«Μου είπαν αν έσπαγε η αορτή θα πέθαινα αμέσως» — Συγκλονίζει ο Γκόλντσον για την επέμβαση καρδιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μου είπαν αν έσπαγε η αορτή θα πέθαινα αμέσως» — Συγκλονίζει ο Γκόλντσον για την επέμβαση καρδιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση δηλώνει ο Κόνορ Γκόλντσον, ο οποίος μίλησε στο εξωτερικό για την πολύωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα.

Ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα, που μετακόμισε στους «γαλάζιους» από τον Άρη Λεμεσού, πέρασε για δεύτερη φορά την πόρτα του χειρουργείου για πρόβλημα στην καρδιά (η πρώτη ήταν επί θητείας του στην Μπράιτον).

Το ζήτημα εντοπίστηκε σε προληπτικό έλεγχο στην Κύπρο, όμως η ταχύτητα της αποθεραπείας του εκπλήσσει ευχάριστα, με τον ίδιο να μετρά πλέον αντίστροφα για την επαναφορά του.

«Ήταν ένας πραγματικός ανεμοστρόβιλος. Είπα στη σύζυγό μου την περασμένη εβδομάδα ότι αισθάνομαι πως δεν έχω καν προλάβει να συνειδητοποιήσω τι συνέβη αυτή τη φορά. Προφανώς, είχα κάνει την πρώτη επέμβαση το 2017. Και τότε είχε προκύψει από έναν προληπτικό έλεγχο. Ποτέ δεν είχα νιώσει κάτι. Ποτέ δεν είχα καταρρεύσει σε έναν αγώνα ή είχα νιώσει πόνο στο στήθος ή κάτι παρόμοιο. Ήμουν πάντα σε καλή φυσική κατάσταση, πάντα υγιής.

Τότε, στην Μπράιτον, έκανα έναν προληπτικό έλεγχο και διαπίστωσαν ότι η αορτική ρίζα μου ήταν διογκωμένη, ήταν πολύ μεγάλη. Μου είπαν ότι, αν έσπαγε, ουσιαστικά θα πέθαινα αμέσως.

Και αυτή τη φορά, είχε παραμείνει στο ίδιο μέγεθος για εννέα χρόνια. Δεν είχε αλλάξει καθόλου από την πρώτη επέμβαση. Στην Κύπρο χρειάζεσαι ουσιαστικά μια κάρτα, την οποία αποκαλούν κάρτα υγείας. Κάθε χρόνο πρέπει να κάνεις τον καρδιολογικό σου έλεγχο, τις εξετάσεις αίματος, να τα ολοκληρώσεις όλα και στη συνέχεια σου δίνουν την κάρτα. Τα δύο προηγούμενα χρόνια τα είχα κάνει όλα αυτά και όλα ήταν καλά.

Φέτος, όμως, πήγα και ο γιατρός μου είπε ότι οι μετρήσεις μου είχαν αυξηθεί. Και του είπα: “Αποκλείεται, εδώ και εννέα χρόνια είναι ακριβώς το ίδιο μέγεθος”. Πήγα την επόμενη ημέρα σε έναν άλλο ειδικό και μου είπε: “Ναι, έχει αυξηθεί”. Και τότε είπα: “Εντάξει, στείλτε με πίσω στην Αγγλία. Πρέπει να δω τον δικό μου χειρουργό, τον δικό μου ειδικό”. Πήγα πίσω και μου είπε: “Ναι, έχει αυξηθεί, επομένως θα χρειαστείς ακόμη μία επέμβαση”».

Στη συνέχεια, ο Γκόλντσον ανάφερε πόσο γρήγορα προχώρησε η διαδικασία, καθώς μόλις είχε υπογράψει στον Απόλλωνα και ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται.

«Τότε τον ρώτησα: “Εντάξει, πόσο γρήγορα μπορείς να με χειρουργήσεις; Γιατί μόλις υπέγραψα σε μια νέα ομάδα και θέλω να παίξω”. Μου είπε ότι μπορώ να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο, κανένα πρόβλημα. Τον ρώτησα λοιπόν πόσο γρήγορα μπορούσε να με βάλει στο χειρουργείο και μου είπε ότι θα γινόταν σε περίπου 10 ημέρες.

Έτσι, επέστρεψα εδώ, πέρασα μερικές ημέρες με τα παιδιά, έβλεπα τον γιο μου καθημερινά στην προπόνηση ποδοσφαίρου, καθώς βρισκόταν σε ποδοσφαιρικό καμπ, και στη συνέχεια πήγα στο Λονδίνο, έκανα την επέμβαση και ξεκίνησα τον δρόμο της αποκατάστασης.

Οι δύο πρώτοι άνθρωποι που είδα στην Κύπρο μου είπαν: “Ξέχνα το ποδόσφαιρο. Έχεις μια οικογένεια με τρία παιδιά, μια υπέροχη σύζυγο και όμορφα παιδιά. Επικεντρώσου σε αυτούς”.

Μετά πήγα να δω τον χειρουργό μου, ο οποίος πιθανότατα είναι ο καλύτερος στον κόσμο σε αυτές τις επεμβάσεις. Έχει τόση αυτοπεποίθηση, είναι σχεδόν αλαζόνας, αλλά με την καλή έννοια. Μου είπε: “Φίλε μου, κάνεις την επέμβαση και σε 12 εβδομάδες θα είσαι έτοιμος. Απλώς άσε το κόκαλο να επουλωθεί και θα είσαι μια χαρά”.

Και του είπα: “Εντάξει, αλλά στην Κύπρο μου είπαν ότι μπορεί να χρειαστεί να αποσυρθώ και να ξεχάσω το ποδόσφαιρο”. Και μου απάντησε: “Φίλε μου, γιατί νομίζεις ότι έρχονται στην Αγγλία για εγχειρήσεις καρδιάς; Έρχονται σε εμένα επειδή είμαι ο καλύτερος στον κόσμο. Σου λέω λοιπόν ότι μπορείς να παίξεις. Πρέπει να γυμνάζεσαι, πρέπει να έχεις μια υγιή καρδιά. Ακόμη κι αν δεν έπαιζες ποδόσφαιρο, θα σου έλεγα κάθε μέρα να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, να τρέχεις και να ασκείσαι. Σε 12 εβδομάδες θα παίζεις ποδόσφαιρο, είσαι εντάξει”. Και του είπα: “Εντάξει, κανένα πρόβλημα, θα παίξω”».

 

Ο Γκόλντσον πρόσθεσε:

«Είμαι πραγματικά πολύ καλά. Η αποκατάσταση πηγαίνει εξαιρετικά. Έχω επιστρέψει στο γήπεδο, έχω επιστρέψει στις προπονήσεις, προφανώς μόνο ατομικά με τον γυμναστή, επειδή δεν επιτρέπεται ακόμη να έχω επαφές με κανέναν, καθώς το οστό στο στήθος μου έχει σπάσει στη μέση.

Αλλά πέρα από αυτό, είμαι καλά. Παίζω ποδόσφαιρο, τρέχω κάθε μέρα, οπότε αισθάνομαι καλά.

Ανυπομονώ να επιστρέψω, ειδικά τώρα που είμαι ξανά στο γήπεδο. Παίζω με την μπάλα, τρέχω πέντε χιλιόμετρα στις προπονήσεις μου. Ο χειρουργός μού είπε ότι χρειάζονται 12 εβδομάδες για να επουλωθεί το συγκεκριμένο οστό.

Η καρδιά είναι εντάξει αμέσως. Έκανα τον επανέλεγχο μαζί του πριν από 10 ημέρες και μου έδωσε το “πράσινο φως”. Όλα είναι καλά με την καρδιά. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να επουλωθεί το οστό στο στήθος.

Μου είπε 12 εβδομάδες. Έχω ήδη συμπληρώσει πέντε, οπότε, αν το υπολογίσετε, απομένουν περίπου άλλες επτά εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα θα αποκτήσω φυσική κατάσταση και θα προετοιμαστώ και μετά θα δούμε».

 

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Κόντης: «Έχουμε μεγάλη δίψα για την πρόκριση - Είμαστε πίσω σε ρυθμό από την ΤΣΣΚΑ»

Κόντης: «Έχουμε μεγάλη δίψα για την πρόκριση - Είμαστε πίσω σε ρυθμό από την ΤΣΣΚΑ»

Διαβάστε τις δηλώσεις του Χρήστου Κόντη ενόψει της αυριανής αναμέτρησης των Κρητικών.