Το ανθρωποκυνηγητό για τον αθλητή που είχε λάβει μέρος στο αγώνισμα του σνόουμπορντ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, Ράιαν Γουέντινγκ, συνεχίζεται. Πλέον, οι αρχές δημοσίευσαν μια νέα φωτογραφία του Καναδού, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές κοκαΐνης παγκοσμίως (ο μεγαλύτερος διακινητής ναρκωτικών στην χώρα της Βόρειας Αμερικής), και τον οποίο ήδη αποκαλούν «ο σύγχρονος Πάμπλο Εσκομπάρ».
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία εικόνα του περασμένου καλοκαιριού στο Μεξικό. Ομοσπονδιακοί πράκτορες επισημαίνουν ότι ο Γουέντινγκ, ένας από τους 10 πιο καταζητούμενους εγκληματίες του FBI, προσπαθεί συνεχώς να αλλοιώνει την εμφάνισή του και προειδοποιούν ότι «μπορεί να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών του, την όψη του και να κάνει τα πάντα για να αποφύγει τη σύλληψη».
Οι Αρχές των ΗΠΑ θέλουν προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψη του, έχοντας ήδη επικηρύξει τον Καναδό έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον δώσει σημαντικές πληφορίες που θα οδηγήσουν στο να του περάσουν χειροπέδες.

Στο μεταξύ, το FBI συνεχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον Ράιαν Γουέντινγκ και τους συνεργούς του (τον περασμένο μήνα συνέλαβαν τον υπαρχηγό του, Ρασίντ Πάσκουα Χοσαϊν, για διακίνηση κοκαΐνης και ξέπλυμα χρήματος).
Ο διευθυντής του FBI, Κας Πατέλ, υποστήριξε ότι ο 44χρονος Γουέντινγκ ήταν «υπεύθυνος για τον σχεδιασμό ενός πρωτοφανούς εδώ και πολλά χρόνια προγράμματος διακίνησης ναρκωτικών και ναρκοτρομοκρατίας».
Ο πρώην Ολυμπιονίκης, που αγωνίστηκε για τον Καναδά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002, πλήρωσε 7.000 δολάρια για τις φωτογραφίες του μάρτυρα που επρόκειτο να καταθέσει εναντίον του.
Η εικόνα δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2024 και ο μάρτυρας δολοφονήθηκε στο Μεδεγίν τον Ιανουάριο του 2025. Σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, οι αμερικανικές αρχές ανέφεραν ότι το δίκτυο του Γουέντινγκ δρα σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική και σε άλλες χώρες, και αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή κοκαΐνης στον Καναδά.
Το καρτέλ, το οποίο θεωρείται «μία από τις πιο παραγωγικές και βίαιες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο», εκτιμάται ότι αποφέρει πάνω από ένα δις δολάρια τον χρόνο.
Ο επίτροπος της Βασιλικής Καναδικής Έφιππης Αστυνομίας (RCMP), Μισέλ Ντουέμ, δήλωσε ότι επτά Καναδοί που φέρονται να έχουν σχέση με το καρτέλ συνελήφθησαν στις επαρχίες Κεμπέκ, Οντάριο και Αλμπέρτα, και θα εκδοθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή: monobala.gr