Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία άκρως επαγγελματική νίκη πανηγύρισε ο ΑΠΟΕΛ μέσα στο ουδέτερο γήπεδο του Γ.Σ.Ζ. κόντρα στην Δόξα Κατωκοπιάς για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «πορτοκαλί» αν και δεν απέδωσαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, πήραν το «τρίποντο» με σκορ 2-0, χάρη σε δύο τέρματα που πέτυχαν οι Ποτέ (30΄) και Ντε Καμάργκο (86΄). Οι «τυπικά» γηπεδούχοι δεν κινδύνεψαν σχεδόν καθόλου από τους «τυπικά» φιλοξενούμενους, κι έτσι πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.

Το ματς:

Με έντονη διάθεση μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες των δύο ομάδων. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, και σημείωσε αρκετά νωρίς την πρώτη του ευκαιρία στα «καρέ» της Δόξας. Με δυνατό σουτ ο Φαρίας (3΄) έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γκρέμσλ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με τη φάση του Ιωάννου (8΄). Με αρκετά καλό τον Στάθη Αλωνεύτη, το σύνολο του Γιώργου Δώνη προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους από εκείνη την πλευρά. Ο έμπειρος Κύπριος μέσος δημιούργησε τη φάση του Βούρου (22΄), τον βρήκε εντός περιοχής, αλλά ο νεαρός μπακ ήταν άστοχος. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ελλαδίτης τεχνικός προβληματίζονταν διότι η ομάδα του δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστική. Οι «φωνές» έπιασαν, και ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε τον λογαριασμό στο ματς με τον Μίκαελ Ποτέ (30΄). Ο έμπειρος επιθετικός υποδέχτηκε την μπάλα από τον Ζαχίντ, και με ψύχραιμο πλασέ «έγραψε» το 1-0 για τους «τυπικά» γηπεδούχους. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες αρκέστηκαν σε «μονομαχίες» κέντρου, με τους Λευκωσιάτες να χάνουν ακόμη μία ευκαιρία με το φάουλ του Ζαχίντ που έδιωξε ο πορτιέρο της Δόξας. Η ανάπαυλα βρήκε τον ΑΠΟΕΛ μπροστά, κάτι που δεν άλλαξε έως το τέλος. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός ήταν κάπως πιο χαμηλός. Ο Λούκας Σόουζα που είχε μέτριο πρόσωπο επιχείρησε ένα σουτ (52΄) αλλά δεν απείλησε τον Γκρέμσλ. Ο προπονητής των πρωταθλητών είχε παράπονα, με τον μόνον που να τον «ακούει» να είναι ο Αλωνεύτης. Στη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο έμπειρος μέσος απέφυγε υπέροχα τον Κένιντι, πραγματοποίησε τη σέντρα προς τον Ποτέ, ο έμπειρος επιθετικός «σηκώθηκε» αλλά η κεφαλιά πέρασε εκτός. Την μέτρια «εικόνα» του θα μπορούσε να την πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ, εάν ο Γκόμεζ έβρισκε δίχτυα στην εκτέλεση φάουλ (66΄) που προβλημάτισε τον Βάτερμαν. Το έντονο εξάλεπτο διαδέχτηκε μία υποτονική συνέχεια. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να «πατήσουν» περιοχή, με τους «τυπικά» γηπεδούχους να «κλειδώνουν» το «τρίποντο», χάρη στην συνεργασία των δύο αλλαγών του Δώνη. Ο Εμπεσίλιο εκτός περιοχής, έκανε τη σέντρα, και ο Ντε Καμάργκο δίχως να δυσκολευτεί έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό (86΄), «γράφοντας» το τρίτο προσωπικό τέρμα στον λογαριασμό του. Το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον τερματοφύλακα των «πορτοκαλί» να «κρατά» ανέπαφη την εστία του από το ματς με την Ανόρθωση και μετά. Για την όγδοη αγωνιστική, η Δόξα υποδέχεται την Αλκή, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έχει μπροστά του την «μονομαχία» με την ΑΕΚ Λάρνακας στην «αρένα» που θα φλέγεται... Οι συνθέσεις: ΑΠΟΕΛ (Γ. Δώνης): Βάτερμαν, Βούρος, Μερκής, Ρουέδα, Νεκτάριος, Μοράις, Φαρίας, Σόουζα (68' Εμπεσίλιο), Ζαχίντ, Αλωνεύτης (75' Μακρής), Ποτέ (78' Ντε Καμάργκο) Δόξα (Λ. Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Ρεδόνδο, Γουίλσον, Ιωάννου (78' Μπα), Πίντο, Πουτζιουρής, Ενινφούλ, Γκόμες (78' Κάστρο), Παπαφώτης, Ενγκουενέ (56' Κυριάκου), Κιφουέτι
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα-ThemaSports
17/05 @ 08:58

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα

Στο σημείο μετέβηκαν αξιωματικοί και μελή της Aστυνομίας Λεμεσού για διενέργεια εξετάσεων.

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!-ThemaSports
14/05 @ 11:03

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και πλησιάζει η ώρα που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας η όμορφη διαδρομή των πρωταγωνιστικών! Η ώρα που τα φώτα θα στραφούν πάνω σε αυτούς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι η ώρα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!-ThemaSports
13/05 @ 21:02

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!

Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Φράνκο Τόνγκια!

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ-ThemaSports
16/05 @ 17:55

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ

Η Πάφος διαθέτει στο... οπλοστάσιο της τον κανονιέρη του φετινού πρωταθλήματος στο γκρουπ του τίτλου.

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ