.

Με Γενεθλή και Μακρή στους Μεσογειακούς Στίβου Κ23-ThemaSports
16/05 @ 21:02

Με Γενεθλή και Μακρή στους Μεσογειακούς Στίβου Κ23

Με δύο αθλητές, στο αγώνισμα της δισκοβολίας, θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στους Μεσογειακούς Αγώνες κάτω των 23 ετών, οι οποίοι θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2024, στην πόλη Ισμαϊλία της Αιγύπτου.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΠΟΠΑ-Olympians στον ΚΟΑ-ThemaSports
15/05 @ 13:53

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΠΟΠΑ-Olympians στον ΚΟΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων & Εκπαιδευτών (ΠΟΠΑ) και της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΚΕΣΟΑ) υπογράφηκε στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, στην παρουσία της ηγεσίας του ΚΟΑ, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024.

Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon-ThemaSports
14/05 @ 09:50

Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon

Σε μια Ολυμπιακή χρονιά όπου η ανάδειξη του «φίλαθλου πνεύματος» αποτελεί προτεραιότητα, καλλιεργώντας κοινωνικές αξίες αλληλοσεβασμού στη νέα γενιά για την ανοικοδόμηση ενός καλύτερου και πιο δίκαιου κόσμου, Κύπριοι αθλητές ενώνουν τις δυνάμεις τους, στηρίζοντας μυοπαθείς συνανθρώπους μας, μέσω του Telethon.

Χάλκινο μετάλλιο από την Εθνική μας ομάδα-ThemaSports
13/05 @ 12:28

Χάλκινο μετάλλιο από την Εθνική μας ομάδα

Άλλη μια Διεθνής επιτυχία για την Κυπριακή Σκοποβολή. Η Εθνική μας ομάδα ΚΟΜΠΑΚ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη, στο 29ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο ολοκληρώθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Εκπληκτικό νέο παγκύπριο ρεκόρ η Ελένα Κουλιτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 15:26

Εκπληκτικό νέο παγκύπριο ρεκόρ η Ελένα Κουλιτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελένα Κουλιτσένκο αποτελεί από τα ξημερώματα της Κυριακής (12/5/24) την κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ γυναικών και κάτω των 23 ετών, στο άλμα σε ύψος!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ