Νίκες για Ιταλία, Κροατία, Νορβηγία - Ματσάρα και 4-3 στο Βέλγιο - Ουαλία

Νίκες για Ιταλία, Κροατία, Νορβηγία - Ματσάρα και 4-3 στο Βέλγιο - Ουαλία

Τα αποτελέσματα της Δευτέρας (9/6) για τα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Μετά το τέλος του Nations League το βράδυ της Κυριακής (8/6), είχαμε δράση στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 με πέντε βραδινές αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

Για τον 9ο όμιλο, η Ιταλία στη μετά-Σπαλέτι εποχή δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μολδαβίας, την οποία νίκησε 2-0 χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Ρασπαντόρι (40') και Καμπιάσο (50'). Αυτή πάντως, ήταν η πρώτη της νίκη στο γκρουπ. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Νορβηγία πέρασε από την Εσθονία (1-0) με γκολ του Χάαλαντ (62') και οδηγεί την κούρσα με 4/4 νίκες.

Στο ντέρμπι του 10ου ομίλου, Βέλγιο και Ουαλία πρόσφεραν πλούσια θέαμα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν 3-0 με γκολ των Λουκάκου (15'), Τίλεμανς (19'), Ντοκού (28'), αλλά οι Βρετανοί είχαν απαντήσεις και έφεραν το ματς στα ίσια με τέρματα που σημείωσαν οι Γουίλσον (45'+7'), Τόμας (52') και Τζόνσον (70'). Ωστόσο στο 88ο λεπτό ο ντε Μπρόινε λύτρωσε την ομάδα και της έδωσε τη νίκη, στην πρεμιέρα της στο γκρουπ.

Τέλος, για τον 12ο όμιλο, η Κροατία συνέτριψε την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Τσεχία με 5-1 χάρη σε δύο γκολ του Κράμαριτς και ένα των Μόντριτς, Πέρισιτς και Μπούντιμιρ. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σούτσεκ. Στο άλλο ματς του γκρουπ, τα νησιά Φερόε νίκησαν 2-1 το Γιβραλτάρ με ανατροπή.

athletiko.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Αφήνει μικρή «παρακαταθήκη» στον Ροδάθα…

Αφήνει μικρή «παρακαταθήκη» στον Ροδάθα…

Ήταν το τρίτο ματς που βρέθηκε μπροστά από τον πάγκο ο υπηρεσιακός της Freedom24 Κρασάβα ΕΝΥ Κωνσταντίνος Ροσταντής.