Το σχόλιο του Σάββα Πουρσαϊτίδη για τον γιο του που παίζει στο ΑΠΟΕΛ - Τι τον συμβούλεψε

Το σχόλιο του Σάββα Πουρσαϊτίδη για τον γιο του που παίζει στο ΑΠΟΕΛ - Τι τον συμβούλεψε

Ο Ελλαδίτης τεχνικός, Σάββας Πουρσαϊτίδης μιλώντας στον Super Sport FM ρωτήθηκε για την πορεία του γιου του, Κωνσταντίνου, ο οποίος παίζει στον ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την διαφορά του σήμερα και της εποχής του σε σχέση με τον γιο του που παίζει τώρα: «Σήμερα ένας 20χρονος καλείται να ανταγωνιστεί ποδοσφαιριστές πιο έμπειρους, πιο έτοιμους και με πολύ μεγαλύτερα συμβόλαια. Δεν είναι εύκολο να είναι έτοιμος ούτε τακτικά ούτε ψυχικά»

«Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς Κύπριους και όχι μόνο όταν έχεις χρέη και πρέπει να το είχαν κάνει όλες οι ομάδες. Έχω προετοιμάσει τον Κωνσταντίνο, αλλάζουν τα δεδομένα από τη μια στιγμή στην άλλη. Εκεί που ακούει καλά λόγια και ότι αξίζει να παίζει, με μια κακή εμφάνιση μπορεί να αλλάξει αυτό. Υπάρχει ανθρωποφαγία παιδιά. Ο Κωνσταντίνος έχει την τύχη να έχει έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου στο σπίτι για να μπορεί να του συμβουλεύσει. Να τον προετοιμάσει για κάποιες καταστάσεις. Μα αυτό είναι δύσκολο».

«Ο κόσμος έχει τα προβλήματά του. Μια μπορεί να σε αποθεώνει, την άλλη μπορεί να γράφει και να λέει τέτοια πράγματα τα οποία να τα διαβάζεις να σε καταρρακώνουν. Και γι’ αυτό είναι καλά να μην διαβάζει, ούτε τα καλά, ούτε τα άσχημα. Και να κάνει τη δουλειά του κάθε ποδοσφαιριστής και αυτό ισχύει για τον δικό μου γιο. Να κάνει τη δουλειά του, κάθε ποδοσφαιριστής και οικογένεια. Αυτό βλέπει το ξέρω. Αυτό ισχύει και για όλους τους προπονητές φυσικά».

«Θυμήθηκα ένα βίντεο τον Χριστοδουλόπουλο που έπαιζε στην ΑΕΚ και πήγε να κτυπήσει ένα φάουλ και ακούστηκε από το βίντεο, ακούστηκε ένας διπλανός αυτού που βιντεοσκοπούσε να του λέει “Αχ, άσε τη μπάλα, ρε Χριστοδουλόπουλε, να κτυπήσει κανένας άλλος” και τελικά έβαλε μια γκολάρα κόντρα στον Ολυμπιακό και ο ίδιος που τον έκραζε πανηγύριζε και φώναζε αμάν μια γκολάρα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα πως σκεφτόμαστε εδώ στη Μεσόγειο. Είναι αστείο να το ακούς, αλλά πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι αυτή είναι η νοοτροπία μας και ότι πρέπει να την δεχτούνε και αυτό δεν πρέπει να σου βγάζει ούτε έξτρα κίνητρο, ούτε να σε στεναχωρεί, απλά να σε πεισμώνει και ότι πρέπει να δείχνεις κάθε βδομάδα ποιος είσαι».

Όσον αφορά τον γιο του: «Από τη μια εβδομάδα στην άλλη αλλάζουν τα δεδομένα. Εκεί που όλοι λένε ότι αξίζει, με ένα κακό παιχνίδι μπορεί να αλλάξει η εικόνα. Πρέπει να είναι προετοιμασμένος για αυτό».

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Αισιοδοξία στην Έβερτον για παραμονή του Γκρίλις

Αισιοδοξία στην Έβερτον για παραμονή του Γκρίλις

Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην Έβερτον ότι ο Τζακ Γκρίλις θα παραμείνει στην ομάδα και τη νέα σεζόν, μετά τη λήξη του δανεισμού του από τη Μάντσεστερ Σίτι.