Στο Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού παρευρέθηκε ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, για την πρεμιέρα του γ’ ομίλου του FIBA EuroBasket 2025, οι αγώνες του οποίου θα πραγματοποιηθούν από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσού.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η διοργάνωση ενός τέτοιου μεγάλου εβέντ τιμάει τόσο την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αλλά και ολόκληρο το νησί, καθώς ποτέ προηγουμένως δεν διεξάχθηκε τέτοιας εμβέλειας διοργάνωση στην Κύπρο.
«Ήμουν βέβαιος για το αποτέλεσμα. Είναι πρώτη μεγάλη διοργάνωση και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Ως Πολιτεία το έχουμε προσεγγίσει από την πρώτη στιγμή ως επένδυση για το μέλλον της νέας γενιάς. Ήρθα εδώ για να στείλω ξανά αυτό μήνυμα και φυσικά να υποστηρίξω την Εθνική μας γι’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Το πιο σημαντικό είναι ότι συμμετέχουμε σε αυτό το πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό γεγονός» δήλωσε κατά την άφιξή του και πρόσθεσε:
«Από την πρώτη στιγμή εμείς το προσεγγίσαμε όπως το Ευρωμπάσκετ που κατέκτησε η Ελλάδα το 1987, που λειτούργησε ως εφαλτήριο να ασχοληθούν πολλά παιδιά με τον αθλητισμό και την καλαθόσφαιρα. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε αλλά και να επενδύσουμε. Δεν είναι κόστος, αλλά επαναλαμβάνω μία επένδυση για το μέλλον».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε δια ζώσης την πιο ιστορική στιγμή της Εθνικής Κύπρου, στην πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη μπασκετική διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ, στον αγώνα απέναντι στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επί ευκαιρίας διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν τις βελτιώσεις που έγιναν στο Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού, το οποίο ανακαινίστηκε με τη συμβολή της Πολιτείας, καθώς και την άρτια διοργάνωση από πλευράς της Οργανωτικής Επιτροπής του FIBA EuroBasket.
«Η Κύπρος θα είναι και στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο ενδιαφέρον. Νομίζω όλοι το βλέπετε, πολλοί είχαν κάποιες αμφιβολίες όταν η χώρα μας αποφάσισε να διεκδικήσει αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός, το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει και την απόφαση και την σκληρή δουλειά που έχει γίνει» σημείωσε.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι το Σάββατο, 30 Αυγούστου, στις 18:15, η Κύπρος θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας σε επίσημο αγώνα, σημείωσε «Μια μοναδική ιστορική στιγμή που θα ακουστεί ο κοινός μας Εθνικός ύμνος και είμαι σίγουρος για τη μαζική παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι».
Σχετικά με την παρουσία άλλων αρχηγών κρατών στην Κύπρο, απάντησε: «Έχω καλέσει αριθμό αρχηγών κρατών. Κάποιοι ανταποκρίθηκαν για να έρθουν να δουν τις ομάδες των χωρών. Για τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν ήταν εφικτό να είναι ειδικά στο παιχνίδι Κύπρου-Ελλάδας».
Από ιστοσελίδα ΚΟΚ
Όπως αναμενόταν, η Ομόνοια θα πλήρωνε ακριβά τις απερισκεψίες μερίδας οπαδών της, που έριχναν αντικείμενα στους παίκτες της Μάιντς κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών τους μετά το γκολ που πέτυχαν στο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΓΣΠ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/10 @ 20:20
Με νίκη της Cowin ΑΕΛ ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια αναμέτρηση για τη φετινή 1η φάση του Πρωταθλήματος Γυναικών, καθώς η ομάδα της Λεμεσού, κέρδισε μετά την αναμέτρηση που τελείωσε πριν από λίγο, τη γηπεδούχο ΕΘΑ με 73-54.
12/10 @ 20:08
Με εκτός έδρας νίκη της ΕΘΑ, έπεσε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής για την 1η φάση του Πρωταθλήματος της ECOMMBX Basket League, καθώς η ομάδα της Έγκωμης μετά την αναμέτρηση που διεξήχθη στην αίθουσα του Γυμνασίου Παλλουριώτισσας, κέρδισε τον γηπεδούχο Αχιλλέα με 95-80.
11/10 @ 20:41
Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της ECOMMBX Basket League o Kεραυνός επικράτησε στο στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας της Fabricca ΕΝΠ 86-70 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη.
11/10 @ 19:25
Τη δεύτερη της νίκη πέτυχε η Πετρολίνα ΑΕΚ επί της ΑΕΚ - TRIA EKA AEL BC με 88-72, για τη 2η αγωνιστική της ECOMMBX Basket League. Κορυφαίος για την ομάδα του Κιτίου ο Hollingsworth με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.
09/10 @ 10:24
Σε τρεις δόσεις θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική της ECOMMBX Basket League, η αυλαία της οποίας θα ανοίξει το βράδυ της Παρασκευής με ένα παιχνίδι, θα συνεχιστεί το Σάββατο με τρία παιχνίδια και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με ακόμη μία αναμέτρηση.
BEST OF THEMASPORTS