Πέρασε από την Πάφο με 4άρα ο ΑΠΟΕΛ, σταθερά... ΨΗΛΑ ο Εθνικός!
Με δύο αναμετρήσεις συνεχίστηκε η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος α' κατηγορίας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Του πάει φέτος του Παναιτωλικού η Θεσσαλονίκη, ο οποίος μετά το «Κλεάνθης Βικελίδης» έμεινε όρθιος και στην Τούμπα, καθώς ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον ΠΑΟΚ (0-0) για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League!
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λούκας Τσάβες, ο οποίος κατέβασε ρολά και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Δικεφάλου να βρουν δίχτυα, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας συνολικά 7 επεμβάσεις!
Βραδιά... εξιλέωσης για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι σταμάτησαν ένα σερί 19 διαδοχικών ηττών από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, την ώρα που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να μαζέψει γρήγορα τα κομμάτια της και να επανέλθει δριμύτερη την Τετάρτη (24/09, 19:45), διότι υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα του Europa League.
Στο… μυαλό των κόουτς:
Οκτώ αλλαγές από τον Ραζβάν Λουτσέσκου συγκριτικά με το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Λεβαδειακό και επαναφορά αρκετών βασικών. Ο Παβλένκα ξεκίνησε κάτω από την εστία, ενώ οι Σάστρε, Κετζιόρα, Λόβρεν και Μπάμπα απάρτιζαν την τετράδα της άμυνας. Οζντόεφ-Μεϊτέ το δίδυμο στα χαφ, με τον Ζίβκοβιτς να παίρνει θέση στα δεξιά της επίθεσης, τον Τάισον στα αριστερά και τον Πέλκα να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γιακουμάκη.
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον Παναιτωλικό με 4-2-3-1 και τον Τσάβες κάτω από τα δοκάρια. Γαλιάτσος στο δεξι άκρο της άμυνας, Μανρίκε στο αριστερό και Γκαρθία-Σιέλης στα στόπερ. Κουντούρης και Κόγιτς στον άξονα και λίγο πιο μπροστά τους ο Εστεμπάν. Μπελεβώνης στο δεξί «φτερό», Μίχαλακ στο αριστερό και Αγκίρε στην κορυφή της επίθεσης.
Το ματς:
Από το πρώτο κιόλας λεπτό ήταν φανερό πως ο Παναιτωλικός ήρθε με ξεκάθαρο πλάνο να κλείσει τους χώρους και να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να παίξει κάθετα. Με κοντά τις γραμμές οδηγούσε το παιχνίδι του Δικεφάλου στα πλάγια, με τον Ζίβκοβιτς να επωμίζεται το βάρος της δημιουργίας στο πρώτο τέταρτο του ματς, αλλά πέραν ενός σουτ του Σάστρε που κόντραρε και πέρασε κόρνερ, δεν αισθάνθηκε ουσιαστική απειλή ο Τσάβες.
Στο 16' ο Πέλκας ένιωσε ενοχλήσεις, με τον Λουτσέσκου να προβαίνει σε αναγκαστική αλλαγή και να ρίχνει στο ματς τον Κωνσταντέλια. Προϊόντος του χρόνου και μόλις ο Έλληνας μεσοεπιθετικός βρήκε τα πατήματά του, ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεση και μετέφερε το παιχνίδι από την αριστερή πλευρά. Κυρίως με τα ανεβάσματα του Μπάμπα και τις κάθετες του Κωνσταντέλια, οι γηπεδούχοι έψαχναν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο, αλλά σε κάθε σέντρα που πέρναγε υπήρχε παίκτης του Παναιτωλικού να βάλει το πόδι του και να απομακρύνει.
Στο 37' λίγο έλειψε οι Αγρινιώτες να προηγηθούν, όταν ο Σιέλης σούταρε λίγο πάνω από το ημικύκλιο του κέντρου! Μια καταπληκτική έμπνευση με άρτια εκτέλεση, αλλά τον Παβλένκα να είναι σε ετοιμότητα και να αποκρούει εντυπωσιακά. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ένα ακόμη σουτ του Σάστρε, το οποίο απομάκρυνε με δυσκολία ο Τσάβες.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και ο Κωνσταντέλιας το… έπιασε από εκεί που το άφησε. Από δικιά του κάθετη, ο Σάστρε κέρδισε το φάουλ εκατοστά έξω από την περιοχή, με τον Τσάβες να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια στην κλειστή του γωνία την εκτέλεση του Ζίβκοβιτς.
Η ομάδα του Λουτσέσκου όσο περνούσε ο χρόνος έσφιγγε τον κλοιό και με από το 50' έως το 55' έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες. Αρχικά, ο Μεϊτέ πήρε την κεφαλιά έπειτα από το κόρνερ του Ζίβκοβιτς, η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία, αλλά ο Γιακουμάκης στην προσπάθειά του να χριστεί σκόρερ, απομάκρυνε άθελά του την μπάλα πάνω από τη γραμμή.
Δεύτερη τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του να κρύβουν την μπάλα στα πέριξ της περιοχής του Παναιτωλικού, ο Τάισον έπαιξε κάθετα στον Οζντόεφ, εκείνος αν και βρέθηκε απέναντι από τον Τσάβες προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ και να δώσει στον Γιακουμάκη, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν βρήκε εστία με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή.
Ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τους Καμαρά και Ντεσπόντοφ, ενώ ο Πετράκης τους Μπουχαλάκη, Ενκολόλο και Άλεξιτς. Μάλιστα, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που είχε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία, όταν από σέντρα του Μίχαλακ στην κόντρα επίθεση, ο Ενκολόλο πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, η οποία, ωστόσο, ήταν αδύναμη και την μπλόκαρε ο Παβλένκα.
Μάλιστα, στο 75' ο Παναιτωλικός σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά και έπειτα από παρέμβαση του VAR για πάτημα του Σιέλη στον Γιακουμάκη στην αρχή της φάσης. Μια φάση η οποία εξελίχθηκε με τον Μίχαλακ να μπαίνει από αριστερά και να σουτάρει, τον Παβλένκα να αποκρούει και τον Άλεξιτς να σκοράρει σε κενή εστία.
Στο 82' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης στον Γκαρθία, μια απόφαση που ήρθε και πάλι μέσω VAR και on field review του Σιδηρόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο τελευταίο κομμάτι του ματς, όταν ο Καμαρά πήγε και πάλι να... ξελασπώσει την ομάδα του μετά από σέντρα του Ντεσπόντοφ, αλλά ο Τσάβες απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε όρθιο τον Παναιτωλικό στην Τούμπα!
MVP: Θέλει και ερώτημα; Ο Λούκας Τσάβες ήταν καθοριστικός για να μη δεχθεί γκολ ο Παναιτωλικός και χάρη στις 7 επεμβάσεις του χάρισε στην ομάδα τον βαθμό απέναντι στον ΠΑΟΚ, κάτι που είχε να συμβεί περίπου μια δεκαετία!
Η «σφυρίχτρα»: Κακή διαιτησία από τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Πολλές διακοπές και εύκολα σφυρίγματα, ενώ έχει χάσει τόσο το φάουλ του Σιέλη στον Γιακουμάκη στο γκολ του Παναιτωλικού όσο και την κόκκινη του Γκαρθία. Για αμφότερες τις φάσεις χρειάστηκε την παρέμβαση του VAR Ευαγγέλου.
Οι ενδεκάδες:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Παβλένκα, Σάστρε, Κετζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72' Καμαρά), Ζίβκοβιτς (72' Ντεσπόντοφ), Πέλκας (16' Κωνσταντέλιας), Τάισον, Γιακουμάκης (86' Τσάλοφ)
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Γαλιάτσος (80' Στάγιτς), Σιέλης, Γκαρσία, Μανρίκε, Κόγιτς (57' Μπουχαλάκης), Κοντούρης (80' Νικολάου), Μίχαλακ, Εστεμπάν, Μπελεβώνης (57' Ενκολόλο), Αγκίρε (72' Άλεξιτς).
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Κολλιάκος, Αρμακόλας
Τέταρτη: Μυλοπούλου
VAR: Ευαγγέλου, AVAR: Τσιοφλίκη