Ο Πάμπλο «κλείδωσε» τη λίστα - Ισοπαλία (;) Κύπριοι-Ισπανοί
Η τελευταία... εκκρεμότητα έκλεισε με τον Πάμπλο Γκαρσία να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Και μόνο το γεγονός το παρατσούκλι που του κόλλησαν ήταν «Σπαρτιάτης» λέει αρκετά πράγματα (για να μην πούμε τα περισσότερα) ως προς τη συνταγή της δικής του επιτυχίας: Σιδηρά πειθαρχεία.
Σε μια προετοιμασία στο Πισοδέρι Φλώρινας έβαζε τους ποδοσφαιριστές του να φτιάξουν αυτοσχέδιες ντουζιέρες, στις οποίες τους έβαλε να πλένουν οι ίδιοι τα ρούχα και τα παπούτσια τους, προκειμένου να κάνουν ζωή που παραπέμπει σε κανονικούς Σπαρτιάτες! Με την ΑΕΚ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1968-69 γνωρίζοντας έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την Σπάρτακ Τρνάβα, ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1971. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν ίσως ο πιο αυστηρός προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ.
Ο αγαπητός σε όλους «Τόζα», γεννημένος το 1930 στο Νόβισαντ της τότε Γιουγκοσλαβίας, έκανε μεγάλη καριέρα ως διεθνής επιθετικός στη Βοϊβοντίνα και σε άλλους συλλόγους εντός και εκτός Γιουγκοσλαβίας, ενώ έμεινε στο χώρο του ποδοσφαίρου ως προπονητής σε πολλές ομάδες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής από το 1968 ως το 1998.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια και στην Ελλάδα, περνώντας και από την ΑΕΚ για όλη τη διάρκεια της σεζόν 1987-88, οδηγώντας την στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ήταν ο αμέσως προηγούμενος προπονητής πριν την 8ετή εποχή Μπάγεβιτς και εκείνος που έβαλε τις πρώτες βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1989.
Γιουγκοσλάβος μεν, γερμανικής ανατροφής δε. Ο «Στέπι» είναι ίσως ο μόνος προπονητής έφυγε στην αρχή του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αήττητη!
Μετά από μια ισοπαλία στον Κορυδαλλό με την Προοδευτική το 1998 (είχε προηγηθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός από τη Βίτεσε) αποδεσμεύτηκε και αντικαταστάθηκε προσωρινά από τον Καραγκιοζόπουλο και στη συνέχεια από τον Όλεγκ Μπλαχίν.
Ήρθε στην ΑΕΚ στο πιο… γιουγκοσλάβικο καλοκαίρι της ιστορίας της εν έτει 1999. Λίγους μήνες μετά το ιστορικό φιλικό με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, στο αεροδρόμιο του ελληνικού έγινε ένας πρώτος χαμός για χάρη του. Ο δεύτερος και πιο έντονος… χαμός στο αεροδρόμιο ήταν για λογαριασμό του Ντάγκαν Τσίριτς.
Η ελπίδα για εύρεση του… νέου «Μπάγεβιτς» κράτησε μέχρι τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς μετά από μια ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάπου εκεί αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Παθιακάκη. Συμπαθητική φυσιογνωμία πάντως ο «Τούμπα» ο οποίος μέχρι τις μέρες μας συνεχίζει τη σταδιοδρομία του στους πάγκους και είναι σχετικά ενεργός.
Ο Μιλόγεβιτς έκανε ένα πολύ σύντομο πέρασμα από την ΑΕΚ την εποχή που ο σύλλογος έπαιρνε τις αποφάσεις αλλαγής προπονητών σαν τα πουκάμισα. Έπαιξε ρόλο ο σοκαριστικός αποκλεισμός από τη Βελέζ Μόσταρ τον Ιούλιο του 2021, ωστόσο αν το δει κανείς ψύχραιμα είναι εύκολο να αντιληφθεί ότι οι άνθρωποι που είχαν τότε τις τύχες της «Ένωσης» στα χέρια τους, ενδεχομένως να τον αδίκησαν. Αντικαταστάθηκε από τον Αργύρη Γιαννίκη, σε μια απόφαση που δεν τη λες και την πιο νορμάλ που έχει παρθεί ποτέ στο πλαίσιο της διαχείρισης των προπονητών της ΑΕΚ.