Ελβετός διεθνής με «βαρύ» βιογραφικό και «αλμυρό» κασέ... για Κύπρο
Ο 33χρονος Ελβετός επιθετικός, Χάρις Σεφέροβιτς, φέρεται να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα Κυπριακών ομάδων για ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η ΑΕΚ ξεκινάει ουσιαστικά από την Κυριακή (10/08) την προετοιμασία για τη ρεβάνς με τον Άρη Λεμεσού στην OPAP Arena μετά την αποκατάσταση της Παρασκευής και το ρεπό του Σαββάτου.
Ο Μάρκο Νίκολιτς έχει πράγματα να δουλέψει με τους παίκτες του, να παρατηρήσει την κατάσταση του Λούκα Γιόβιτς και τον βαθμό ετοιμότητας του Σέρβου ενόψει της Πέμπτης και φυσικά να πέσει εκ νέου δουλειά (τακτικά και πνευματικά) στην ανασταλτική λειτουργία με case study το πρώτο γκολ που δέχθηκε που για ανεξήγητο λόγο η άμυνα βρέθηκε στη σέντρα.
Την ίδια ώρα στα μεταγραφικά παρατηρείται… νηνεμία (μέχρι να σκάσει πάλι η καταιγίδα), καθώς εξαρτώνται εν μέρει πολλά και από την πρόκριση της Ένωσης στη League Phase του Conference League.
Στην Κύπρο, είδαμε τον Νίκολιτς να εγκαταλείπει έστω και για λίγο τη διάταξη του ρόμβου και να επαναφέρει τους ακραίους επιθετικούς. Αυτό (υπό προϋποθέσεις) βολεύει και τον Νίκλας Ελίασον.
Η διαχείριση του Σουηδού και οι εξτρέμ
Ο Ελίασον βγήκε εκτός ευρωπαϊκής λίστας από τα ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, διότι έκανε επαφή με τη διοίκηση και ρώτησε με τι ποσό θα ήταν διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν. Ο Νίκολιτς έκρινε ότι δεν θα του ήταν χρήσιμος και γι’ αυτό τον άφησε εκτός λίστας.
Ωστόσο ο Σουηδός συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας όλο αυτό το διάστημα σε αντίθεση με τους κομμένους που έχουν ειδοποιηθεί να βρουν ομάδα. Μάλιστα ο Νίκολιτς τον πήρε μαζί του στην Κύπρο για να συμμετάσχει στην προπόνηση της Τετάρτης, παρόλο που ο Ελίασον δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.
Την ίδια ώρα ο Σέρβος τεχνικός εγκατέλειψε (γύρω στο 70′) τον ρόμβο και επανέφερε τους πλάγιους επιθετικούς, χρησιμοποιώντας τους Κοϊτά – Κουτέσα στις δύο πτέρυγες. Στο επιθετικό κομμάτι δεν του βγήκε καθόλου, μιας και η ΑΕΚ δεν πήρε κάτι από εκεί, όμως θωράκισε τα άκρα της άμυνας που προσπάθησαν να “χτυπήσουν” οι Κύπριοι στο δεύτερο μέρος.
Ο Νίκολιτς έχει βασιστεί στον “ρόμβο” στα προκριματικά, έχοντας στο μυαλό του ότι αυτό το πλάνο θα του φέρει έστω και με “μισό – μηδέν” προκρίσεις, που είναι και το ζητούμενο στην παρούσα φάση. Στην πορεία της σεζόν όμως δεν θα μείνει αποκλειστικά σε αυτό.
Αντιθέτως θέλει η ομάδα του να μπορεί να παίζει με άνεση και μια δεύτερη στρατηγική, για να μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τον αντίπαλο που έχει μπροστά της. Η επανεμφάνιση των εξτρέμ φέρνει και τον Ελίασον πιο κοντά στην επαναφορά στην κιτρινόμαυρη καθημερινότητα.
Αρκεί φυσικά να μην προκύψουν εξελίξεις για το μέλλον του, μιας και μέχρι σήμερα δεν έχει φέρει κάποια αξιοσημείωτη κρούση, όπως συνέβη φερ’ ειπείν τον περασμένο Ιανουάριο. Βέβαια αυτά αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.
Πηγή: sport24.gr