Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο καλεντάρι του παγκόσμιου τένις - ATP και WTA εξετάζουν αποχώρηση από τη Μέση Ανατολή

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο καλεντάρι του παγκόσμιου τένις - ATP και WTA εξετάζουν αποχώρηση από τη Μέση Ανατολή

Σημαντικές αλλαγές στο καλεντάρι του παγκόσμιου τένις ενδέχεται να προκαλέσει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς ATP και WTA εξετάζουν το ενδεχόμενο να απομακρύνουν από την περιοχή ορισμένα από τα τουρνουά τους.

Οι ένοπλες συγκρούσεις και όσα συνέβησαν μέσα στο 2026 έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στις δύο διοργανώτριες αρχές, ιδιαίτερα μετά την περιπέτεια παικτών, μελών των ομάδων τους και δημοσιογράφων, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν για ώρες στο Ντουμπάι χωρίς να μπορούν να αναχωρήσουν αεροπορικώς.

Σύμφωνα με το «The I Paper», εξετάζονται ήδη εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία βρίσκονται μεταξύ των πιθανών εναλλακτικών προορισμών για το γυναικείο τουρ, σε περίπτωση που η WTA αποφασίσει τελικά να εγκαταλείψει τα συγκεκριμένα τουρνουά στη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά της, η ATP φέρεται να προτιμά τη μεταφορά αυτού του τμήματος του αγωνιστικού προγράμματος στην Ευρώπη. Προς το παρόν, πάντως, πρόκειται για ένα εναλλακτικό σχέδιο και όχι για ειλημμένη απόφαση.

Μια πιθανή αποχώρηση θα ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη και σε οικονομικό επίπεδο, δεδομένου ότι η Μέση Ανατολή έχει επενδύσει σημαντικά στο τένις τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει ήδη επιβεβαιωθεί η διεξαγωγή τουρνουά Μάστερς 1000 στη Σαουδική Αραβία από το 2028.

Σημαντικό ρόλο στις επόμενες αποφάσεις ενδέχεται να παίξει και η διοργάνωση «Six Kings Slam», η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί σε λίγες εβδομάδες στο Ριάντ.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διακόπηκε η εκεχειρία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν, αν και τα αεροδρόμια εξακολουθούν να λειτουργούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η διεξαγωγή της διοργάνωσης στο Ριάντ αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό δείκτη για το κατά πόσο μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια μεγάλες διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις στην περιοχή.

Πηγή: tennis24.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Β' Κατηγορία: Αλλαγή έδρας στον αγώνα Ακρίτας-ΑΣΙΛ

Β' Κατηγορία: Αλλαγή έδρας στον αγώνα Ακρίτας-ΑΣΙΛ

Η ΚΟΠ ενημερώνει πως ο αγώνας για τη δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας μεταξύ του Ακρίτα Χλώρακας και του ΑΣΙΛ Λύσης θα διεξαχθεί στο Κοινοτικό στάδιο Χλώρακας και όχι στο “Στέλιος Κυριακίδης” που είχε αρχικά οριστεί.