Η παλιά, κακή Μίλαν επέστρεψε και έκανε μεγάλο κρότο. Οι «ροσονέρι» με τα χεράκια τους έβγαλαν τα ματάκια τους και έκαναν χαρούμενη ολόκληρη τη «νερατζούρο» πλευρά του Μιλάνου.
Η Μίλαν βρέθηκε μια ανάσα από μια σοκαριστική εντός έδρας ήττα απέναντι στη Τζένοα στο Σαν Σίρο, όμως ο σούπερ σταρ της ομάδας, Ράφαελ Λεάο, την γλίτωσε από τα χειρότερα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 90'+2'.
Και ενώ όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα κλείσει με ισοπαλία, ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Μπερτεσάγκι έδωσε την ανεπανάληπτη ευκαιρία στον Νικολάε Στάνιτσιου να χαρίσει το μεγάλο «διπλό» στην ομάδα του.
Ο Ρουμάνος, όμως, την πέταξε στα σκουπίδια, καθώς η εκτέλεσή του ήταν τραγική και πέρασε πολύ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μενιάν.
Όλα αυτά στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Serie A.
Μετά από 18 παιχνίδια η Μίλαν βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 39 βαθμούς, ενώ η πρωτοπόρος Ιντερ είναι στους 42, θυμίζουμε πως και οι δύο ομάδες χρωστούν από ένα ματς.
Η Τζένοα μπήκε με φόρα στην αναμέτρηση και στο 28ο λεπτό ο Κολόμπο πάγωσε ολόκληρο το Σαν Σίρο. Ο Μαλινόφσκι με μία σέντρα ακριβείας βρήκε τον Ιταλό μέσα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και αυτός με απευθείας σουτ έγραψε με όμορφο τρόπο το 1-0.
Η Μίλαν πάλευε με νύχια και με δόντια να επιστρέψει και πάλι στο ματς, οι φιλοξενούμενοι βέβαια δεν της το επέτρεπαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Ωστόσο μία στιγμή αδράνειας ήταν υπέρ αρκετή. Ο καρφωτή κεφαλιά ο Λεάο νίκησε τους πάντες στον αέρα και ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας ελπίδες τους φίλους των «ροσονέρι».
Παρά την ψυχρολουσία η Τζένοα δεν τα παράτησε και λίγο έλλειψε να κλέψει το ματς στο φινάλε. Ο Μπερτεσάγκι υπέπεσε σε τραγικό λάθος εντός περιοχής, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Εκεί ο Στάνιτσιου τα έκανε θάλασσα και οι φιλοξενούμενοι φεύγουν από το Μιλάνο με έναν βαθμό και ένα τεράστιο... κρίμα.
H 19η αγωνιστική
Tρίτη (6/1)
Πίζα-Κόμο 0-3
(68' Περόνε, 76', 90'+6' Δουβίκας)
Λέτσε-Ρόμα 0-2
(14' Φέργκιουσον, 71' Ντόβμπικ)
Σασουόλο-Γιουβέντους 0-3
(16' Moυαμέροβιτς αυτ., 62' Μιρέτι, 63' Ντέιβιντ)
Τετάρτη (7/1)
Μπολόνια-Αταλάντα 0-2
(37', 60' Κρστόβιτς)
Νάπολι-Ελλάς Βερόνα 2-2
(54' ΜακΤόμινεϊ, 82΄Ντι Λορέντζο - 16' Φρέζε, 27' Ορμπάν)
Λάτσιο-Φιορεντίνα 2-2
(52' Κατάλντι, 90'+5πέν. Πέδρο - 56' Γκόσενς, 89'πέν. Γκούντμουντσον)
Πάρμα-Ίντερ 0-2
(42' Ντι Μάρκο, 90'+4 Τουράμ)
Τορίνο-Ουντινέζε 1-2
(87' Κασαντέι - 50' Ζανιόλο, 82' Εκέλενκαμπ)
Πέμπτη (8/1)
Κρεμονέζε-Κάλιαρι 2-2
(4' Γιόνσεν, 29' Βάρντι - 51' Αντόπο, 88' Τρέπι)
Μίλαν-Τζένοα 1-1
(90+2' Λεάο - 28' Κολόμπο)
Πηγή: sport-fm.gr