ΣΟΚ στην ΑΕΚ και με Σαμπορίτ - Πόσο καιρό θα μείνει εκτός δράσης
Δυσάρεστα είναι τα νέα στην ΑΕΚ και για τον τραυματισμό του Σαμπορίτ, ο οποίος υπέστη θλάση και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, αφού αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για 1,5 μήνα.




Ανακοινώθηκε από την UEFA ο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για την παραβίαση του cost control.
Όπως έγινε γνωστό, η «πράσινη» ΚΑΕ θα κληθεί να πληρώσει 400.000 ευρώ για παραβίαση του cost control, το οποίο ορίζει ότι το συνολικό κόστος του αγωνιστικού τμήματος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την αναλογία εσόδων, το οποίο θα πρέπει να μην ξεπερνάει το 70% των εσόδων.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό αναλογικά με το μπάτζετ του και αφορά το οικονομικό έτος 2024. Ταυτόχρονα, το «τριφύλλι» δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί στους κανονισμούς της UEFA, ρίχνοντας την σχετική αναλογία κάτω από το 80%, έτσι ώστε να αποφύγει μελλοντικές κυρώσεις.
Παράλληλα, η UEFA ανακοίνωσε ότι για τον ίδιο λόγο τιμωρήθηκε επίσης η Τσέλσι, με πολύ πιο τσουχτερό πρόστιμο ύψους 20 εκατ. ευρώ, όπως επίσης οι Μπαρτσελόνα (15 εκατ. ευρώ) Άστον Βίλα και Μπεσίκτας, με μικρότερες ποινές.
Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις