Ακολουθήστε μας στο Google news
Το βέβαιο είναι πως δεν θα βαρεθούμε να τους βλέπουμε. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μονομαχούν σήμερα (19:30) στο πρώτο από τα τουλάχιστον τέσσερα και το πολύ μέχρι και 15 (!) παιχνίδια που θα δώσουν τη φετινή σεζόν στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Ίσως, δε, να πρόκειται για το λιγότερο σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, από την άποψη πως δεν κρίνει τίποτα, ούτε καν το πλεονέκτημα έδρας που τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί πως έχει χάσει την ισχύ που κάποτε είχε. Εκτός των άλλων, οι δύο ομάδες είναι ανέτοιμες, με απουσίες και το δείγμα που θα παρουσιάσουν σίγουρα δεν θα είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό για τη συνέχεια.
Από την άλλη, όμως, ποιος δεν θέλει να κερδίσει ένα τέτοιο ματς; Και ποιος θα τολμήσει να το αγνοήσει; Ο Ολυμπιακός φτάνει στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με μεγαλύτερο «πρέπει» για τη νίκη, αλλά και περισσότερους πονοκεφάλους. Πέρα από την απουσία του κόσμου του, μετά τα επεισόδια στον τελευταίο τελικό της περασμένης σεζόν, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την μετ’ εμποδίων προετοιμασία (με απουσία έξι διεθνών ως τα μέσα Σεπτεμβρίου) δεν υπολογίζει σίγουρα στη βοήθεια του Μπράιαν Ρόμπερτς και πιθανότατα του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός των Πειραιωτών έχει πρόβλημα στο γόνατο, δεν προπονήθηκε τις τελευταίες μέρες και θα αποτελέσει μεγάλο ρίσκο να αγωνιστεί, εν όψει και της έναρξης της Ευρωλίγκας. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» θα στηριχτεί στον ελληνικό κορμό, τον συνεχώς βελτιωμένο Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον ταχύτατα προσαρμοσμένο στο παιχνίδι της νέας του ομάδας Γιάνις Στρέλνιεκς.
Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο γήπεδο όπου κατέκτησε το 35ο του πρωτάθλημα θέλοντας να βάλει τις βάσεις για το 36ο. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα πέραν της απουσίας του Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος πάντως ανεβάζει στροφές καθημερινά, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει επιστρέψει εδώ και λίγες μέρες στις προπονήσεις μετά την απώλεια του πατέρα του. Ο Καταλανός προπονητής θα βασιστεί στην αθλητικότητα της ομάδας του και είναι πολύ πιθανό να δούμε σχήματα ακόμη και με τρεις φόργουορντ, ενώ φυσικά η… παράδοση του Κέι Σι Ρίβερς απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο είναι κάτι αξιοσημείωτο. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ματ Λοτζέσκι, που μετά από μια τετραετία στον Ολυμπιακό επιστρέφει σαν αντίπαλος και μάλιστα συμπληρώνοντας 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Τζαφλέρης.
Η παράδοση
Οι δύο «αιώνιοι» τίθενται για δεύτερη φορά από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος (1992/93) αντιμέτωποι στην πρεμιέρα της Α1. Μάλιστα και η προηγούμενη ήταν στο ΣΕΦ κεκλεισμένων των θυρών, με τον Ολυμπιακό να νικά 55-45 στο δεύτερο λιγότερο παραγωγικό ντέρμπι της ιστορίας μετά τον τελευταίο τελικό του 1995 (45-44). Συνολικά οι δύο ομάδες μετρούν 131 αναμετρήσεις στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να υπερέχει με 68 νίκες έναντι 62, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» ως γηπεδούχοι μετρούν 50 νίκες σε 66 αγώνες (20/25 σε κανονική περίοδο) και μάλιστα δεν έχουν χάσει από τους «πράσινους» στην κανονική περίοδο από τις 17 Φεβρουαρίου του 2008 (64-82). Πάντως οι «πράσινοι» έχουν να λένε πως προέρχονται από νίκη στο Φάληρο στο παιχνίδι που έκρινε τον περσινό τίτλο, ενώ κέρδισαν εκεί και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Σε ό,τι αφορά στις πρεμιέρες, ο Ολυμπιακός μετρά 20 νίκες σε 25 ματς για την πρώτη αγωνιστική με τελευταία του ήττα στις 19 Οκτωβρίου 2004 από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας εντός έδρας με 67-70. Η πιο πρόσφατη ήττα του Παναθηναϊκού σε πρεμιέρα ήταν εκείνη του 2013, ενώ έχει υποστεί άλλη μία σε πρώτη αγωνιστική, το 2003 από τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 77-70.
«Κάποτε πρέπει να έχεις και λίγη τύχη, αλλά την τύχη την κυνηγάς και μόνος σου» είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια και αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό για την Ανόρθωση.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
19/10 @ 12:39
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος σε σχέση με τον φόνο του Σταύρου Δημοσθένους, 49 ετών, την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό.
19/10 @ 10:39
Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής (19/10) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους κατά τη διαφυγή τους, μετά το κάψιμο του άσπρου βαν.
17/10 @ 18:17
Οι συλλυπητήριες αναρτήσεις για τον θάνατο του προέδρου της Καρμιώτισσας, Σταύρου Δημοσθένους.
11/10 @ 09:43
Ρίγη συγκίνησης στην εκδήλωση «51 Χρόνια Προσφυγιάς: Κυπριακό Ποδόσφαιρο Citius - Altius - Fortius», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου.
10/10 @ 16:33
Το Ποδόσφαιρο αναπτύσσεται γρήγορα και ακολουθεί μια ανοδική πορεία σ’ όλους τους τομείς και παραμέτρους του.
09/10 @ 14:12
Σύμφωνα με το transfermarkt ο Μίμοβιτς παραμένει ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του κυπριακού πρωταθλήματος. Στην κορυφή συνεχίζει και η Πάφος συνολικά...
BEST OF THEMASPORTS