Με τέσσερα παιχνίδια συνεχίστηκε σήμερα (15/8) το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος. Ναϊμέγκεν και Αλκμάαρ επικράτησαν με τεσσάρες των Βίλεμ και Ουτρέχτης αντίστοιχα, ενώ η Αϊντχόφεν απέδρασε από την έδρα της Eξέλσιορ. Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση η Φορτούνα Σιτάρντ έκαμψε την αντίσταση της Κάπουρ νικώντας 2-1.
Πιο αναλυτικά, στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση, η Ναϊμέγκεν απέδειξε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αφού μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού μεσοβδόμαδα, έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της Βίλεμ περνώντας με 4-1. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Ταχαουί στο 45+2, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν τρία ακόμα τέρματα, με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 1-4.
Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Αλκμάαρ στην έδρα της Ουτρέχτης. Το πρώτο γκολ το πέτυχε στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με δύο ακόμη τέρματα, πριν οι φιλοξενούμενοι μειώσουν σε 1-3. Το τελικό 4-1 γράφτηκε στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης.
Στον τρίτο χρονικά αγώνα, η Αϊντχόφεν επιβεβαίωσε τον φαβοριτισμό της, επικρατώντας εκτός έδρας της Εξέλσιορ 2-1. Το σκορ για τους φιλοξενούμενος άνοιξε ο Φαν Μπόμελ μόλις στο 5ο λεπτό, ενώ στο 54ο λεπτό οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1, πριν έρθει ο Πέπι δύο λεπτά αργότερα να γράψει το τελικό 1-2.
Το τελικό σκορ της τελευταίας αναμέτρησης ανάμεσα σε Σιτάρντ και Καμπούρ διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα πρώτα 22 λεπτά. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο 15ο λεπτό με την Κάμπουρ να μειώνει στο 22'. Στην εκπνοή του αγώνα, η Σιτάρντ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Παρασκευή (14/08)
Τέλσταρ – Σπάρτα Ρότερνταμ: 1–3
Σάββατο (15/08)
Βίλεμ – Ναϊμέγκεν: 1–4
Ουτρέχτη – Άλκμααρ: 1–4
Εξέλσιορ – Αϊντχόφεν: 1–2
Φορτούνα Σιτάρντ – Καμπούρ: 3-1
Κυριακή (16/08)
Ντεν Χάαγκ – Γκρόνινγκεν 13:15
Τβέντε – PEC Ζβόλε 15:30
Φέγενορντ – Γκόου Αχέντ Ιγκλς 15:30
Άγιαξ – Χέρενφεν 17:45