Eurobasket 2025: Μαγικός Σρούντερ και Βάγκνερ έστειλαν την Γερμανία στον τελικό!

Eurobasket 2025: Μαγικός Σρούντερ και Βάγκνερ έστειλαν την Γερμανία στον τελικό!

Ο Φραντς Βάγκνερ έβαλε τις βάσεις στο πρώτο μέρος και ο Ντένις Σρούντερ πήρε τη σκυτάλη στο δεύτερο, για να επικρατήσει η Γερμανία της Φινλανδίας με 98-86 και να προκριθεί στον τελικό του EuroBasket 2025 στη Ρίγα.

Ήταν το φαβορί και το απόγευμα της Παρασκευής (12/9) η Γερμανία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά.

Νίκησε με 98-86 την Φινλανδία, την έστειλε στον μικρό τελικό και πηγαίνει εκείνη στον μεγάλο, το βράδυ του Σαββάτου (14/9 στις 21:00), για να διεκδικήσει ως πρωταθλήτρια κόσμου τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη.

Ο Ντένις Σρούντερ έκανε τρομερά πράγματα στο σκοράρισμα, στη δημιουργία, ακόμα και στην άμυνα, έπαιξε με τρομερό πείσμα, φυσικά πήγε για ακόμα μία φορά σε πολύ trash-talking αλλά και πάλι το υποστήριξε. Ο Φραντς Βάγκνερ τον ακολούθησε, το βράδυ που η Γερμανία δεν είχε πέρα από τον Γιοχάνες Φόγκτμαν, ούτε τον Γιούστους Όλατς.

Η ομάδα του Ιμπραχίμαγκιτς θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το δεύτερο EuroBasket της ιστορίας της, 32 χρόνια μετά από εκείνο που πανηγύρισε το 1993 στο Μόναχο.

Η Φινλανδία, από την άλλη, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Ελλάδα ή την Τουρκία. Ο Λάσι Τουόβι είδε τον Ολίβιε Ενκαμουά να κάνει τεράστιο step-up για να βοηθήσει τον Λάουρι Μάρκανεν, όμως αυτή τη φορά οι υπόλοιποι δεν ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση για να ζορίσουν τη Γερμανία.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ροσό, Κόντε, Κρέγιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-26, 61-47, 81-73, 98-86

sport24.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Αφήνει μικρή «παρακαταθήκη» στον Ροδάθα…

Αφήνει μικρή «παρακαταθήκη» στον Ροδάθα…

Ήταν το τρίτο ματς που βρέθηκε μπροστά από τον πάγκο ο υπηρεσιακός της Freedom24 Κρασάβα ΕΝΥ Κωνσταντίνος Ροσταντής.