Με αυτή τη νίκη, η ομάδα της Αμμοχώστου που βρίσκεται στην κορυφή του Β' γκρουπ, ανέβηκε στους 45 βαθμούς και στο +4 από τη 2η ΑΕΛ, ενώ η ομάδα του Ύψωνα που βρίσκεται στην 3η θέση, έμεινε στους 39.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο χωρίς καμία πίεση και άγχος, αφού δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, με τους δύο προπονητές να κάνουν αρκετές δοκιμές και «πειράματα».
Η Ανόρθωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και σκόραρε μόλις στο 5ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σένσι, με την Krasava ΕΝΥ να φέρνει τα... κάτω πάνω με αυτογκόλ του Τόσιτς στο 27' και πλασέ του Μπαχάσα στο 48΄.
Μετά το 1-2, μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, η Ανόρθωση, η οποία ανέβασε σταδιακά την απόδοση της και έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ με τους Ιωάννου (70'), Κις (73'), Φουρτάδο (82') και Χαραλάμπους (88'), ενώ είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα!
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64' Καραμανώλης / .
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ανόρθωση (Καμορανέζι): Κάρλστρομ, Τόσιτς, Καραμανώλης (64' Ντιόν), Φουρτάδο (90'+2' Μπέργκστρομ), Κίκο (64' Τάντι), Κις (90'+2' Μπέζους), Σάτιν, Μίντεντορπ (75' Χαραλάμπους), Σένσι, Ιωάννου, Ντα Κρουζ.
Στον πάγκο: Σέμποκ, Παναγή, Βούκιτς, Αμποάγκι, Σεργίου, Κατελάρης, Ηλία.
Freedom24 Krasava ΕΝΥ (Ρωσταντής): Ζάντρο, Ντε Λούκας, Χριστοδούλου, Πάνκοφ, Τεξέιρα (76' Μπούντνικ), Μπα, Μελνιντσένκο (66' Ντε Ιριόντο), Ανκέγιε (66' Τσερίσεφ), Άντο, Μπαχάσα (76' Τρούγιτς), Τσεμπάκ (84' Κουμουρής).
Στον πάγκο: Αβραμένκο, Ντα Γκράσα, Νταβιντιάν, Λίπσκι, Κυριάκου, Χατζηβαρνάβας, Σίλβα.
Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Διαιτητής: Λουκά Μιχάλης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ευαγγελίδης Σάββας
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Τεχράνυ Ανδρέας
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Καραγιώργη Νίκη