Η εικόνα... κατάρρευσης λέει πολλά και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας
Κόντρα στον Άρη, η ΑΕΛ έχασε και το τρίτο φετινό ντέρμπι της με ομάδες που έχουν στόχο τον τίτλο και είναι... ακλόνητα φαβορί για την εξάδα.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Η πρώτη τοποθέτηση: «Σκοπός είναι να ενημερωθεί ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ για όσα έχουν γίνει από τον Ιούνιο και μετά. Θα πρέπει να δώσω απαντήσεις για διάφορα θέματα που αιωρούνται. Θα σταθώ και στο ρόλο του Φερνάντο Αλμέιδα που είναι στο πλευρό μου.
Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα γκρουπ επενδυτών που μέσω της F8 θέλουν να επενδύσουν στο ΑΠΟΕΛ. Όλοι αυτοί μας έστειλαν ένα πλαίσιο συμφωνίας στις 20/8. Αυτό ήταν διαφορετικό από το πλαίσιο που είχαμε αναφέρει στη γενική συνέλευση. Δόθηκε στους νομικούς μας συμβούλους και αυτό το πλαίσιο δεν μπορούσε να προχωρήσει για τρεις λόγους.
Πρώτο το νομικό πλαίσιο δεν ήταν εναρμοσμένο με το κυπριακό νομικό πλαίσιο.
Δεύτερο δεν εξασφάλιζε την αποπηρωμή του χρέους.
Τρίτο δεν διευκρίνιζε τον τρόπο που θα αποκτούσαν τις μετοχές».
Για το ρόλο του Αλμέιδα: «Για αυτό έπρεπε να γίνουν άλλες διαπραγματεύσεις. Ο Αλμέιδα έχει αναλάβει έναν πολυδιάστατο ρόλο. Διορίστηκε από τον ΑΠΟΕΛ και την F8 για να βρει επενδυτές αλλά και να τρέξει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, με τη συνεννόηση του προπονητή. Ξέροντας ότι έπρεπε να μειωθεί ο προυπολογισμός, μειώθηκε κατά 29% το μπάτζετ.
Επειδή θα χρειαστεί χρόνο η συμφωνία να διεκπεραιωθεί και μιλήσαμε με δύο από αυτά τα άτομα για μια ενδιάμεση λύση. Εκπρόσωποι αυτών των εταιρειών ήρθαν Κύπρο και τους παρουσιάστηκαν όλα όσα έπρεπε. Είδαν τις εγκαταστάσεις και όλα. Την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε από τους νομικούς του ΑΠΟΕΛ χρονοδιάγραμμα για τήρηση των οικονομικών όρων της συμφωνίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη όμως οι υποχρεώσεις τρέχουν και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. ¨Εχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να απαντήσουν άμεσα για το πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης.
Έχουμε ενημερώσει τον Φερνάντο ότι οι διαδικασίες πρέπει να επισπευθούν».
Ποια θα είναι η επόμενη μέρα αν υπάρξει ναυάγιο:«Πάμε στο ερώτημα που έχει ο κάθε ΑΠΟΕΛίστας, τι θα γίνει αν δεν προχωρήσει η περίπτωση αυτή. Εδώ και αρκετές μέρες επεξεργαζόμαστε άλλες λύσεις, όχι απαραίτητα παρόμοιες φύσεως, είναι λύσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα μας να είναι εκεί που τη θέλουμε, αναλόγως θα ενημερώσουμε για το ότι προκύψει. Επιλέξαμε ικανό προπονητή, δημιουργήθηκε ανταγωνιστικό ρόστερ με παίκτες προοπτικής αν και πολλοί δεν ανέμεναν. Παλιές υποθέσεις όπως το σημερινό για εμπάργκο τακτοποιήθηκε και δεν αφήνουμε την ομάδα εκτεθειμένη. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, ώστε τα οικονομικά μας να είναι πιο εύκολα να τα διαχειριστούμε».
«Εκπρόσωποι εταιριών ήρθαν στην Κύπρο, εκφράστηκαν με ενθουσιασμό με σκοπό να καταλήξουμε με συμφωνία. Οι νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών έπιασαν δουλειά. Η δική τους πρώτη εισήγηση δεν ήταν πρακτικά εφαρμόσιμη σχετικά με την ομάδα. Δεν υπάρχει καμία αρνητική ένδειξη ή εξέλιξη για τον προγραμματισμό. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία τελική απάντηση άμεσα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της συνεχούς αναμονής».
Ερωτήσεις:
Για το αν έχει οριστεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;
«Όχι δεν έχει οριστεί και δεν θέλουμε να βάλουμε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για να μην πιέσουμε οποιοδήποτε».
Για το αν είναι άλλη εταιρεία που θα επενδύσει;
«Η εταιρεία η οποία ενδιαφέρεται για να επενδύσει στο ΑΠΟΕΛ είναι η F8 Sports δεν υπάρχει κανένα θέμα να αναφέρουμε άλλα ονόματα και άλλες εταιρείες γιατί το επιθυμούν και οι ίδιοι. Προς το παρών η εταιρεία που είναι εκεί είναι η F8 Sports».
«Η ενδιάμεση συμφωνία είναι ένα ποσό γύρω στα 3 εκ. προέκυψε μετά από εισήγηση του Φερνάντο, να νιώσουν και οι ίδιοι πιο άνετα. Δεν θέλουν να πετάξουν τα λεφτά τους, όμως πρέπει να το εμπεδώσουν. Ο κ.Παπασταύρου εν Κύπριος και επένδυσε, είναι διαφορετικό».
«Το ΑΠΟΕΛ για εμάς είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια και τη ζωήμας. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε το ΑΠΟΕΛ και μετά από 1-2 χρόνια να με βλέπετε και να με φτύνετε. Πρέπει να διασφαλίσω τα πάντα. Είναι μια συμφωνία για όλη μας την ζωή, για όλη την ζωή των ΑΠΟΕΛιστών. Πρέπει να είναι διασφαλισμένη. Όπως είναι περήφανο σήμερα το ΑΠΟΕΛ, έτσι πρέπει να παραμείνει».
«Σήμερα η υπόθεση στη ΦΙΦΑ είναι αυτή του Γουίλσον, την περασμένη εβδομάδα είναι θέμα solidarity, μπορεί να προκύψουν και άλλα, εμείς θα πληρώσουμε την ώρα που θέλουμε να κάνουμε μεταγραφή και θα την κάνουμε. Εμείς πάντα βρίσκουμε τις λύσεις, εν αντιθέση που μας είχαν να καταρρέουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε διακανονισμό με τον Σούσιτς, δεν μας συμπεριφέρθηκε σωστά. Ήταν απόφαση του να προχωρήσει με αυτό τον τρόπο. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους νομικούς του συμβούλους».
«Περίπου έχουν μπει 500 χιλιάδες από πλευράς δικής τους και επίσης από συγκεκριμένο επενδυτή έχει αγοραστεί ο Ντιέγκο Ρόσα, υπάρχει συμφωνία με το ΑΠΟΕΛ. Έχει δώσει ένα μεγάλο ποσό για να αγοραστεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Αν δεν προκύψει συμφωνία θα δούμε πως θα γίνει με αυτό το ποσό, είτε θα δούμε με μετοχές ή θα γίνει κάποια συμφωνία αποπληρωμής του. Δεν είναι κάτι που μας απασχολεί αυτή την στιγμή, έχουμε καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους που έβαλαν αυτά τα λεφτά."
«Η ενδιάμεση συμφωνία προέκυψε μετά από εισήγηση του Φερνάντο Αλμέιδα, ώστε να νιώσουν οι επενδυτές πιο άνετα. Οι επενδυτές του Άρη και της Πάφου είναι χρόνια στην Κύπρο, επένδυαν σε άλλες επιχειρήσεις και επέλεξαν να μπουν και στο ποδόσφαιρο. Ο Παπασταύρου είναι Κύπριος. Η ενδιάμεση συμφωνία είναι ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια και θα ακολουθήσουν και άλλα. Καταλήξαμε, βάλαμε χρονοδιάγραμμα πως θα πλερωθούν, κάναμε μια διαφοροποίηση και περιμένουμε την απάντηση του. Πρέπει να μπουν τα πρώτα, αν μπούνε θα έρθουν και τα υπόλοιπα.»
Για τις οφειλές στο φόρο: «Ρωτάτε τον φόρο αν πληρώνω. Θα το μαθαίνατε αν δεν πληρώναμε. Την δόση μας την πληρώνουμε κανονικά. Έχουμε ένα θέμα με τις κοινωνικές ασφαλίσεις αλλά και αυτό θα το διευθετήσουμε».
Για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Αυτή η διοίκηση με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, δεν κρύφτηκε ποτέ, όμως πάντα τα κατάφερε. Όμως θέλω να πω κάτι και ο Αλμέιδα και ο Αλεσάντρο είναι εδώ αφιλοκερδώς και τους ευχαριστώ που με βοηθούν για να κρατούμε το ΑΠΟΕΛ ψηλά και βαθμολογικά και αγωνιστικά. Να μην υπάρχει η ανησυχία στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ και να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει τόσα προβλήματα και ο κόσμος να είναι μαζικά στο γήπεδο».
Για το γήπεδο: «Τον άλλο μήνα το γηπεδικό θα μπει για πολεοδομική άδεια, υπάρχουν οι αρμόδιοι που το δουλεύουν. Ο Φερνάντο είναι μαζί μας και θα παραμείνει εδώ, έφερε και την οικογένεια του εδώ στην Κύπρο για παραμονή μικρής διάρκειας. Μας βοηθά στην καθημερινή λειτουργία του ΑΠΟΕΛ, όμως επειδή γνωρίζει τους ανθρώπους της F8 είναι ο μεσάζων».
-------------------
Φερνάντο Αλμέιδα: «Αυτή την στιγμή είμαι ο CEO. Η δουλειά μου είναι να κρατώ την ομάδα ψηλά. Δουλεύω καθημερινά γιατί είμαι αρκετό καιρό στη Κύπρο. Η συμφωνία είναι δύσκολη, είναι σαν ένας γάμος. Πρώτα γνωρίζεις την κοπέλα, ζεις μαζί της, γνωρίζεις την οικογένειά της και μετά μπορείς να προχωρήσεις σε γάμο. Είμαστε κοντά αλλά ο ΑΠΟΕΛ είναι πιο σημαντικός από μία συμφωνία. Για να κλείσεις μία συμφωνία πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε λεφτά αλλά δεν είναι αυτό το βασικό κριτήριο»
«Μιλώ καθημερινά με τον Πάμπλο Γκαρσία και είναι απόλαυση. Είναι επαγγελματίας, κρατάει την ομάδα ανταγωνιστική και παρουσιάζει μια ομάδα που παλεύει συνέχεια, είναι κάτι που θέλουμε εμείς αλλά και οι οπαδοί μας. Ήδη μιλάμε μαζί του για την επόμενη σεζόν. Θέλουμε να αναπτύξουμε και τις Ακαδημίες, μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία. Χτίζουμε με τον Πάμπλο Γκαρσία το μέλλον της ομάδας»
«Όταν βάζεις μεγάλα ποσά ως επενδυτής σε μια άλλη χώρα, σίγουρα έχεις αμφιβολίες. Έπρεπε να πείσουμε πως αυτά που λέμε ισχύουν, γι' αυτό και έγιναν οι έλεγχοι. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν το νόμο της Ελβετίας αφού θεωρούν πως θα είναι πιο ασφαλής η επένδυση τους, αλλά αφού θα γίνει στην Κύπρο αυτή η συμφωνία είναι ορθότερο να γίνει με βάση το Κυπριακό δίκαιο. Είμαστε περίπου στο 85-90% στο να παρθεί απόφαση από πλευράς τους».
Το κείμενο ανανεώνεται...