Κάθε μας βήμα και μία υπόσχεση επιστροφής για το κάθε κατεχόμενο χωριό μας, για τον κάθε πεσόντα ήρωά μας, για τον κάθε αγνοούμενό μας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στον ΑΠΟΕΛ κρατάμε ζωντανή τη φλόγα της λευτεριάς και ενάντια στην κατοχή και τη λήθη, το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ τιμά και φέτος τη μνήμη της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής, διοργανώνοντας τη διαχρονική αντικατοχική πορεία μνήμης με σύνθημα: «51 Χρόνια Εισβολής και Κατοχής – Ο ΑΠΟΕΛ Δεν Ξεχνά».
Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, αθλητές από όλα τα Τμήματα του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, δρομείς από κάθε γωνιά της Κύπρου, καθώς και φίλοι της ομάδας μας, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια συμβολική διαδρομή 7,5 χιλιομέτρων από το Σωματείο ΑΠΟΕΛ μέχρι τον Τύμβο Μακεδονίτισσας.
Ο ρυθμός θα είναι ήπιος (περίπου 6:45–7:00 λεπτά/χλμ.) ώστε να είναι εφικτό να συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν να ενώσουν τα βήματά τους για λευτεριά με τα δικά μας.
Στον Τύμβο Μακεδονίτισσας θα κατατεθούν στεφάνια προς τιμήν των πεσόντων της εισβολής, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη και το χρέος μας απέναντι στην ιστορία.
Πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε:
- Ημέρα: Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2025
- Ώρα Συγκέντρωσης: 18:45 | Έναρξη Πορείας: 19:15
- Σημείο Εκκίνησης: Οίκημα Σωματείου ΑΠΟΕΛ
- Τελικός Προορισμός: Τύμβος Μακεδονίτισσας
- Θα υπάρχει λεωφορείο για την επιστροφή των συμμετεχόντων στο οίκημα του Σωματείου.
Περισσότερες πληροφορίες στο event της εκδήλωσης:
https://fb.me/e/7BmF9PiuG
Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ
Νοέμβριος 2013, η γαλαζοκίτρινη τρέχει τον πρώτο της Μαραθώνιο, στην πρωτεύουσα των Ελλήνων στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Λίγους μήνες μετά η κοινή ιδέα ωρίμασε με αποτέλεσμα τον Μάη του 2014, να συσταθεί το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ αποτελούμενο από μια ομάδα αγνών οπαδών και πιστών Δρομέων. Σκοπός τους να συνδυάσουν την αγάπη τους για το ΑΠΟΕΛ, με το πάθος τους για το τρέξιμο.
Το Τμήμα Δρομέων με τη δημιουργία του αναβίωσε το Τμήμα Στίβου του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, το οποίο ήταν υπεύθυνο για να προστεθεί το “Α” στον ΠΟΕΛ και να μετονομαστεί το 1928 σε ΑΠΟΕΛ. Στα χρόνια που ακολούθησαν αρκετοί σπουδαίοι αθλητές συμμετείχαν σε αγώνες στίβου με την γαλαζοκίτρινη. Φάρος όλων όμως, ήταν ο ήρωας μας Μιχαλάκης Καραολής, ο οποίος αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ στις μεσαίες αποστάσεις.
Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Αποτελούμενο από 400 και πλέον αθλητές έχει συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις Μαραθωνίων, σε Διεθνές Μίτινγκ Στίβου και σε αγώνες τριάθλου. Αρκετοί αθλητές του έχουν μεγάλες διακρίσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
Η γαλαζοκίτρινη φανέλα με την ελληνική σημαία και το "Δεν Ξεχνώ” ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές της γης, με οδηγό τους γαλαζοκίτρινους δρομείς.
Περισσότερα στο www.apoelrunners.com.
Πανέτοιμη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι η Πάφος FC, η οποία το βράδυ της Παρασκευής (17/10, 19:00) θα κοντραριστεί στο «Στέλιος Κυριακίδης» με τον Εθνικό, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
16/10 @ 23:14
Δικαιώνει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες ο Πάμπλο Γκαρσία, αφού στις πρώτες έξι αγωνιστικές ο ΑΠΟΕΛ μετράει πέντε νίκες και μόλις μία ήττα από την Πάφο, με την οποία ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας με 15 πόντους.
15/10 @ 23:33
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ανάφερε στην ιστοσελίδα Sportal.gr και την εκπομπή "Sportal Guest"ότι ήθελε τον Πέτρο Μάνταλο στο ΑΠΟΕΛ, τον Ιανουάριο του 2023.
15/10 @ 12:50
Νέο... εξωαγωνιστικό πρόβλημα προέκυψε στον ΑΠΟΕΛ, αφού η FIFA επέβαλε εμπάργκο μεταγραφών στην ομάδα της Λευκωσίας, με την υπόθεση να καταχωρείται στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας χθες Τρίτη 14 Οκτωβρίου.
14/10 @ 21:10
Ο ΑΠΟΕΛ έχει το μυαλό στον Ολυμπιακό για το παιχνίδι της Κυριακής με την νίκη να είναι μονόδρομος, έτσι ώστε η ομάδα να μείνει στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας.
12/10 @ 19:37
Τα αδέλφια, Πιέρος και Κωσταντίνος Σωτηρίου, βρίσκονται για λίγες μέρες στην Αθήνα και σε μία από τις βόλτες τους, πόζαραν στο φωτογραφικό φακό.
11/10 @ 15:57
Ο ΑΠΟΕΛ με ανάρτηση του ενημερώνει για την παρουσία του γυμναστή της ομάδας Χάρη Κομσή στο Μάντσεστερ για 2ημερο σεμινάριο.
BEST OF THEMASPORTS