Νίκες για Άρη και ΕΝΥ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ κι συνέχεια
Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Έπαιξε σε όλες τις Εθνικές από μικρός και ήταν αυτός που με το γκολ του οδήγησε την Εθνική στο πρώτο της Μουντιάλ το 2010 και αυτός που έβαλε και το πρώτο γκολ της στο ίδιο Μουντιάλ.
Είναι μαζί με τον Γιώργο Σαμαρά οι μόνοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει σε Ευρωπαϊκό και Μουντιάλ.
Έπαιξε σε δύο Ευρωπαϊκά και δύο Μουντιάλ, εκπληρώνοντας το όνειρό του, όταν έβλεπε την Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ του 1994.
Είναι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 30 γκολ.
Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε δύο τελικούς του πανελλήνιου πρωταθλήματος μικτών ομάδων Παίδων (1996 και 1997).
Έχει 431 συμμετοχές και 161 γκολ στις ομάδες του, όντας ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ και 82 συμμετοχές και 13 γκολ με την Εθνική.
Γεννημένος στις 18 Αυγούστου 1981 στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε την αθλητική του πορεία στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Ωστόσο, το πάθος του για το ποδόσφαιρο τον οδήγησε στον ΠΑΟΚ, όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Μετά από δανεισμούς σε Λάρισα και Καβάλα, επέστρεψε στον Δικέφαλο του Βορρά και καθιερώθηκε ως βασικός και αρχηγός, ως πουλέν του Άγγελου Αναστασιάδη.
Σε πολύ κακές οικονομικές στιγμές στον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2006 ο Σαλπιγγίδης μεταγράφεται στον Παναθηναϊκό με ανταλλάγματα τους Τσίγκα, Τόργκελε, Χαραλαμπίδη, κάτι που ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει αποδεκτό από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αποκαλώντας τον προδότη.
Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον αγκάλιασαν αμέσως, βλέποντας το χατ τρικ στο ντεμπούτο του, την μαχητικότητά του αλλά και την ειλικρίνειά του, ότι ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ.
Έβαζε γκολάρες και σαν αυτή.
Άκουσε ακόμη περισσότερα όταν γύρισε, όντας νταμπλούχος με τον Παναθηναϊκό.
Στην αρχή ζούσε ξανά το όνειρό του, αλλά με την πάροδο των χρόνων η γκρίνια της εξέδρας και η σταδιακή πτώση στην απόδοσή του, με αποκορύφωμα τον τελικό Κυπέλλου του 2014, όπου έχασε 3-4 κλασικές ευκαιρίες, έφερε την τελείως αθόρυβη απόσυρσή του από την ενεργό δράση.
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν ήταν από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά δούλεψε και έγραψε τη δική του ιστορία.
Ξεκίνησε στη κορυφή της επίθεσης (κυρίως), μεταφέρθηκε στα εξτρέμ στην Αθήνα και στο τέλος έπαιζε μέχρι και δεξί μπακ.
Δεν είχε το θεσπέσιο ταλέντο, αλλά όρεξη, ταπεινότητα και μαχητικότητα. Ήταν αυτό που λέμε, τίμιος.
Πάρα πολλά αστεία έχουν γίνει για το πως πήγαινε μόνο ευθεία, για την απουσία κοντρόλ του, ντρίμπλας του.
Ο ίδιος θα λέει ότι είναι ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στον ΠΑΟΚ, ότι έβαλε 161 γκολ συνολικά με τις ομάδες του και ότι έπαιξε με την Εθνική, σκοράροντας πάντα στα πιο σημαντικά ματς της.
cult24.gr