Η Ρεάλ Μπέτις και η Ράγιο Βαγιεκάνο έμειναν στο 0-0 στην έδρα της δεύτερης για την 16η αγωνιστική της La Liga, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μένει ευχαριστημένη, μιας και οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εδραιωθούν στις ευρωπαϊκές θέσεις, μειώνοντας την διαφορά από αυτές που οδηγούν στο Champions League, ενώ οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν περαιτέρω από την ζώνη του υποβιβασμού.
Όμως αυτό που συνέβη μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης εξόργισε την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, ο Άιτορ Ρουίμπαλ πραγματοποιούσε τις καθιερωμένες δηλώσεις στα Μέσα της πατρίδας του, όταν δέχτηκε ομοφοβική επίθεση από έναν οπαδό.
Αναλυτικότερα, ο οπαδός φαίνεται πως φώναξε «βάψε τα νύχια σου!», με τον οπισθοφύλακα να απαντάει: «Άντε, ομοφοβικέ!». Ο ίδιος εξήγησε μετά πως «δεν είναι κάτι, συμβαίνει συνέχεια, σε όλα τα παιχνίδια. Δεν δίνω σημασία».
Στο παρελθόν, ο 29χρονος, που τραβάει τα βλέμματα όχι μόνο με τις εμφανίσεις του, αλλά και το ιδιαίτερο στυλ ντυσίματος, το οποίοι κάποιοι αποθεώνουν, ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι πολύ... προχωρημένο έως προκλητικό, παράλληλα, κυκλοφορώντας κρατώντας τσάντα και με βαμμένα τα νύχια του, είχε ξεσπάσει σε συνέντευξη του για τα σχόλια που δέχεται, λέγοντας:
«Το ποδόσφαιρο είναι τόσο αρρενωπό που το να φοράς κάτι διαφορετικό αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Πολλοί φοβούνται να είναι αυτό που είναι και δεν το κάνουν επειδή είναι ποδοσφαιριστές. Δεν είμαι ομοφυλόφιλος, αλλά ακόμα κι αν ήμουν, δεν θα συνέβαινε τίποτα. Αυτή (σ.σ η γυναίκα του) πρώτη μου έβαψε τα νύχια. Και αν μπορούσα να το κάνω καθημερινά, θα το έκανα».
Πηγή: athletiko.gr