ΑΡΗΣ : Στα "πράσινα" ο Kovalenko

ΑΡΗΣ : Στα "πράσινα" ο Kovalenko

Ο Άρης ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Viktor Kovalenko.

"Ο Άρης Λεμεσού ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Ουκρανού μέσου, Βίκτορ Κοβαλένκο, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο, το οποίο θα τον κρατήσει στην ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Ο 29χρονος Κοβαλένκο (γεννημένος στις 14 Φεβρουαρίου 1996) αγωνιζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στην Serie A με τα χρώματα της FC Empoli, καταγράφοντας 25 συμμετοχές, 3 γκολ και 1 ασίστ.

Προϊόν των ακαδημιών της Shakhtar Donetsk, ο Κοβαλένκο θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του. Το 2015 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 και τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Shakhtar. Κατά τη διάρκεια των έξι ετών του στην ομάδα, μέτρησε συνολικά 199 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 32 γκολ και 12 ασίστ, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ.

Τον Φεβρουάριο του 2021 μεταγράφηκε στην Ιταλία για λογαριασμό της Atalanta BC, καταγράφοντας μία συμμετοχή. Τις σεζόν 2021–22 και 2022–23 αγωνίστηκε δανεικός στη Spezia Calcio, μετρώντας συνολικά 47 συμμετοχές, 1 γκολ και 5 ασίστ.

Σε διεθνές επίπεδο, έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ουκρανίας και από το 2016 είναι μέλος της Εθνικής Ανδρών, με 33 συμμετοχές μέχρι σήμερα.

Καλωσορίζουμε θερμά τον Βίκτορ Κοβαλένκο στην οικογένεια του Άρη Λεμεσού και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τη φανέλα της ομάδας μας".

 

 

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Αναστάτωση μετά το πρώτο κρούσμα αφθώδους πυρετού - Έκλεισαν μέχρι και δρόμοι στη Λάρνακα - Δείτε ποιοι

Αναστάτωση μετά το πρώτο κρούσμα αφθώδους πυρετού - Έκλεισαν μέχρι και δρόμοι στη Λάρνακα - Δείτε ποιοι

Στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων που λαμβάνονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, στην Κτηνοτροφική Περιοχή Λειβαδιών, στην επαρχία Λάρνακας, για αντιμετώπιση περιστατικού αφθώδους πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα, η Αστυνομία ανακοινώνει ότι υπάρχουν αποκοπές στους πιο κάτω δρόμους: