Μουντιάλ 2026: ΣΟΚ με οκτώ θετικά δείγματα ντόπινγκ σε Εθνική ομάδα!

Μουντιάλ 2026: ΣΟΚ με οκτώ θετικά δείγματα ντόπινγκ σε Εθνική ομάδα!

Η Τυνησία μπορεί να αποχαιρέτησε το Μουντιάλ 2026 εδώ και αρκετές ημέρες, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας για λόγους που δεν σχετίζονται με τις εμφανίσεις της στο γήπεδο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αγγλία, τουλάχιστον οκτώ διεθνείς ποδοσφαιριστές της αφρικανικής ομάδας βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ για την ουσία κλενβουτερόλη, η οποία συγκαταλέγεται στις απαγορευμένες ουσίες και χρησιμοποιείται κυρίως παράνομα για την ενίσχυση της μυϊκής ανάπτυξης.

Παρά την αρχική αναστάτωση που προκάλεσε η αποκάλυψη, οι αρμόδιοι που διερευνούν την υπόθεση εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Όπως εκτιμούν, τα θετικά δείγματα ενδέχεται να οφείλονται στην κατανάλωση μολυσμένου κρέατος κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής στο Μεξικό, όπου η Τυνησία είχε ως βάση της στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Οι σύλλογοι στους οποίους ανήκουν οι εμπλεκόμενοι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας και οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το αν θα επιβληθούν ή όχι πειθαρχικές κυρώσεις.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Μουντιάλ 2026 - ΗΠΑ: Αστυνομικός «τραμπούκισε» τον Ιμπραχίμ Χασάν της Αιγύπτου, την ώρα που ο Τρεζεγκέ έβγαζε selfie (ΒΙΝΤΕΟ)

Μουντιάλ 2026 - ΗΠΑ: Αστυνομικός «τραμπούκισε» τον Ιμπραχίμ Χασάν της Αιγύπτου, την ώρα που ο Τρεζεγκέ έβγαζε selfie (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλο ένα περιστατικό βίας από την αστυνομία των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτή τη φορά στο Ντάλας κατά της αποστολής της Εθνικής Αιγύπτου.