Αρτέτα: «Θέλουμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε και το τρόπαιο του Champions League»

Αρτέτα: «Θέλουμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε και το τρόπαιο του Champions League»

Ο Μίκελ Αρτέτα χαρακτήρισε πηγή έμπνευσης τον Λουίς Ενρίκε, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πέρσι έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League και κατέλαβε τηνθέση στην Premier League.

Η απογοήτευση στις τάξεις των φίλων της Άρσεναλ ήταν τεράστια, αλλά η πίστη στο πλάνο δικαιώθηκε 12 μήνες αργότερα με τους Λονδρέζους να επιστρέφουν στην κορυφή μετά 22 χρόνια και αύριο το βράδυ (20/5, 19:00) να έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης καθώς στον δεύτερο τελικό της ιστορίας τους αντιμετωπίζουν στη Βουδαπέστη την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο προπονητής των κανονιέρηδων χαρακτήρισε «ιστορική ευκαιρία» τον αυριανό τελικό, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλο (και συμπατριώτη του) Λουίς Ενρίκε, χαρακτήρισε φαβορί την Παρί, αλλά ξεκαθάρισε ότι η Άρσεναλ πήγε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας για να σηκώσει το τρόπαιο...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μίκελ Αρτέτα:

Για την προετοιμασία: «Ήταν μία πολύ καλή και θετική προετοιμασία. Βρισκόμαστε εδώ επειδή το αξίζαμε και κερδίσαμε τη θέση μας. Τώρα θέλουμε να αποδείξουμε πως αξίζουμε και το τρόπαιο», ανέφερε αρχικά, ξεκαθαρίζοντας πως ο Τίμπερ θα είναι διαθέσιμος, ενώ μοναδική απουσία θα αποτελέσει ο Μπεν Γουάιτ.

Για τις περσινές αποτυχίες της Άρσεναλ: «Μιλήσαμε πολύ για όσα συνέβησαν πέρσι. Η ομάδα εξελίχθηκε διαφορετικά μέσα απ’ αυτές τις εμπειρίες και μάθαμε πάρα πολλά».

Για την επιλογή της αρχικής ενδεκάδας: «Βλέπω δίψα, πάθος και μεγάλη επιθυμία να παίξουν όλοι σε αυτόν τον τελικό. Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στο ποδόσφαιρο και όλοι θέλουν να αποτελέσουν μέρος του».

Για τον Λουίς Ενρίκε: «Ήταν πάντα σημείο αναφοράς για μένα, ακόμη κι όταν ήταν ποδοσφαιριστής. Παρακολούθησα την πορεία του όταν έφυγε απ’ την Ισπανία. Η προσωπικότητα, η φιλοσοφία και ο τρόπος σκέψης του αποτελούν πηγή έμπνευσης για μένα. Αύριο, βέβαια, θα είμαστε αντίπαλοι».

Για την ιστορική ευκαιρία που έχει μπροστά της η Άρσεναλ: «Είναι η στιγμή που πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη. Έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου. Πρέπει να παίξουμε με καθαρό μυαλό, αυτοπεποίθηση και θάρρος».

Για την πίεση που νιώθουν όλοι στον σύλλογο: «Πήραμε έναν τίτλο και τώρα θέλουμε τον επόμενο. Αυτός είναι ο λόγος που μιλάμε για εξέλιξη και επόμενο βήμα. Θέλουμε να φτάσουμε ακόμη ψηλότερα και θέλω οι παίκτες να πιστεύουν πως μπορούν να το πετύχουν».

Για τον Αρσέν Βενγκέρ: «Δεν με πήρε τηλέφωνο, θέλει να κρατήσει διακριτική στάση, αλλά γνωρίζω πως όλοι στον σύλλογο μας στηρίζουν».

Για την τεράστια δίψα για διάκριση: «Βλέπω επιθυμία, πείνα και δίψα. Έχουν πλέον νιώσει τη γεύση της επιτυχίας και θέλουν να το ξαναζήσουν».

Για τους περσινούς ημιτελικούς με την Παρί: «Ήμουν ικανοποιημένος απ’ όσα είδα πέρσι. Μας έλειψε πολύ λίγο. Τώρα όμως είναι μία διαφορετική στιγμή και οι δύο ομάδες έχουν εξελιχθεί».

Για τη μεγάλη ιστορική πρόκληση που διεκδικεί το πρώτο της Champions League στα 140 χρόνια ιστορίας της: «Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά αυτό μας ενθουσιάζει ακόμη περισσότερο. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Έσπασε την έδρα της ΑΕΚ και στέφθηκε πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός!

Έσπασε την έδρα της ΑΕΚ και στέφθηκε πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 31-27 στην έδρα της ΑΕΚ, κάνοντας το 3-1 στη σειρά των τελικών της Handball Premier και κατακτώντας τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη σεζόν!

BEST OF THEMASPORTS