Έβγαλε χαρακτήρα η Λίβερπουλ, χωρίς ιδέες η Άρσεναλ και όλα στο... μηδέν!

Έβγαλε χαρακτήρα η Λίβερπουλ, χωρίς ιδέες η Άρσεναλ και όλα στο... μηδέν!

Μετά από ένα ντέρμπι χωρίς γκολ και μεγάλες συγκινήσεις, Άρσεναλ και Λίβερπουλ έμειναν στο 0-0, με τους Λονδρέζους να χάνουν την ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Άρσεναλ με τη Λίβερπουλ!

Μετά από μια αναμέτρηση χωρίς πολλές ευκαιρίες για γκολ και με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο, το 0-0 δεν άλλαξε, με τους Λονδρέζους να σπαταλούν μια καλή ευκαιρία για να ξεφύγουν στο +8 από τη δεύτερη της βαθμολογίας Μάντσεστερ Σίτι, βλέποντας το νικηφόρο σερί 5 αγωνιστικών που είχαν φτιάξει να λαμβάνει τέλος.

Έτσι, η διαφορά τους από τους «πολίτες» παρέμεινε στους 6 βαθμούς, ενώ η Λίβερπουλ συνεχίζει να βρίσκεται εντός της πρώτης τετράδας, στο +2 από την 5η Μπρέντφορντ, αλλά και 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν αρκετά νευρικές, με την Άρσεναλ να απειλεί πρώτη μετά από ένα συρτό γύρισμα του Σάκα που δεν βρήκε στόχο, ενώ η Λίβερπουλ «άγγιξε» το γκολ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε, στο 27’, όταν ο Μπράντλεϊ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Ράγια και είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι!

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με περισσότερη κατοχή της μπάλας και με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν περισσότερο στο δικό τους μισό του γηπέδου, χωρίς να έχουν σουτ εντός στόχου στο πρώτο 45λεπτο.

Διαφορετική η εικόνα του ματς στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Λίβερπουλ να παίρνει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, προσπαθώντας να βρει τον τρόπο για να ανοίξει το σκορ.

Ωστόσο, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει μεγάλη ευκαιρία για γκολ, με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σόμποσλαϊ να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Ράγια στο 76'.

Στις καθυστερήσεις η Άρσεναλ έφτιαξε τελικές με Ζεσούς και Μαρτινέλι, όμως ο Άλισον είχε τις απαντήσεις, ενώ στην τελευταία φάση του ματς και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκάμπριελ δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά και το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Aναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Τρίτη 06/01
Γουέστ Χαμ-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2
(13' Μουρίλο αυτογκό - 55' Ντομίνγκες, 89' Γκιμπς-Γουάιτ)

Τετάρτη 07/01
Μπόρνμουθ-Τότεναμ 3-2
(22' Εβανίλσον, 36' Κρουπί, 90+5' Σεμένιο - 5' Τελ, 78' Παλίνια)

Μπρέντφορντ-Σάντερλαντ 3-0
(30', 65' Τιάγκο, 73' Γιάρμολουκ)

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 0-0

Έβερτον-Γουλβς 1-1
(17' Κιν - 69' Μανέ)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον 1-1
(41' Χάαλαντ - 60' Μιτόμα)

Φούλαμ-Τσέλσι 2-1
(55' Χιμένες, 81' Γουίλσον - 72' Ντέλαπ)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2
(13'αυτ. Χέβεν, 66' Αντονι - 50', 60' Σέσκο)

Νιουκάστλ-Λιντς 4-3
(36', 90'+12 Μπαρνς, 54' Ζοέλιντον, 90'+1 πέν. Γκιμαράες - 32',79' Ααρονσον, 45'+5 πέν. Κάλβερτ-Λιούιν)

Πέμπτη 08/01
Άρσεναλ-Λίβερπουλ 0-0

Επόμενη αγωνιστική (21η)

Σάββατο 17/01
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (14:30)
Τσέλσι-Μπρέντφορντ (17:00)
Λιντς-Φούλαμ (17:00)
Λίβερπουλ-Μπέρνλι (17:00)
Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 18/01
Γουλβς-Νιουκάστλ (16:00)
Άστον Βίλα-Έβερτον (18:30)

Δευτέρα 19/01
Μπράιτον-Μπόρνμουθ (22:00)

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

ΧΑΡΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ ΓΙΑ ΚΟΕ: «Βρισκόμαστε στο σπίτι της μητέρας όλων των ομοσπονδιών…» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΑΡΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ ΓΙΑ ΚΟΕ: «Βρισκόμαστε στο σπίτι της μητέρας όλων των ομοσπονδιών…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις ευχές του για μια παραγωγική και επιτυχημένη αθλητική χρονιά προς ολόκληρη την αθλητική οικογένεια της Κύπρου απηύθυνε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Χάρης Λοΐζίδης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της Βασιλόπιτας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (08/01) στο Ολυμπιακό Μέγαρο.