ΑΠΟΕΛ: Δεν φεύγει ο Ζιβανάρης – Ο λόγος της παραμονής του και το deal με Λιασή

ΑΠΟΕΛ: Δεν φεύγει ο Ζιβανάρης – Ο λόγος της παραμονής του και το deal με Λιασή

Ολοκληρώθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου ΑΠΟΕΛ που έγινε στο Pavilion.

Ανατροπή δεδομένων προέκυψε διοικητικά στον ΑΠΟΕΛ με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Ζιβανάρη. Αν και πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος είχε εκφράσει την πρόθεση να αποχωρήσει από την ηγεσία του Σωματείου (μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ.) με το τέλος της σεζόν, τα πλάνα άλλαξαν. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Ζιβανάρης ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει, θέλοντας να διασφαλίσει τη διοικητική σταθερότητα και την ομαλότητα στον σύλλογο μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές με το επενδυτικό σχήμα του Σάββα Λιασή.

Tα όσα ανάφερε ο Ζιβανάρης για συμφωνία με Σάββα Λιασή

«Η λύση που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει μια αξιόλογη προοπτική. Είναι μια λύση που προβλέπει την αποπληρωμή των υποχρεώσεων και διασφαλίζει ότι η ποδοσφαιρική μας ομάδα θα διατηρήσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η πρόταση στηρίζεται σε 3 πυλώνες. Την προστασία της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας μέσω νέας εταιρικής δομής, την αποπληρωμή των υποχρεώσεων με νέα κεφάλαια και τη διασφάλιση της ταυτότητας της ομάδας. Η ECM Δήλωσε ότι έχει τη χρηματική ικανότητα να καλύψει τη συναλλαγή εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις.

Η πρόταση που είναι υπό διαπραγμάτευση αφορά τη δημιουργία μιας νέας εταιρικής δομής και μιας νέας εταιρείας. Σκοπός να δημιουργηθεί μια νέα βιώσιμη βάση λειτουργίας. Η νέα εταιρεία, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την ΚΟΠ και την UEFA είναι το όχημα για την λειτουργία του ποδοσφαιρικού οργανισμού.

Το σωματείο θα κατέχει τις μετοχές τάξης Β, οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε μερίσματα υπό προϋποθέσεις.

 Ο επενδυτής θα έχει δικαιώματα ψήφου και θα ορίσει το διοικητικό συμβούλιο.  Προβλέπεται νέα διοικητική δομή με διευθύνοντα σύμβουλο, τεχνικό διευθυντή, αθλητικό διευθυντή.

Για την ολοκλήρωση της επένδυσης θα πρέπει να υπογραφεί συμφωνία διαχείρισης μεταξύ της νέας εταιρείας της εταιρείας ΑΠΟΕΛ και του σωματείου. Με αυτή τη συμφωνία θα διασφαλίζονται ιστορική ταυτότητα του συλλόγου.

Η πρόταση περιλαμβάνει συμφωνία διαχείρισης με χρονική διάρκεια 40 ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας το σωματείο θα λαμβάνει ως αντάλλαγμα 300.000€ το χρόνο. Το ποσό έχει τη δυνατότητα να αυξάνεται με βάση κάποιους όρους.

Στη συνέχεια θα ζητήσω από τα μέλη του σωματείου να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο για να διαπραγματευτεί τη συμφωνία διαχείρισης τη νέα εταιρεία. Αυτό δεν είναι το πρώτο βήμα, αλλά είναι το καθοριστικό.

Για τη σύνταξη της νέας συμφωνίας διαχείρισης έχουμε δώσει εντολή σε δικηγορικό γραφείο Ενεργήσει ως νομικός σύμβουλος του σωματείου. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του σωματείου.

Στη διαδικασία για ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι απαιτητική και Σύνθετη. Μέχρι σήμερα η συνεργασία όλων των πλευρών είναι άψογη και θέλω να τους ευχαριστήσω. Πιστεύω θα καταλήξουμε σε μία συμφωνία μέσα από την οποία ο ΑΠΟΕΛ θα σταθεί ξανά γερά στα πόδια του.

Το σωματείο εξασφάλισε 1,000,000 ευρώ για εξόφληση παλαιών χρεών από επενδυτές που έχουν ενεργό ρόλο στην συμφωνία. Ένα ποσό το θα διοχετευθεί μέσω του σωματείου στην εταιρεία για την εξόφληση παλαιών οφειλών. Οι εν λόγω επενδυτές, αναμένεται να έχουν ενεργό ρόλο και συμμετοχή στο νέο εταιρικό σχήμα που θα προκύψει με την ολοκλήρωση της συμφωνία με τον Σάββα Λιασή. Πίστεψαν στη συμφωνία με τον Σάββα Λιασή. Θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και θα πρέπει να το σεβαστούμε».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

1. Επικύρωση των Πρακτικών της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης.

2. Λογοδοσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για τα πεπραγμένα της περιόδου που έληξε.

3. Παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης για την περίοδο που έληξε και του πορίσματος των ελεγκτών.

4. Υποβολή παρατηρήσεων επί της λογοδοσίας του Προέδρου και της οικονομικής κατάστασης, και συζήτηση επ’ αυτών.

5. Πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφορικά με τη συμφωνία διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Σαφές προβάδισμα για την υποψήφια αντίπαλο του Απόλλωνα

Σαφές προβάδισμα για την υποψήφια αντίπαλο του Απόλλωνα

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση έκανε η Ντίλα Γκόρι, η οποία επικράτησε με 3-1 της Βίρτους στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.