ΠΑΜΠΟΣ: Δυνατές ατάκες για ΑΕΛ, Ομόνοια και Εθνική - Πρόβλεψη για Κύπελλο και ατάκα για πρωτάθλημα
Όλα όσα δήλωσε στον Super Sport FM ο Κύπριος προπονητής Πάμπος Χριστοδούλου.




Αναλυτικά όσα ανέφερε:
«Υπήρξε ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου, που εμφανίστηκε μπροστά μου στην Κύπρο. Είχε εμφανιστεί και πριν, αλλά όταν πήγα στην Κύπρο με έσωσε. Ήμουν πεσμένος τότε και αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Ζόρζε Κόστα. Μου είπε το εξής: 'Έχεις έξι μήνες για να βγεις από αυτή την κατάσταση και να με βοηθήσεις'.
Στην Κύπρο δημιουργήσαμε μία πολύ δυνατή φιλία. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που θαύμαζα περισσότερο στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μόνο οι κοντινοί του άνθρωποι, ο Νταβίντ, ο γιος του κυρίως, έχουν ιδέα για την εκτίμηση και την αγάπη που τρέφω για τον Ζόρζε Κόστα.
Όταν πήγε στην Κύπρο, εγώ δεν έπαιζα, δεν ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση. Ήμουν ο πιο αγύμναστος παίκτης στη χώρα και ζύγιζα περίπου 100 κιλά. Δεν ήθελα να ξέρω τίποτα για το ποδόσφαιρο. Είχα κάνει το λάθος να πάω στην Κύπρο μετά τη Φούλαμ και δεν ήθελα να ασχοληθώ με τίποτε άλλο.
Ήμουν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και δεν ήμουν επαγγελματίας όπως έπρεπε, ήμουν γεμάτος ένταση και απογοήτευση. Είχα συναισθήματα που δεν πρέπει να έχουμε όταν θέλουμε να προχωρήσουμε. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στη ζωή μας, αντί να κοιτάμε τα θετικά και όσα έχουμε πετύχει, πολλές φορές χρειάζεται απλώς να αποδεχτούμε την κατάσταση και να προχωρήσουμε.
Κάποια στιγμή ο Ζόρζε Κόστα μου είπε ότι ήθελε να μιλήσουμε μετά την προπόνηση. Καθίσαμε σε ένα παγκάκι, στο χώρο δίπλα από το γήπεδο, και μου είπε: 'Έχεις δει σε τι κατάσταση βρίσκεσαι; Πρέπει να περνάς κατάθλιψη. Είσαι υπέρβαρος, έτσι δεν θα μπορέσεις να παίξεις. Τι θέλεις από τη ζωή σου;'.
Του άνοιξα την καρδιά μου και του είπα ότι είχα κάνει ένα τεράστιο λάθος. Από εκείνη τη στιγμή αποφάσισα να μην τα παρατήσω, να πιστέψω ξανά στον εαυτό μου και να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν με την Εθνική, την Μπράγκα, την Πόρτο και τη Φούλαμ.
Μου υπενθύμισε ότι το μόνο που έπρεπε να κάνω, ήταν να δουλέψω στην προπόνηση. Άρχισα να προπονούμαι δύο φορές την ημέρα και να δουλεύω με τον Μάρκο Λέιτα, τον βοηθό του, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα. Έπρεπε να επανέλθω σε καλή φυσική κατάσταση και στο τέλος του είπα: 'Θέλω να σε βοηθήσω, αλλά βοήθησέ με κι εσύ'».
Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις