Μια συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Ράτζα Ναϊνγκολάν, μιλώντας ανοιχτά για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τη φτώχεια και την προσπάθεια να στηρίξει τη μητέρα του δουλεύοντας κρυφά σε μπαρ, πολύ πριν γίνει γνωστός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο 37χρονος Βέλγος μέσος, Ράτζα Ναϊνγκολάν, σε συνέντευξή του στο podcast “Take a Seat”, αναφέρθηκε χωρίς φίλτρα στα πρώτα του χρόνια, περιγράφοντας μια πραγματικότητα γεμάτη στερήσεις και δυσκολίες. “Μεγάλωσα γνωρίζοντας μόνο τη φτώχεια”, παραδέχτηκε. “Δεν είχαμε τίποτα, μόνο χρέη. Φορούσα τα ίδια ρούχα για μέρες και ένιωθα ντροπή”.
Ο πατέρας του είχε εγκαταλείψει την οικογένεια τους, επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής του, την Ινδονησία, αφήνοντας τη μητέρα του να παλεύει μόνη της για να μεγαλώσει εκείνον και την αδερφή του. “Η μητέρα μου έκανε τα πάντα για εμάς, ακόμη κι αν ήταν θαμμένη στα χρέη. Εγώ, ως έφηβος, δούλευα παράνομα σε ένα μπαρ για λίγα επιπλέον χρήματα. Ήταν ο μόνος τρόπος να επιβιώσω”.
Σε ηλικία 16 ετών, ο Ναϊνγκολάν πήρε την απόφαση που άλλαξε τη ζωή του και μετακόμισε στην Ιταλία, κυνηγώντας το όνειρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. “Το έκανα για να φέρω χρήματα στη μητέρα μου. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη, η κύρια αποστολή μου. Έβγαλα κάποια χρήματα και ξεπλήρωσα όλα τα χρέη της μέχρι ένα χρόνο πριν πεθάνει”, είπε συγκινημένος.
Με το πρώτο του συμβόλαιο στην Πιατσέντζα, έπαιρνε μόλις 1.400 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων τα μισά τα έστελνε πίσω στο σπίτι. “Έμενα με άλλους νεαρούς παίκτες και έναν προπονητή που με φρόντιζε σαν κηδεμόνας. Ήταν δύσκολα, αλλά δεν παραπονέθηκα ποτέ”.
Η μεγάλη αλλαγή ήρθε το 2010, όταν υπέγραψε στην Κάλιαρι. “Εκεί ο μισθός ανέβηκε, έπαιρνα 3.000 ευρώ το μήνα, αλλά και πάλι δεν ήταν εύκολο για μένα, τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Μπαίνεις σε αποδυτήρια στα 17 σου, όπου όλοι οι άλλοι είναι ήδη καταξιωμένοι, διάσημοι, παίζουν ήδη στη Serie A. Σου δείχνουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους, είναι σαφές ότι ζουν μια καλή ζωή. Δεν είναι εύκολο. Αλλά όταν άρχισαν να μιλάνε για μένα, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και κέρδισα πολλά χρήματα, τα οποία ξόδεψα εξίσου γρήγορα”.
Ο Ράτζα Ναϊνγκολάν δεν κουβαλά μόνο μια ιστορία υπέρβασης, αλλά έχει βρεθεί συχνά και στο μάτι του κυκλώνα. Το 2022 συνελήφθη στο Βέλγιο για οδήγηση χωρίς δίπλωμα ενώ νωρίτερα του είχε αφαιρεθεί εξαιτίας της οδηγησής του υπο την επήρεια αλκοόλ. Ενώ πριν λίγους μήνες, η αστυνομία στην πατρίδα του τον συνέλαβε εκ νέου, ως ύποπτο για εμπλοκή σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τα προσωπικά του λάθη, ο Ναϊνγκολάν παραμένει ένας από τους πιο χαρισματικούς και ειλικρινείς ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Όπως είπε ο ίδιος: “Έκανα λάθη, ξόδεψα χρήματα, έπεσα και ξανασηκώθηκα. Όμως, δεν ξέχασα ποτέ από πού ξεκίνησα, ούτε τη μητέρα μου, που ήταν ο λόγος να γίνω αυτό που είμαι σήμερα”.
Η ΑΕΛ με ανακοίνωση της αντιδρά έντονα για τη διαιτησία του αγώνα με την Πάφο και πιο συγκεκριμένα την φάση όπου ζήτησε κόκκινη σε κτύπημα του Λουίζ στον Φιλιώτη.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/11 @ 23:58
Με σκόρερ τον Στράχινια Πάβλοβιτς και σωτήρα τον Μάικ Μενιάν που έπιασε πέναλτι, η Μίλαν νίκησε 1-0 τη Ρόμα και έβαλε... φωτιά στη βαθμολογία της Serie A!
02/11 @ 23:44
Συμπλοκή μεταξύ οπαδών της Ντόρτμουντ και της Σάλκε σημειώθηκε σε κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, με την αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα προτού προκληθούν χειρότερες καταστάσεις
02/11 @ 18:55
Η νέα ήττα της Φιορεντίνα στη Serie A, έφερε την έκρηξη των οπαδών των «βιόλα», οι οποίοι και διαμαρτύρονται έξω από το «Artemio Franchi» ζητώντας την απόλυση του Στέφανο Πιόλι!
02/11 @ 18:47
Η Σέλτικ λύγισε με 3-1 τη Ρέιντζερς στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ.
02/11 @ 18:35
Νίκη με ανατροπή με σκορ 3-1 κόντρα στη Νιουκάστλ πήρε η Γουέστ Χαμ, πανηγυρίζοντας «τρίποντο» στην έδρα της για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στην Premier League.
02/11 @ 16:18
Η Ίντερ έφτασε πολύ κοντά στην εκτός έδρας γκέλα κόντρα στη Βερόνα, όμως τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1, χάρη σε μια γκολάρα του Ζιελίνσκι και ένα αυτογκόλ στο 90'+3'!
BEST OF THEMASPORTS