Η ΚΑΕ Άρης κινείται και επίσημα στους ρυθμούς του Ρίτσαρντ Σιάο, με τη νέα διοίκηση των «κίτρινων» να παρουσιάζεται στον κόσμο της ομάδας, μέσω συνέντευξης Τύπου.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο νέος ισχυρός άνδρας του μπασκετικού τμήματος του Άρη, είναι ο Ρίτσαρντ Σιάο και οι «κίτρινοι» μπαίνουν σε μία νέα εποχή.
Η νέα και ανανεωμένη διοίκηση της ΚΑΕ παρουσιάστηκε μέσω συνέντευξης Τύπου, στην οποία απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα για το μέλλον της ομάδας, αλλά και για τον τρόπο που αναμένεται να λειτουργεί. Μάλιστα έγινε γνωστό ότι το μπάτζετ πρόκειται να αυξηθεί, ενώ το χρέος της ομάδας θα αποπληρωθεί, μέχρι της 31 Δεκεμβρίου.
Στο πάνελ βρέθηκαν οι στενοί συνεργάτες του Σιάο, Αγαπητός Διακογιάννης και Βύρων Αντωνιάδης, όπως και οι και Αχιλλέας Ρουσιαμάνης και Λευτέρης Αρβανίτης με τον Χάρη Παπαγεωργίου.
«Έχουμε θέσει δύο στόχους, την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική ανάκαμψη»
Ο πρώτος που πήρε τον λόγο, ήταν ο Χάρης Παπαγεωργίου και ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είναι μία ιστορική στιγμή. H απελθούσα διοίκηση ανέλαβε να ανακτήσει η ομάδα το χαμένο κύρος, σε δύσκολους καιρούς όπου κυριαρχούσε η απαξίωση. Ήμασταν διοίκηση πρωτοδικείου, θέσαμε δύο στόχους, την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική ανάκαμψη. Προσπαθήσαμε μακροπρόθεσμα να βρούμε έναν στρατηγικό επενδυτή. Το εγχείρημα για κάποιους ήταν ακατόρθωτο, αλλά τελικά η αποστολή εξετελέσθη. Θέλουμε να ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν δίπλα μας σε δύσκολες στιγμές. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Λευτέρη Αρβανίτη και τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη και όλα τα στελέχη του οργανισμού και φυσικά στον μοναδικό κόσμο του Άρη. Σήμερα μία νέα σελίδα γράφεται και όλοι είμαστε έτοιμοι και ενωμένοι να ξεκινήσουμε για μία καινούργια αρχή. Θέλω να ευχαριστήσω την νέα διοίκηση που με επέλεξε να βρεθώ στην θέση του Προέδρου και με εμπιστεύτηκαν για να φτάσουμε τον Άρη εκεί που του αξίζει. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για το μεγαλείο του Άρη».
«Η νέα διοίκηση έχει υποχρέωση να αναλάβει το χρέος, αλλά και τη μελλοντική δέσμευση να μην υπάρξει ποτέ ξανά»
Στη συνέχεια μίλησε ο CEO της ΚΑΕ Βύρωνας Αντωνιάδης ο οποίος τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά να βρισκόμαστε εδώ. Για πολλούς η διαδικασία φάνηκε τεράστια καθώς είχαμε να κάνουμε περισσότερα τηλεφωνήματα από όσα θα θέλαμε και προσπαθήσαμε με τον Αχιλλέα να μελετήσουμε όλα τα οικονομικά στοιχεία με στόχο να χτίσουμε κάτι καλύτερο. Δυστυχώς, στον ελληνικό αθλητισμό υπάρχουν άνθρωποι που ανέλαβαν ομάδες με πιο γρήγορες διαδικασίες και δεν πλήρωσαν τα χρέη. Εμείς θέλουμε να φύγουμε από αυτή την συνθήκη και να σβήσουμε τα χρέη. Η νέα διοίκηση έχει υποχρέωση να αναλάβει το χρέος, αλλά και τη μελλοντική δέσμευση αυτή η ομάδα να μην αποκτήσει ξανά χρέος. Η προηγούμενη διοίκηση κατάφερε να μειώσει το χρέος, μιλάω με τον Αχιλλέα που είναι ο… μαέστρος αυτής της πολιτικής και κατάφερε με λίγους πόρους να φέρει την ομάδα σε αυτό το σημείο. Ο Λευτέρης Αρβανίτης είναι αυτός που έδινε τον τόνο τι είναι ο Άρης».
«Ξεκινάει μία νέα αρχή για τον Άρη»
Ακολούθησε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης αναφέροντας πως: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν μαζί μου στην διοίκηση, τους φιλάθλους και τους ιδιώτες που βοήθησαν σε αυτά τα χρόνια. Ξεκινάει μία νέα αρχή για τον Άρη και θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που δούλευαν μαζί μας 12-13 ώρες. Είμαι χαρούμενος που βρήκαμε μία εταιρεία και δύο ανθρώπους που πιστεύουν στο όραμα του Άρη».
«Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έχει την στήριξη του λαού του Άρη»
Ο Λευτέρης Αρβανίτης σημείωσε: «Είναι η απόλυτη δικαίωση των προσπαθειών μας από το 2012, περάσαμε πολλά. Η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση λόγω των χρεών, αλλά μετά από 13 χρόνια υπομονής και επιμονής φτάσαμε στον συγκεκριμένο στόχο. Για τον ΑΣ που έχει βγει μπροστά το 2019, είναι σπουδαίο αυτό που έχει γίνει. Φυσικά, προσπάθεια έγινε και από τον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έχει την στήριξη του λαού του Άρη και εμείς την είχαμε. Ο Άρης είναι τεράστια ομάδα, θα ήταν κρίμα να τον αφήσουμε στην τύχη του. Να ευχαριστήσω τον Αγαπητό και τον Βύρωνα για την προσπάθεια να φέρουν στην ομάδα αυτόν τον επενδυτικό οργανισμό. Ο ΑΣ χαίρεται όταν πηγαίνουν καλά τα… παιδιά του, θα έχουμε καλή συνεργασία με την νέα διοίκηση».
«Ήρθαμε εδώ για να μείνουμε, Ο Άρης θα έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τα προηγούμενα χρόνια»
Στη συνέχεια μίλησε και ο νέος general manager τυης ΚΑΕ Άρης, Νίκος Ζήσης: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, τιμή και ευθύνη για την ανάληψη των καθηκόντων του GM στον Άρη. Μία ομάδα με τεράστια ιστορία, κόσμο που είναι πάντα δίπλα της στα καλά αλλά και στα άσχημα χρόνια. Η υπόσχεση που δίνω είναι να βάλω το δικό μου λιθαράκι βήμα βήμα, αγώνα με αγώνα, χρονιά με χρονιά. Ήρθαμε εδώ για να μείνουμε. Χαίρομαι που η νέα διοίκηση έχει ως βάση την αποπληρωμή του χρέους, ώστε άμεσα να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.
Ίσως χάθηκε και χρόνος λόγω των διαδικασιών αλλά προσωπικά θεωρώ πως έχουμε ένα ρόστερ ανταγωνιστικό. Παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα του Άρη, που έχουν ελληνική και ευρωπαική εμπειρία, νέους παίκτες οι οποίοι με το πλήρως επανδρωμένο σταφ να τους δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουν σκληρά. Θα γίνουν σύντομα ανακοινώσεις ονομάτων. Ο κόσμος του Άρη έχει αποδείξει διαχρονικά πόσο μπασκετικός είναι, πως ήταν στο πλευρό της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια.
Ο κόσμος να ταυτιστεί με την νέα προσπάθεια και θα είναι δίπλα μας. Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές. Αλλά όλοι ξέρουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε, να το μεταφέρουμε στον προπονητή και τους παίκτες. Η ομάδα θα έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε να έχουμε παίκτες που θα παίξουμε για… μεγαλύτερο μπάτζετ. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε ώστε να φτάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα, μείωσαν το χρέος και βοήθησαν την ομάδα να είναι ανταγωνιστική».
Ερωτώμενος για το ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της ομάδας και με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή προπονητή τόνισε: «Θα πρέπει να υπάρχει ένας προπονητής μοντέρνος, να έχει εμπειρία ως πρώτος και έχει υπάρξει σε τιμ κορυφαίων προπονητών. Θεωρούμε πως είναι ο κατάλληλος για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τους νέους παίκτες. Δεν βγάζει νόημα να δίνει κάποιος τρίτο φαβορί τον Άρη, δεν έχουμε ανακοινώσει παίκτη ακόμη. Ξέρουμε που βρισκόμαστε και υποσχόμαστε ότι θα δουλεύουμε καθημερινά. Ήρθαμε για να μείνουμε. Η σωστή λέξη είναι η ισορροπία. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να δούμε και τα νέα παιδιά. Πρέπει και εκείνα να δουλέψουν σκληρά αλλά να μην τους δοθούν και ευθύνες που δεν πρέπει. Ακόμα και στην πρώτη σεζόν, θα το συζητήσουμε και με τον κόουτς, σίγουρα η εξέλιξη τους θα είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή που έχουν ξεκινήσει τον Αύγουστο».
«Να ευχαριστήσω τον κόσμο που κράτησε την… φλόγα ενωμένη, είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ σήμερα»
Ως καινούργιο μέλος της νέας διοίκησης, ο Βύρων Αντωνιάδης θέλησε να επισημάνει πως: «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση για την μεγάλη προσπάθεια αλλά και τον ιδιοκτήτη για την εμπιστοσύνη. Για μένα είναι μία τεράστια ημέρα, έχω μεγαλώσει σε αυτό το γήπεδο. Να ευχαριστήσω τον κόσμο που κράτησε την… φλόγα ενωμένη, είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ σήμερα και εκείνος που οδήγησε τον ιδιοκτήτη να επενδύσει σε αυτή την ομάδα. Ήμαστε εδώ για να δουλέψουμε 100 φορές περισσότερο, με ταπεινότητα ώστε να αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια. Έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα εισιτήρια, τα οποία είναι κάτι παραπάνω από ένα διαρκείας. Είναι μία συνδρομή για να δώσουμε στον κόσμο ένα καλύτερο προϊόν».
«Ο Αντετοκούνμπο έχει σχέση με τον Σιάο. Έχει βοηθήσει, αλλά δεν υπάρχει άλλη εμπλοκή»
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ο Ρίτσαρντ Σιάο πείστηκε να αναλάβει τον Άρη, απάντησε ο CEO της ΚΑΕ, Αγαπητό Διακογιάννη: «Δεν τον πείσαμε εμείς να επενδύσει στον Άρη. Ένα από τα βασικά ενδιαφερόντά του είναι το παγκόσμιο μπάσκετ. Πιστεύει και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως κι άλλοι οργανισμοί στις Η.Π.Α. Υπήρχε το ενδιαφέρον να έρθει και να επενδύσει σε κάτι ανερχόμενο. Ένα τέτοιο κλαμπ είναι και ο Άρης. Κάναμε συζητήσεις, είδε το όραμα και αποφάσισε να επενδύσει. Στην πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ένιωσε τη φλόγα και εκτίμησε πολλά πράγματα που είδε. Είναι ένας άνθρωπος νέος και έξυπνος που καταλαβαίνει καλά τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει. Αποφασίζει να δουλέψει με ανθρώπους που μπορεί να τους αναθέσει πράγματα. Είναι ένας άνθρωπος ενθουσιώδης για το μπάσκετ που το αγαπάει, είναι μέλος της καθημερινότητας του. Ο Αντετοκούνμπο έχει σχέση με τον Σιάο. Έχει βοηθήσει, αλλά δεν υπάρχει άλλη εμπλοκή».
Μεταξύ άλλων, ο Βύρων Αντωνιάδης απάντησε και στο θέμα του «Nick Galis Hall» τονίζοντας: «Το γήπεδο είναι κάτι σημαντικό για εμάς. Το γήπεδο είναι ιστορική επιλογή αλλά δεν είναι και βιώσιμο. Είναι 60 χρονών, χάνει πολλά γήπεδα σήμερα, για να το αναπτύξουμε και πέρα από τις διορθώσεις, να φτάσουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον και για το κράτος. Οι συζητήσεις με τις άλλες ομάδες είναι η αρχή για να ξεκινήσουμε κι εμείς μία συζήτηση».
Πηγή: sport-fm.gr
Έχοντας... κλειστά αυτιά σχετικά με τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου της Ομόνοιας η μεταγραφή του Χάμπου Χαραλάμπους στον Άρη, το «τριφύλλι» προετοιμάστηκε πυρετωδώς τις προηγούμενες ημέρες για τον αυριανό (24/07, 20:00) πρώτο αγώνα με αντίπαλο την Τορπέντο Κουτάισι και άπαντες εμφανίζονται πανέτοιμοι για να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στον 3ο προκριματικό του Conference League.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
23/07 @ 15:55
Άγκυρα… στο λιμάνι ρίχνει ο Φουρνιέ καθώς συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2028 τουλάχιστον.
22/07 @ 12:09
Γνωστή έγινε η προεπιλογή του Βασίλη Σπανούλη για το Eurobasket 2025, με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κώστα Σλούκα να δίνουν το «παρών».
22/07 @ 08:32
Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν βρίσκεται στην Εθνική Ελλάδας και όλοι δείχνουν προς την πλευρά του Βασίλη Σπανούλη...
21/07 @ 23:57
Ο Ρίτσαρντ Σιάο απηύθυνε το πρώτο του δημόσιο μήνυμα, λίγες ώρες μετά την επίσημη ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Άρης.
21/07 @ 19:12
Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έκαναν την πρώτη τους δήλωση μετά την απόκτηση του ΣΕΦ, λέγοντας πως το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα.
21/07 @ 18:42
Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με δήλωση του βάζει τέλος στην πιθανή μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, λέγοντας πως είναι αφοσιωμένος στους Ντένβερ Νάγκετς.
BEST OF THEMASPORTS