"Έργο 8 εκατομμυρίων το AEK Arena!" — Τα δεδομένα για τα γήπεδα ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας, το Τσίρειο και η διορία μέχρι τον Νοέμβριο

"Έργο 8 εκατομμυρίων το AEK Arena!" — Τα δεδομένα για τα γήπεδα ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας, το Τσίρειο και η διορία μέχρι τον Νοέμβριο

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ, Βάσος Κουτσιούντας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95 για όλα τα θέματα που αφορούν τον Κυπριακό Αθλητισμό.

Για την αναβάθμιση του ΑΕΚ αρένα: «Υπήρχε αίτημα της ΑΕΚ για αναβάθμιση του γηπέδου σε UEFA 4, αυτό είναι θετικό για τον οργανισμό μας. Θα προγραμματίσουμε συνάντηση με την ΑΕΚ να τους πούμε τα υπόλοιπα βήματα. Η αναβάθμιση θα κοστίσει γύρω στα 8 εκατομμύρια και το κράτος μπορεί να επιχορηγήσει μέχρι και 4 εκατομμύρια. Για να μπορεί το κράτος να δώσει αυτή την χορηγία πρέπει να παρουσιάσουμε ένα πλάνο σωστό και να δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε για να υλοποιήσουμε αυτό το σημαντικό έργο. Το αίτημα της ΑΕΚ θα θέλει γύρω στον ένα μήνα να προετοιμαστεί, θα το στείλουμε στο Υπουργείο Οικονομικών μέσω του Υπουργείου Παιδείας και μιλάμε για κάτι που ίσως να γίνει το 2027, σίγουρα όχι φέτος. Να πούμε ότι θα χρειαστούν προσφορές δημοσίου, οι οποίες είναι χρονοβόρες, θα θέλουμε έγγραφα προσφορών, αλλά θα προσπαθήσουμε να μην κρατήσει αρκετό καιρό. Θεωρώ η χρηματοδότηση, θα είναι το εύκολο κομμάτι το πότε, το σημαντικό είναι τα υπόλοιπα στάδια που ανέφερα προηγουμένως».

Για την χρηματοδότηση από το κράτος για τα γήπεδα: «Για κάθε κομμάτι ενός γηπέδου, έχουμε ανώτατα ποσά που χρηματοδοτούμε και το ποσοστό το οποίο θα χρηματοδοτήσουμε. Μην ξεχνάτε ότι η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ θέλουν να κάνουν δικά τους γήπεδα, αντιλαμβάνεστε ότι θα θέλουν χρηματοδότηση από το κράτος».

Για τα γήπεδα ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας: «Όσο αφορά το γήπεδο της Ομόνοιας, δεν έχω κάτι εις γνώσιν μου. Για τον ΑΠΟΕΛ δεν έχει κάτι καινούριο μέχρι στιγμής».

Για τις άδειες των γηπέδων: «Θα σταλεί επιστολή σήμερα στα σωματεία που θα ζητήσουμε ενημέρωση από τις ομάδες, για να μην μείνουμε τελευταία στιγμή. Θα ρωτήσουμε το κάθε στάδιο τι έκανε και τι έχει ακόμα να κάνει».

Τι γίνεται εφόσον υλοποιηθούν τα μέτρα: «Το επόμενο ορόσημο, θα ετοιμάσει όρους προκήρυξης προσφοράς το κάθε στάδιο για να πάρει τους μελετητές, τους κατασκευαστεί που χρειάζονται για να μπουν αυτά που υπολείπονται και έχουμε βάλει διωρία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για την προκήρυξη προσφορών. Για τα στάδια οι άδειες λειτουργία είναι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Είμαστε στην διάθεση να τους βοηθήσουμε όλους, αλλά πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, αυτό περιλαμβάνει και τον ΚΟΑ για το Στέλιος Κυριακίδης, για να μπορούμε να έχουμε ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος».

Για το ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι για το Στέλιος Κυριακίδης: «Έχουμε γραπτή προσφορά και από δεύτερο ενδιαφερόμενο πέραν της Πάφου».

Για το Τσίρειο: «Δεν είμαι ενήμερος για ελέγχους από την Αστυνομία. Η πολιτεία έχει δεσμευθεί να δαπανήσει μέχρι 8 εκατομμύρια για την αναβάθμιση των κερκίδων και του σταδίου. Έχει ετοιμάσει σημείωμα έργου ο ΓΣΟ, το έχει αποστείλει στο Υποθργείο Οικονομικών, Το Υπουργείο ζήτησε κάποιες διευκρινήσεις και περιμένουμε να δούμε πως θα προχωρήσει. Για τις αδειοδοτήσεις δεν έχω κάτι νεότερο, δεν γνωρίζω τι είπε η Αστυνομία όταν πήγε, εντός των ημερών θα έχουμε κάτι νεότερο».

Για το αν θεωρεί ότι θα ανοίξει το Τσίρειο στάδιο: «Νομίζω έχουν δηλώσει όλες οι ομάδες τις έδρες τους, δεν νομίζω οι ομάδες να είναι διατεθειμένες να αλλάξουν την έδρα τους».

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Οι μεταγραφές του Ακρίτα Χλώρακας Β' (2026/27)

Οι μεταγραφές του Ακρίτα Χλώρακας Β' (2026/27)

Πως κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (2026).