Ο Ματίας Αλμέιδα μετά τη νίκη της Σεβίλλης επί της Μπαρτσελόνα μίλησε για την απόφασή του να γίνει προπονητής αλλά και για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι ποδοσφαιριστές.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Σεβίλλη του Ματίας Αλμέιδα πριν από λίγες ημέρες επικράτησε με το εμφατικό 4-1 της Μπαρτσελόνα και έδειξε σφυγμό. Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε μετά το παιχνίδι στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε να γίνει προπονητής καθώς και για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μέχρι να τα καταφέρει.
Επιπλέον, μίλησε ανοιχτά και για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι ποδοσφαιριστές κάποια στιγμή της καριέρας τους.
Αναλυτικά όλα όσα είπε:
«Πέρασα πέντε χρόνια υποφέροντας πολύ και με στήριξε η οικογένειά μου και οι επαγγελματίες. Έπαιζα για την Ίντερ και πήγα στον Μοράτι για να του πω ότι δεν ήθελα να παίζω άλλο. Είχα ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιό μου τότε, αλλά αυτή ήταν η ζωή μου. Νομίζω ότι αυτή ήταν μια στιγμή που όλοι οι παίκτες θα βιώσουν αργά ή γρήγορα, γι' αυτό και έγινα προπονητής. Λόγω αυτής της σκοτεινής πλευράς, αυτού του θλιβερού μέρους που βιώνει ένας παίκτης όταν σταματά να παίζει, και γι' αυτό δίνω προτεραιότητα σε παίκτες που αγαπούν το ποδόσφαιρο και το παίζουν όσο περισσότερο μπορούν.
Επειδή το 95% των ποδοσφαιριστών δεν λαμβάνουν κλήση την επόμενη μέρα που σταματούν να παίζουν. Σε παίρνουν τηλέφωνο πού και πού για συνέντευξη και οι φίλοι που είχες κάποτε έχουν εξαφανιστεί. Ενώ παίζεις ποδόσφαιρο, είσαι σαν τράπεζα, συνεχίζεις να δανείζεις. Όλοι περιμένουν, είναι ''φίλοι του πρωταθλητή'' και το έχω βιώσει από πρώτο χέρι. Ήμουν φίλος του Μαραντόνα και το ίδιο συνέβη και στον καλύτερο. Αν συνέβη σε αυτόν, θα συμβεί σε όλους.
Δούλεψα σκληρά με πρώην παίκτες όταν ήμουν στην Αργεντινή, προσπαθώντας να τους βοηθήσω με κάποιο τρόπο. Δούλεψα σκληρά σε αυτή την πτυχή, ακόμα και όταν είμαι με τις ομάδες. Γι' αυτό όταν μιλάνε για πίεση, λέω, «Παιδιά, η πίεση είναι κάτι άλλο». Πίεση είναι να τα έχεις όλα και να μην έχεις τίποτα. Πίεση είναι να σε βλέπεις πεταμένο στο έδαφος σαν σκύλος και κανείς να μην καταλαβαίνει. Λένε, «Τι σου συμβαίνει; Τα έχεις όλα.
Τόσο συχνά στον κόσμο κάνουμε αυτές τις αναλύσεις σε ανθρώπους χωρίς να τους γνωρίζουμε, χωρίς να ξέρουμε τι σκέφτονται και τι αισθάνονται. Και από τότε που έγινα προπονητής, έχω μεταμορφωθεί σε ένα είδος οιονεί ψυχολόγου. Παρατηρώ ποιος είναι καταθλιμμένος, ποιος έχει κοιμηθεί άσχημα για διάφορους λόγους, ποιος έχει μια παράξενη έκφραση επειδή δεν τον αφήνω να παίξει, και έτσι τους προσεγγίζω ειλικρινά και από τα βάθη της καρδιάς μου για να προσπαθήσω να βγάλω έξω όλα όσα έχουν μέσα τους. Άλλοτε τα καταφέρνω, άλλοτε όχι».
Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Νικόλας Λεβέντης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/10 @ 13:58
Ο αειθαλής Φάμπιο συνεχίζει να γράφει ιστορία! Στην αναμέτρηση της Φλουμινένσε με την Ατλέτικο Μινέιρο (3-0) στις 4 Οκτωβρίου, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αγωνίστηκε σε ηλικία 45 ετών και έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.
08/10 @ 10:06
Επιστρέφει στην Άντερλεχτ το καλοκαίρι ο Λουκάκου
08/10 @ 09:15
Κατάντια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι παίκτες θα πλένουν μόνοι τους τις φανέλες τους!
07/10 @ 22:32
O Tζέιμι Κάραγκερ μίλησε με αυστηρά λόγια για την παρουσία του Ρούμπεν Αμορίμ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τονίζοντας πως αυτή δεν θα συνεχιστεί για πολύ.
07/10 @ 20:06
Η Κρίσταλ Πάλας είδε το αήττητό της να τερματίζεται την περασμένη αγωνιστική, γνωρίζοντας την ήττα από την Έβερτον με 2-1, και μαζί έχασε το προνόμιο να είναι η τελευταία αήττητη ομάδα της Premier League.
07/10 @ 19:49
Η Άρσεναλ βρίσκεται στην πρώτη θέση της Premier League, μετά από επτά αγωνιστικές. Πρωταγωνιστές; Πολλοί. Πιο σταθερός; Σίγουρα ο Ντέιβιντ Ράγια.
BEST OF THEMASPORTS