Το πρώτο Community Shield της ιστορίας της κατέκτησε η Κρίσταλ Πάλας, η οποία λύγισε τη Λίβερπουλ στα πέναλτι (3-2) μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ιστορία έγραψε η Κρίσταλ Πάλας! Οι αετοί του Λονδίνου ήταν εξαιρετικοί στο Γουέμπλεϊ, βρήκαν απαντήσεις και τις δύο φορές που η Λίβερπουλ πήρε το προβάδισμα για να στείλουν το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η εξαιρετική ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ λύγισε με 3-2 και ήρωα τον πορτιέρε Χέντερσον για να κατακτήσουν το παρθενικό Community Shield της ιστορίας τους αλλά και τον πρώτο τίτλο της σεζόν.
Φοβερή εμφάνιση από Σαρ και Ματετά, με την Πάλας να φωνάζει και για πέναλτι για το 3-2 στην κανονική διάρκεια σε χέρι του ΜακΆλιστερ, αλλά διαιτητής και VAR δεν υπέδειξαν την παράβαση.
Γκολ στο επίσημο ντεμπούτο τους οι Εκιτικέ και Φρίμπονγκ, αλλά πολλά αμυντικά κενά για τη Λίβερπουλ που ξεκινά τη σεζόν με το αριστερό.
Τιμήθηκε η μνήμη του Ντιόγκο Ζότα και του αδερφού του Αντρέ Σίλβα πριν τη σέντρα, με οπαδούς της Κρίσταλ Πάλας να την αμαυρώνουν φωνάζοντας συνθήματα κατά της UEFA μετά την τιμωρία που της επέβαλε.
Το ματς
Η Λίβερπουλ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, ανοίγοντας το σκορ στο 4ο κιόλας λεπτό, όταν ο Εκιτικέ πήρε την πάσα του Βιρτς και εκτέλεσε άψογα με συρτό πλασέ!
Η Πάλας βρήκε άμεσα την απάντηση, ισοφαρίζοντας στο 16’, με τον Ματετά να εκτελεί εύστοχα πέναλτι που έκανε ο Φαν Ντάικ στον Σαρ, όμως η Λίβερπουλ ξαναπήρε το προβάδισμα μόλις πέντε λεπτά μετά (22’), με τον Φρίμπονγκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από πάρα πολύ πλάγια θέση, μάλλον έχοντας στο μυαλό του να κάνει σέντρα.
Οι Κυπελλούχοι όμως επέστρεψαν ξανά, με τον Χάκπο να χάνει την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λίβερπουλ και με τον Σαρ να βγαίνει νικητής στο τετ-α-τετ του με τον Άλισον, ενώ στη συνέχεια είχαν και ευκαιρίες για να βρουν την ολική ανατροπή. Στο 80ο λεπτό διαιτητής και VAR συμφώνησαν πως δεν υπάρχει πέναλτι για την Πάλας, αλλά τα ριπλέι δεν τους δικαίωσαν αφού το χέρι του ΜακΆλιστερ ήταν απλωμένο και τέσσερα λεπτά μετά ο Σαλάχ έκανε τελείωμα στο κέντρο από πλεονεκτική θέση, με τον Χέντερσον να μπλοκάρει.
Ο ρυθμός ήταν φρενήρης, αλλά το 2-2 δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται, χωρίς παράταση, στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, όπου η Πάλας αποδείχτηκε καλύτερη, έχοντας τον τερματοφύλακά της σε μεγάλο απόγευμα.
Ο Σαλάχ αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση, ο Ματετά σκόραρε για το 1-0, με τον Χέντερσον να πιάνει το πέναλτι του ΜακΆλιστερ. Ο Άλισον μιμήθηκε τον αντίπαλό του, βγάζοντας την εκτέλεση του Έζε, με τον Χάκπο να βρίσκει για λογαριασμό της Λίβερπουλ για πρώτη φορά δίχτυα. Ο Σαρ επανέφερε το προβάδισμα των Λονδρέζων, με τον Έλιοτ να μην μπορεί να κερδίσει τον Χέντερσον. Η Πάλας είχε δύο match-ball, αλλά ο Σόσα πέταξε το πρώτο στο... δοκάρι. Ο Σόμποζλαϊ ισοφάρισε σε 2-2, αλλά ο Ντέβενι αποδείχτηκε ψύχραιμος για να γράψει το 3-2 και να χαρίσει το τρόπαιο στην ομάδα του, πανηγυρίζοντάς το μπροστά στο κατακόκκινο πέταλο από τους οπαδούς της Λίβερπουλ!
Την πόρτα του Εθνικού Άχνας επίσημα χτύπησαν χθες οι διοικούντες την ΑΕΛ. Πρόσφεραν 50 χιλιάδες ευρώ στον Κίκη Φιλίππου, για να «στείλει» τον Ούγκο Μάρτινς στη Λεμεσό, με τον πρόεδρο της Αχνιώτικης ομάδας να ζητά μεγαλύτερο ποσό…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
25/09 @ 00:15
H Nότιγχαμ κρατούσε σφιχτά στα χέρια της μεγάλη νίκη στην Ανδαλουσία, όμως ο Άντονι έσωσε την παρτίδα για την Μπέτις (2-2). Σημαντικές νίκες για Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Ρόμα, κόντρα σε Φενέρ και Νις!
25/09 @ 00:00
Δίχως εκπλήξεις συνεχίστηκε η δράση στον 3ο γύρο του League Cup, με Μάντσεστερ Σίτι, Νιούκαστλ, Τότεναμ και Άρσεναλ να παίρνουν την πρόκριση.
24/09 @ 23:53
Μετά από ένα αδιανόητο παιχνίδι με ανατρεπτική εξέλιξη, η Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη ήρθε ισόπαλη 5-5 με τη Βέστερλο, γνωρίζοντας ακόμη μία απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα Βελγίου.
24/09 @ 23:10
Πρωταγωνιστής ο Τάσος Δουβίκας για την Κόμο στην αναμέτρησή της με τη Σασουόλο, για το Κύπελλο Ιταλίας!
24/09 @ 12:11
Το πρώτο πιάτο της... πρεμιέρας για τη League Phase του Εuropa League σερβίρεται απόψε το βράδυ, καθώς εκτός της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ, υπάρχουν και οκτώ ακόμη ματς!
24/09 @ 11:17
Ο πρώην παίκτης του Άρη, Ρόναλντ Ματαρίτα, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 16’ για σκληρό τάκλιν, στην αναμέτρηση Αλαχουελένσε–Μοτάγκουα για το Κύπελλο Κεντρικής Αμερικής.
BEST OF THEMASPORTS