ΧΑΜΟΣ στο Τουρκικό ποδόσφαιρο: «Ξηλώθηκαν» 149 διαιτητές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο στοιχηματισμού

ΧΑΜΟΣ στο Τουρκικό ποδόσφαιρο: «Ξηλώθηκαν» 149 διαιτητές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο στοιχηματισμού

Μια από τις μεγαλύτερες πειθαρχικές υποθέσεις στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου έφτασε σε οριστικό τέλος, καθώς το Συμβούλιο Διαιτησίας της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (TFF) επικύρωσε τις ποινές 149 διαιτητών που ενεπλάκησαν σε υπόθεση στοιχηματισμού, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Τουρκία.

Η TFF —η κορυφαία διοικητική αρχή του ποδοσφαίρου στην Τουρκία, αντίστοιχη με την ΕΠΟ στην Ελλάδα— έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων, την αδειοδότηση, τον ορισμό διαιτητών και την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν ειδικά όργανα, όπως το Πειθαρχικό Συμβούλιο Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (PFDK) και το Συμβούλιο Διαιτησίας.

Από τους 149 διαιτητές που είχαν παραπεμφθεί στο PFDK, οι 67 άσκησαν έφεση ζητώντας αναθεώρηση των ποινών αποκλεισμού τους, οι οποίες κυμαίνονταν από 8 έως 12 μήνες για συμμετοχή ή εμπλοκή σε στοιχηματικές δραστηριότητες.

Το Συμβούλιο Διαιτησίας εξέτασε όλες τις εφέσεις στη συνεδρίασή του και αποφάσισε την πλήρη επικύρωση των αρχικών αποφάσεων. Έτσι, οι τιμωρίες παραμένουν ως έχουν. Οι υπόλοιποι 82 διαιτητές δεν κατέθεσαν καν ένσταση, αποδεχόμενοι ουσιαστικά τις ποινές τους.

Με τις αποφάσεις να καθίστανται τελεσίδικες, η TFF ανακοίνωσε ότι οι διαιτητές αυτοί δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν την επαγγελματική τους πορεία. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη, καθώς τερματίζονται οριστικά οι καριέρες 149 διαιτητών όλων των βαθμίδων.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο τουρκικό ποδόσφαιρο, καθώς το εύρος της εμπλοκής και ο αριθμός των τιμωρημένων είναι πρωτοφανής.

Την ίδια ώρα, το PFDK συνεχίζει να επεξεργάζεται τις υποθέσεις των διαιτητών Ζορμπάι Κιουτσούκ, Μελίχ Κουρτ και Μερτκάν Τουμπάι, οι οποίοι επίσης παραπέμφθηκαν για παρόμοιες παραβάσεις. Οι υποθέσεις τους παραμένουν ανοιχτές και αναμένονται νέες εξελίξεις.

Πηγή: monobala.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Ήρωας Μοναστηρλής, έστειλε τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ραντεβού με τον Ολυμπιακό

Ήρωας Μοναστηρλής, έστειλε τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ραντεβού με τον Ολυμπιακό

Ο Δημήτρης Μοναστηρλής απέκρουσε το καθοριστικό πέναλτι του Ατρομήτου και υπέγραψε την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά (1-1 κ.δ, 5-4 πέναλτι), εκεί όπου περιμένει ο Ολυμπιακός.