Έφοδος σε υποστατικό στον Πρωταρά – Βρήκαν χιλιάδες αδασμοφορολόγητα τσιγάρα - Δείτε φωτογραφίες

Έφοδος σε υποστατικό στον Πρωταρά – Βρήκαν χιλιάδες αδασμοφορολόγητα τσιγάρα - Δείτε φωτογραφίες

Δύο υποθέσεις με μεγάλες ποσότητες αδασμοφορολόγητων καπνικών προϊόντων εντόπισαν οι Αρχές την 1η Οκτωβρίου, στο Αεροδρόμιο Πάφου και σε υποστατικό στην περιοχή Παραλιμνίου–Πρωταρά. Στην πρώτη περίπτωση, επιβάτης με προορισμό το Μάντσεστερ μετέφερε 175 κούτες τσιγάρων στην αποσκευή του, ενώ στη δεύτερη εντοπίστηκαν τσιγάρα, θερμαινόμενα τσιγάρα και καπνός για στριφτό. Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, καταβάλλοντας €5.000 ο καθένας στο πλαίσιο εξώδικου συμβιβασμού.

Στην αποσκευή του επιβάτη εντοπίστηκαν συνολικά 175 κούτες των 200 τσιγάρων η κάθε μία, οι συσκευασίες των οποίων δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και το μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα.

Ο επιβάτης συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η αποσκευή και το περιεχόμενο της κατασχέθηκαν. Αργότερα το βράδυ αφέθηκε ελεύθερος, αφού έγινε αποδεκτό το αίτημα του για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με καταβολή ποσού €5,000 ευρώ. Τα κατασχεθέντα τσιγάρα θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία καταστροφής.

Την  1/10/2026 επίσης λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο Σημείο Διέλευσης Δερύνειας, ενημερώθηκαν από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου ότι μετά από έφοδο σε υποστατικό στην περιοχή Παραλιμνίου – Πρωταρά εντόπισαν μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων που φαίνονταν να είναι αφορολόγητα. 

Τα καπνικά προϊόντα και ο ύποπτος (ιδιοκτήτης του υποστατικού) οδηγήθηκαν στο Σημείο Διέλευσης Δερύνειας όπου έγινε η αναγνώριση και καταμέτρηση τους. Συγκεκριμένα καταμετρήθηκαν συνολικά 54 κούτες των 200 τσιγάρων η κάθε μία 9 πακέτα των 20 τσιγάρων το καθένα, 3 κούτες των 200 θερμαινόμενων τσιγάρων η κάθε μία και 12 συσκευασίες καπνού για στριφτό τσιγάρο των 50gr η κάθε μία, οι συσκευασίες των οποίων δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και το μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα.

Ο ύποπτος συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν. Αργότερα το βράδυ αφέθηκε ελεύθερος, αφού έγινε αποδεκτό το αίτημα του για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με καταβολή ποσού €5,000 ευρώ. Τα κατασχεθέντα τσιγάρα θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία καταστροφής.

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Φιλική νίκη της Εθνικής Νέων επί της Μάλτας με 3-0

Φιλική νίκη της Εθνικής Νέων επί της Μάλτας με 3-0

Η Εθνική μας ομάδα Νέων Κ-19 πανηγύρισε σήμερα φιλική νίκη επί της αντίστοιχης της Μάλτας με 3-0.