Η Μπεθ Μίντ έπαθε… Άλβαρες, με την παίκτρια να γλιστρά την ώρα της εκτέλεσης πέναλτι, πραγματοποιώντας έτσι διπλή επαφή, με αποτέλεσμα να δοθεί επανάληψη.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αν υπήρχε μία φάση που τράβηξε τα βλέμματα όσο καμία άλλη στο περσινό Champions League και προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, αυτή ήταν αναμφίβολα το πέναλτι του Χουλιάν Άλβαρες στη μονομαχία ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μία ενέργεια που έγινε αντικείμενο συζητήσεων, διχάζοντας φιλάθλους και αναλυτές.
O Αργεντινός στράικερ ήταν ένας από τους εκτελεστές στη “ρωσική ρουλέτα” και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του δεν μέτρησε. Ακυρώθηκε από τον διαιτητή, καθώς εκείνος έκρινε ότι ο παίκτης είχε ακουμπήσει ελάχιστα τη μπάλα με το αριστερό πόδι του, προτού σουτάρει με το δεξί.
Η διαιτητική απόφαση αυτή έφερε αντιδράσεις, οδηγώντας εν τέλει την ΙFAB να αλλάξει τον κανονισμό. Πλέον, σε περίπτωση που η διπλή επαφή είναι ακούσια και η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, τότε το πέναλτι επαναλαμβάνεται.
Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της Μπεθ Μιντ κατά τη διάρκεια του τελικού του Women’s Euro 2025 μεταξύ Αγγλίας και Ισπανίας.
Η ίδια γλίστρησε και χτύπησε δύο φορές την μπάλα. Αυτή κατέληξε στα δίχτυα, αλλά δόθηκε επανάληψη, με την τερματοφύλακα της Ισπανίας, Κάτα Κολ, να αποκρούει στη δεύτερη εκτέλεση.
Πηγή: sport24.gr
Με οδηγό την εμφάνιση του Β' ημιχρόνου στη Σλοβενία, αλλά και με «όπλο» την έδρα της, η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με την Τσέλιε στην «Αρένα» την ερχόμενη Πέμπτη (31/07), με μοναδικό στόχο τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, που θα της δώσει το εισιτήριο για τον Γ' προκριματικό του Europa League.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
27/07 @ 22:00
«It’s coming home», με την Αγγλία να φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά, επικρατώντας στα πέναλτι με 3-1 της Ισπανίας στον τελικό του Euro γυναικών (1-1 κανονική διάρκεια).
25/07 @ 13:00
Με προπονητικό καμπ στο Κοινοτικό Στάδιο Πελενδρίου, συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας Κορασίδων Κ-17.
25/07 @ 12:49
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει ο κύκλος με τους φιλικούς αγώνες της Εθνικής μας ομάδας Νέων ενόψει της συμμετοχής της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος K-19.
25/07 @ 07:58
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδίας αρνήθηκε πρόταση του Τσάβι να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας.
20/07 @ 08:12
Παρότι έπαιζε με δέκα παίκτριες από το 13ο λεπτό, η Γερμανία απέκλεισε τη Γαλλία στα πέναλτι και πέρασε στα ημιτελικά του Euro γυναικών.
18/07 @ 09:38
Παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0, η Αγγλία ισοφάρισε τη Σουηδία και εντέλει την απέκλεισε από το Euro γυναικών επικρατώντας 3-2 στα πέναλτι.
BEST OF THEMASPORTS